WikiWiex.com

Sa balkona se može odjeven iznutra?

Nakon što je odlučio da popravi balkona iznutra i dati mu lijep izgled, stvar izbora materijala javlja. The korice balkon, možete koristiti i kako ih primijeniti neke materijale za ovo - pitanje prirodno nameće. Danas ima puno materijala, koristeći ih za nekoliko dana, možete potpuno transformirati prostor balkon.

Shema balkon oblaganje rigips

Shema balkon oblaganje rigips.

raznih materijala

Prije nego što sheathe balkon, neophodno je da se prethodno glazuru. Tek nakon ovih radova može nastaviti na dalje postupanje. Materijal mora ispunjavati sljedeće uvjete:

 • Imam praktičnost, trajnost i estetika;
 • imaju nizak koeficijent toplotne provodljivosti;
 • lijepo vrijeme izdržati temperature ljuljačke.

Trenutno, postoji veliki izbor takvih materijala, raspon cijene koja može varirati od budžeta za vrlo skupo opciju. Među njima su, kao što su suhozidom, karavan Ploče, plastike, vinil prilaženje, pluta i još mnogo toga.

Shema oplata na balkonu

Shema oplata na balkonu.

Svaki od ovih materijala ima svoje prednosti i mane. Na primjer, korištenje gips ploče, što omogućava lako do korice balkon. Ali sastav ovog materijala je strah od vlage na površini. Iako je u ovom trenutku, na tržištu građevinskog materijala pojavio suhozida otporan na vlagu. Njegova upotreba u kombinaciji sa raznim suvih maltera omogućavaju pouzdano štiti površine materijala. Međutim, visoke životne sredine vlažnost trajanja materijal će biti oko 7-8 godina. Zajedno sa ovim rigips ima dobru toplinsku i zvučnu izolaciju. On pruža prirodnu ventilaciju i stvara "diše" izgradnju lođa. Instalacija se proizvodi na letve koja je potrebna za pripremu unaprijed. Tokarenje može se vršiti i iz drvene letvice i metalni okvir. Rezultirajući jaz između zida i rigips će osigurati prirodnu ventilaciju. Kada se instalira na površini od gips ploča moraju se primjenjivati ​​na kit i gipsa. Zatim možete primijeniti pozadinu ili samo slikati ga.

Upotreba plastičnih panela

Ako se obloga ploče izabrani iz plastike, potrebno je uzeti u obzir temperature ljuljačke, koji će pasti na njihovoj površini. Za bolje očuvanje kože preporučuje se koristiti uske ploče, jer će biti otporniji na pucanje materijala na performanse niskim temperaturama.

Shema pričvršćivanje kolosek na balkonu

Shema pričvršćivanje kolosek na balkonu.

Uprkos tome plastične ploče su vrlo praktična i imaju dug vijek trajanja (15-20 godina), kao i veliki izbor boja i tekstura. Savremena proizvodnja proizvoda plastičnih panela koji oponašaju drveni pod, prirodni kamen, ciglu trim i još mnogo toga. Neki paneli imaju bešavne vezu, što omogućava da se postigne ujednačenost njihove strukture. Ako je balkon zidovi imaju ravnu površinu, a zatim možete ih instalirati bez upotrebe okvira. To će uštedjeti dragocjeni prostor u sobi. Takve ploče su dobro savijena, što im omogućava da se koristi na nestandardnim površinu zida. interni Kabina balkona sa svojim rukama pomoću plastičnih panela - jedan je od najvažnijih opcija budžet, ali ne manje lijep i pouzdan. Sa ovom opcijom vrlo dobro s modernim namještajem od plastike, što je prilično lako može sklopiti i skloniti, čime se povećava raspoloživi prostor.

Korištenje drvene konstrukcije

Ovo je jedna od najpopularnijih metoda ukras. To stvara lijep vizualni efekt, osigurava trajnost i sigurnost okoliša obloge balkona. Koristeći vagon odbor, koji djeluje kao pričvršćivanje jezik i Groove veze, omogućava jednostavnost instalacije. Ova veza će se izbjeći praznine između dasaka i pružaju monolitni zid. Zid će biti topla i glatka, a takođe će dobiti dugi vijek trajanja. S obzirom na mikroklimu lodzhiy (visok sadržaj vlage), bolje je koristiti sljedeće vrste drveta:

 • godine;
 • Aspen;
 • ariša;
 • breza.

Koristeći četinari (bor, jela) u zatvorenom prostoru se ne preporučuje zbog svoje odvajanje od smole strukture i smolastih sastojaka. Posebno često se događa u ljeto, na visokim temperaturama. Ali najbolji (i najskuplji) opcija je da koristite kedra ili basswood. Ovaj materijal ima gustu vlaknaste strukture koja pruža visok operacija resursa.

Instalaterskih radova na vlastitim

Da obavlja samostalan rad na kožu oblaganje balkona možda će biti potrebno sljedeće alate:

 • Odvijač sa setom bitova;
 • električni slagalica;
 • nivo zgrada;
 • klamerica;
 • čekić.

Shemu rada je vrlo jednostavan - unutrašnje obloge balkona treba učvrstiti na sanduk. Lathing je izrađen od barova, od kojih je presjek 40x40 mm. Korak između rešetaka bi trebao biti 600 mm. Zatim, na zidu, nanesite hidroizolacija materijala. Kao što je moguće koristiti običan plastične folije. Nakon toga trebate staviti komada izolacije, čija je uloga će djelovati kao mineralne vune. Fiksiranje vune može se izvršiti pomoću spajalica ili vijaka.

Fiksiranje ploču za vagon sanduka mora biti učinjeno sa konvencionalnim vijcima. Da spoj je lepa, poklopac vijcima može biti skrivena pomoću drvene ili plastične čepove. Ako ćete koristiti drvene utikači, njihova površina mora se brusiti. Nakon završetka instalacije daski njihovoj površini mogu biti lakirane ili pinotex. To će pomoći zadržati drvo iz akumulacije vlage ga i dati prekrasan pogled. Nakon ovog završne radove je završena.

Obloga balkona rukama da ga ne samo lijepa, već će se koristiti kao zaseban stan.

Ovo balkon se može koristiti kao ljetna terasa, koja je ugodan za provesti sate opuštajuće.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com