WikiWiex.com

Bolje da završi i izolaciju balkona?

Ponekad kuće balkona majstora koristi kao skladište. Ali svako može postati ugodan balkon vašeg doma području. Shvatio, bolje za ukrašavanje balkona i šta materijali se koriste za ovu svrhu.

Profilirani na balkonu

za balkon zidne dekoracije to je najbolje koristiti drvene letve, jer je manje sklona štete nego, na primjer, gips ploče ili PVC panela.

Dakle, želite da ukrasite balkon, tako da je izgledalo estetski ugodan, ali i koristiti ga da se opusti, riješiti važna porodičnim stvarima. Ovdje smo se osuši veš, držite prave stvari, organizirati čajanku, nezhimsya na suncu i tako dalje.

Kako izolaciju i ukrasiti balkon?

Budući da je većina godine na balkonu kul, to je bolje zagrijanog.

Tržištu građevinskog materijala su različiti izolacija za balkone. Ova mineralna vuna, pjena, penoplex.

Kada odaberete Treba napomenuti da su važne sljedeće karakteristike:

Shema za izolaciju zidova balkon

Shema za izolaciju zidova balkon.

 1. Toplotne provodljivosti. Što više topline se preskače slika, više se smatra termički provodni. Tu se postavlja debljinu izolacije.
 2. upijanje vlage. Ovo svojstvo materijala da upija vlagu iz zraka. Penoplex i plastike imaju svojstva niske apsorpcije vode. Ali voda je savršeno apsorbira mineralna vuna. Stoga, ovaj materijal je vrlo brzo gubi svoja svojstva termoizolacionih. Wet mineralne vune ne isušuje, i počinje da truli. Zbog toga materijal mora biti često zamijenjeni. Stiropor i doprinose do pojave efekta "plača zid". To je zbog činjenice da postoji između zglobova vlažnog zraka infiltracije i kondenzacije. Penoplex nema takav učinak, jer ima zaključavanje vezu, što stvara dodatnu prepreku vlažan zrak.
 3. Ekološki prihvatljiv. Preferirani su karakteristike mineralne vune. Primjene ovog materijala ne oštetiti okoliš, budući da ne učestvuje u procesu sagorevanja i nije izvor emisije štetnih materija.

Kako ukrasiti plafon lođu?

Topli zrak uvijek žuri i proći kroz plafon. Dakle, prvi zadatak je zagrijavanje plafon. Za tu svrhu, pogodan pjena folije. Ali, ova metoda je pogodna samo za izolaciju strop pločice jer korice zadnjem katu neće uspjeti. Nema problema, ako je instaliran vam profila ekspanzije, a tu je i prostor za izolaciju.

Šta ako nema profil ekspanzija?

 1. Tada je preporučljivo koristiti tanje izolacije. Dobra izolacija pruža penoplex. Iako je njegova debljina je manje pjene karakteristike su pouzdaniji.
 2. Željeni efekt se može dobiti primjenom čvrsto paroizolyator. To je korisno, ne dopustite da vlaga izmirenje na plafonu.
 3. Plafon efekt izolacije može postići nanošenjem tankog profila za spuštene strukture. To mogu biti komada drveta veličine.
 4. Ako želite da uštedite prostor, pogodan plastičnih panela ili tanka suhozida za razliku od debljih materijala prilaženje i obloge.

Sa pogledom na završnu obradu plafona može zaposliti bilo koji materijal:

Vožnje izolacije i plafon završava na balkonu

Vožnje izolacija i proizvodi za završnu plafon na balkonu.

Video snimke na temu "bolje zagrijati na balkon"

 • suhozida;
 • prilaženje;
 • plastike;
 • letve.

Izbor materijala se može učiniti, s obzirom na ukuse i preferencije balkona master. Žbuka za završnu obradu neizolovana balkon. Njegove prednosti su izdržljivost, vlagu i mraz.

Uređenje zidova balkona

Postoje različiti načini za zidne dekoracije balkon:

 1. Malterisanje. Ova metoda ima mnogo svrhe. Ali to je drugačije kompleksnosti. Onda zidovi su pokriveni bilo završnu obradu materijala.
 2. Završni radovi rigips rad. Također je vrlo dugotrajan posao. Jer on mora biti podignuta okvir obavlja kaput gipsane ploče. Zatim je pokriven bilo kojim materijalom.
 3. Primjena prilaženje, plastične ploče, prilaženje na okvir. To ne treba da završi. Ali je plastika lako oštećenja. I najmanji izloženost pojaviti ogrebotine, udubljenja i sl Zato je bolje da se ne koristi za zidne dekoracije.

Kako i šta za ukrašavanje podova na balkonu?

Različite opcije:

Shema izolacije i završne obrade poda na balkonu

Vožnje izolacije i poda na balkonu.

 1. Osnovu pola je cement-pijesak estrih. To vam omogućuje da izvrši bilo koji dekorativni brtvom premaz i instalirati podno grijanje.
 2. Drveni pod. Nesumnjive prednosti su ekološke prihvatljivosti i jednostavnost instalacije. Top dekorativni pokrivač se može instalirati.
 3. U većini završna obrada se vrši pomoću laminat ili parket. Međutim, oni nisu vodootporne materijale.
 4. Pa odgovaralo podne pločice u obliku premaza za podno grijanje.
 5. Linoleum. Ovaj materijal je savršen za završetak balkon. On se ne boji hladnoće i vlage. On samo odgovara. za podova takve neobremenitelen. To je relativno jeftin.

Izbor završnih materijala za balkone

Šta materijali su komercijalno dostupni?

sorte obloge

Sorte obloge.

Oplata. Materijal od kojeg drva je vrlo popularan. Njegove prednosti su estetski, uredan, dobro njegovan izgled i na efekte stabilnosti sunčevih zraka.

Ali neki ljudi se boje da ga koriste, osim kratkog daha. Nakon što su svi materijal od kojeg se formira balkon dorade, to je podvrgnuta agresivne akcije vlage i temperature promjene. Ovi strahovi su opravdani u pogledu jeftinih sluznice smreke i bora.

Obloge. Ovo je više izdržljiv materijal. Postava je napravljen od punog drveta četinara. Sa posebnim za ventilaciju izdvojeno kondenzata. Ima utori za montiranje panela blizu jedni drugima. Vlaga neće moći ući i oštetiti materijal. Atraktivna teksture, lijep obrazac prirodnog drveta daju estetiku materijala. Drugi materijali obloga ima dobre izolacije svojstva.

Plastike. To je jeftin, vatrootpornih i vodootporan. Zbog toga se često biraju za dekoraciju. On je predstavljao spektar različitih boja, ne zahtijeva posebnu njegu. Ali dosta nedostataka u materijalu. Može doći do oštećenja na hladnoći. Stoga, treba se koristiti samo za završnu obradu izolaciju balkona, ili u područjima s toplom klimom. Od plastike - tankog materijala, može biti uništena jakim šok. to ne odgovara pa ako balkona se koristi za skladištenje bicikl ili ako djeca često tamo igrao.

Shema prilaženje instalacija

Shema prilaženje instalacija.

Prilaženje ima posebne žljebove zahvaljujući kojem se može napraviti instalaciju čak DIY entuzijasta. Postoji veliki izbor dekorativnih panela. Fiber cement prilaženje može imati izgled drva, gipsa ili zidovima. Ako želite imati malo problema sa čišćenje, materijal je dobra opcija.

Rigips. To je najjeftiniji završni materijal za izolirane balkon. Ovaj materijal može pokriti sa ukrasnim gipsa, boje ili tapete boje. Za završetak balkon bolje koristiti vlagu gips ploče, jer postoji velika količina akumulirane vlage. Balkon izgleda udobnije, kada se koristi zidova i plafona od jednog materijala.

Ne postoji veliki broj različitih materijala sa kojom će ukrasiti balkon.

Ali uvijek postoji mogućnost da eksperimentišu sa materijalima da se stvori veliki prostor na balkonu, gdje ćete uživati ​​provesti svoje slobodno vrijeme.

Završnu obradu materijala kao podloga, možete odabrati za svačiji ukus. Onda balkona završni se radi sa zadovoljstvom.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com