WikiWiex.com

Kao self-sheathe klapa kući?

Trenutno postoji veliki broj različitih materijala koji se koriste za pokrivanje kuća. Je s pravom jedan od vodećih mjesta na listi zauzima obloge. Ovaj materijal se odavno koristi za interne i za eksterne namješten kuća. Međutim, kako se korice klapa kući, a ne svi znaju. Ovaj postupak nije tako jednostavno kao što se možda čini na prvi pogled.

Eksterijer zidova kuće okvira

Eksterijer zidova kuće okvira.

Nosači clapboard kuća zahtijeva određena znanja i vještine osoba koja želi da se to uradi sa svoje ruke. Najvažnija stvar - prisutnost želje, i pomažu jedni informacija, koji će biti predstavljeni u nastavku. Nosači clapboard kuća, naravno, može biti uz učešće izvan organizacije. Međutim, u tom slučaju treba zalihe se na veliku sumu novca, jer je rad nije najlakši i najjeftiniji.

Već dugo se koristi za oblaganje nasadi raznih zgrada i objekata. To i nije čudno, jer je napravljen od drveta, ali ovaj materijal je savršeno čuva kuću toplo, ali i stvara dodatni zvučnu izolaciju u prostoriji. Drvo na ispravan sposobnost obrade za mnogo godina vjerno služiti. Ako letve izazvati folija, onda ona neće biti strah od bilo kakve bakterije ili gljivice.

Glavne vrste obloge

vrste obloge

Vrste prilaženje.

Sve postava, koja je danas zastupljena na tržištu, je podijeljen u klase. To može biti vrhunski, ekstra, i tako dalje. Sav materijal se obrađuje uglavnom na istoj tehnologiji. Podjela se javlja u zavisnosti od materijala koji se koristi u svojoj proizvodnji. Drveće može Gnarled. To je broj čvorova u mnogim aspektima zavisi određenu klasu.

Danas čitav postava podijeljen je u obične i obloga. Obe opcije su naširoko koristi u praksi. Prvi utjelovljenje ima niske troškove, ali njegova kvaliteta je znatno niža nego su stali na stranu, koji je sve popularniji među ruskim građanima. To je vrlo glatka i uvećana žljebove za povezivanje elemenata zajedno.

Alata i materijala

Alate potrebne za rad

Alate potrebne za: nivo, visak, video, bušilica, čekić i noktiju, olovke za označavanje.

Naravno, prije nego što sheathe clapboard kuća danas, morate dobiti sve potrebne alate i materijale. Za rad je potrebno sljedeće:

  • drvene grede;
  • oplata;
  • nivou;
  • drastičnog pada;
  • vidio;
  • bušilica;
  • čekić i noktiju;
  • olovka za označavanje.

Ne treba imati nikakvih problema pronalaženju skup alata i materijala. Ako je potrebno, možete ih naći u najbližoj gvožđari.

Upute na proces izgradnje

metode obloge za pričvršćivanje

Metode za pričvršćivanje obloge.

Nakon što sve alate i materijale spremni, možete nastaviti direktno na clapboard kožu kuću. U tom slučaju, možete ići na dva načina.

  1. Koristite stara metoda koja se sastoji u tome da se u sredini letve prikovan na letve rešetaka. Ovo je prilično pouzdan način, što se pokazalo kao najbolju ruku, i zato se koristi već decenijama. Međutim, pojava u ovom slučaju nije da je najuglednije.
  2. Druga metoda je više estetski. Evo paneling napravljen oplate greda ili ploča. Ona je pijan pomoću vijaka ili noktiju zakovan. Tako je bolje, naravno, koristite vijke, tako da je veza ispada mnogo jači.

Na oplate sa sve ploče su instalirani u seriji slot jedni drugima. Nakon će ukupno biti proces skupljanja, vjerovatno je da glave eksera ili vijaka će se držati van. To omogućuje da to nije potrebno, jer se dizajn ne mogu baš dobiti kvalitetne.

karakteristike obloge

Karakteristike obloge.

Video o ovoj temi "Kako korice prilaženje kući sa svojim rukama video"

U slučaju kada je u pitanju clapboard kože kuću, morate razmišljati o alternativnom načinu montaže ploča. Ovdje se mogu koristiti posebne stege. Oni su savršeno pričvršćuju postava odbora da se ukrca. Tako je moguće izolirati i još jedan važan prednost, a to je da ova vrsta vezanosti ne ostavljaju nikakve rupe u krevetu. Ovo ima pozitivan utjecaj na trajanje života odbora.

Pre početka rada na trim clapboard kuću, treba uzeti u obzir označavanje kvalitete, kao i okvir za buduće građevinske radove. Naravno, možete direktno montirati ploču za strop ili zidove, ali često nema dovoljno ravnu površinu za ove slučajeve. Montažnih će biti više nego ikad u ovom poslu.

Video o ovoj temi "Kako je većina korice KUĆA plastike prilaženje"

Kada je u pitanju kućište zidova kuće, često se podstava montiran horizontalno. Važno je napomenuti i činjenicu da su sami ploče mora biti postavljen vertikalno.

Zakucavanje dasaka na zid mora biti na udaljenosti od 0,5 do 1,5 m jedna od druge. Međutim, najbolja stvar za učiniti je udaljenosti manjoj od 1 m. U ovom slučaju, postava će biti otporan na različite eksterne mehaničke uticaje. Sve šipke treba biti glatka. Oni bi trebalo da formiraju ravnu površinu.

Možda, u nekim slučajevima, morat će dodatno smanjiti daske priložiti ispod letvice, kako bi se postigao željeni rezultat. Trebalo bi pratiti i osigurati da su svi odbori su postavljeni vertikalno. Za usklađivanje visak linije se koriste u ovom avionu.

Procesne tehnologije oblaganje

Sada je vrijeme da se ide direktno na kožu. Letve treba da sredimo odozdo prema gore. U ovom slučaju, rad se može pokrenuti iz bilo kojeg kuta. Prva ploča treba biti nivou. Šiljak treba usmjeriti prema gore.

Na prvi spike žlijeb dasaka nosi neposredno.

Video na "oplata tehnologije kuće vinil prilaženje"

Ukinuto finiš prilaženje drvena kuća

Ukinuto finiš prilaženje drvena kuća.

U isto vrijeme s malim drvenim klinovima potrebno uskladiti drugog odbora u odnosu na prvi. Sljedeći je njegova vezanost sa vijcima ili nokte. Nakon toga sve klinove su uklonjeni, a vrh druge instalirana kartica za drugu. Lathing dasaka treba ugraditi čak i oko prozora i vrata otvore.

Kada je u pitanju clapboard kožu kuće, preporučljivo je da ne raspolaže svim odborima u liniji. Naravno, možete to posao i tako. Sve zavisi konačan rezultat da se dobiti. Ako ste napravili odličan finiš fasade, svi odbor može se dogovoriti u jednom redu, a zatim i na zglobove uglu može se koristiti za uređenje prekrasnim poseban željeznicom.

U nekim situacijama, za pokrivanje kuća se ne koristi drvene ploče i plastike. Ovo je jedan od dobro poznatih sorti prilaženje. oplata principu ne razlikuje od načina koji je gore opisan.

Sumirajući rezultate rada

Sheme i preporuke za ugradnju materijala

Šeme i smjernice za ugradnju materijala.

Očigledno, korice clapboard kuća nije tako teško. To zahtijeva minimalno praktične izgradnju vještina. Ali u radu vrlo je važno da učine sve što je vrlo pažljivo. Ako ne koristite merni instrument, onda je vjerojatno da će se na površini ispasti pikselizovane.

Na rad je potrebno da se nivo i visak. Ovi alati će vam pomoći u radu. Samo uz njihovu pomoć moguće je dobiti zaista površina visoke kvalitete. Ona služi da pronikne u vertikalnost usklađenosti konstruktivnih elemenata. Ovdje je potrebno za ispravno postavljanje drvene letvice u regeneraciji sanduka. Nivo dozvoljavaju sve drvenoj ploči postavljen na isto u odnosu na horizontalnu ravan nivou. Kada koristite ove alate za korice od kuće zaista efikasno i što je brže moguće može.

Što se tiče utakmice, a onda, kao što je ranije spomenuto, može se koristiti kao eksera i vijaka. Drugi utjelovljenje je prednost jer omogućava da se dobije jače veze. Moulded u ovom slučaju će stati čvrsto na zid ili strop.

Prilikom odabira vrste prilaženje treba obratiti pažnju na neke od plana rada će se proizvoditi. Ako će materijal imati puno čvorova, to je od male koristi za uređenje interijera. Može se koristiti van, pa čak i tada, samo u kojoj se nalazi u sjeni zgrada.

To je najbolje kupiti za obloge od najkvalitetnijih. To ne samo da sadrži minimalan broj čvorova, ali i prilično lako proces. Ovo je značajan plus. To je najbolje da ga koristi za oblaganje, koji ima glatku, ravnu površinu. To ne mora da se bavi dodatni materijal tretman.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com