WikiWiex.com

Materijali za unutarnje završne kupanje pjene blokova

Pjena blokova koji se koriste u građevinarstvu zbog svojih tehničkih karakteristika i jednostavnost instalacije. Trenutno napravljeni od pjene blokova i kupke. Unutrašnji završni kupka obavlja bilo modernih materijala. Potrebno je samo da znate kako da ih instalirate.

Unutrašnji završni kupka

Uglavnom za unutarnje završne kupanje pjene blokova koriste stabla nadoknaditi činjenicu da kupanje nije napravljen od drveta.

Materijal za završne kupke

Završnih materijala za njihove instalacije u kadi pjene blokova mora ispunjavati sljedeće uvjete:

 1. Otpornost na visok sadržaj vlage u zraku.
 2. Higijenski i bez toksičnih dodataka koji mogu biti objavljen u prisustvu visokih temperatura.
 3. Ne izaziva alergijske reakcije.
 4. Trajnost, čvrstoću i estetiku.

Nedavno je prilično veliki broj materijala koji se mogu koristiti za završne kupke. Među tim materijalima se mogu navesti:

 • plastičnih panela;
 • prilaženje;
 • karavan odbora.
Pribor za završne plastične zidove

Pribor za zidove sa plastičnim.

Plastika je prethodno koristiti samo za završnu obradu plafona kuhinju ili kupaonicu. Završni radovi kupka pjene blokova pomoću plastike je prilično lako. Plastične može biti instaliran u čekaonici, toalet ili tušem. Ovaj materijal je vrlo praktičan i izdržljiv.

Suočavanje plastike ima svoje prednosti:

 • širok raspon, veliki broj boja, tekstura i veličine;
 • vodootporan i prilično izdržljiv materijal, koji je vrlo jednostavan za instalaciju;
 • Nalazi se u dostupnom cijeni segment;
 • ne uništava izlaganjem ekstremnim temperaturama.

Završite kadu uz pomoć plastika je vrlo jednostavan. Da biste to učinili, na zidovima prostorije trebate instalirati sanduka. To se izvodi uz pomoć drvene letvice. Upotrebu metalnih profila zbog visokih temperatura može dovesti do topljenja panela.

Letve moraju biti postavljena na cijelo područje zidova prostorije. Da li je povezan pomoću bačvi-noktiju. Možete izvršiti dodatna izolacija zidova, ako želite, ali ako se unutrašnji zid, nije potrebno da to učini.

Na sanduk koristeći klamerica ili malim vijcima pričvršćene ploče od plastike. Narednih panel treba postaviti čvrsto ne bi bilo propusta. Da bi se osigurala dobra pečat, zglobovi jedinjenja treba da se tretira sa brtvilo silikona.

Koristeći prilaženje

Shema prilaženje instalacija

Shema prilaženje instalacija.

Video o ovoj temi "uređenje interijera pomyvochnaya. Dan 33-34"

Prilaženje se odavno koristi za unutrašnje završne radove. Ona ima slične specifikacije sa plastičnim. Samo varijante tekstura i boja je mnogo slabiji. U najvećem broju slučajeva, je napravljen u obliku debla, koji omogućava da se stvori privid drvena konstrukcija. Prije nego što instalirate prilaženje potrebno je izvršiti izolaciju zidove od siporeksa. Možete koristiti sljedeće materijale:

 • polistirena ili poliuretana;
 • mineralne vune;
 • vodootporan film.

Korištenje ovih materijala omogućuje proizvodnju visoko kvalitetne toplinske izolacije zidova u kupaonu. Nakon proces zagrijavanja može nastaviti s instalacijom prilaženje. Ovi radovi se izvode na sličan način ugradnje plastičnih panela. Razlika će biti samo u činjenici da je hardver mora obaviti samo pomoću vijaka. To je zbog činjenice da je prilaženje ima veću težinu, i učvršćivanje pomoću klamerica je nepouzdan.

Prednost prilaženje je da ima gustu strukturu, ne gori i ne gubi svoju zasićenost boje tokom kontinuiranog rada. Osim toga, ne deformiše pod uticajem naporne vježbe.

Završite s upotrebom vagon odbora

Shema platno oprema lamperija kupanje

Shema platno oprema lamperija kupanje.

Najbolja opcija unutrašnjosti završne kupka - to je upotreba drveta. Drva u potpunosti zadovoljava sve zahtjeve kupaonice. Osim toga, stablo daje lako upija vlagu, ekološki siguran i netoksičan materijal. Drvo ima jedinstvene osobine i, štoviše, ima jedinstvene arome.

Za montiranje letvi na blokove, morate koristiti sljedeće materijale i alate:

 • električni slagalica;
 • odvijač;
 • nivo zgrada;
 • vijcima i tiplama, nokti;
 • brtvilo silikona.

Kada se koristi drvo ne može se koristiti četinjača. Takav materijal zbog visokih temperatura i smola će objaviti masnu supstancu. To će dovesti do naglog miris i imati negativan utjecaj na zdravlje. Osim toga, takva stabla će biti brzo uništen.

Da biste instalirali ploče, morate pripremiti zidove vertikalni sanduk od drvenih greda. Njihov presjek bi trebao biti 50-50 mm. Zid pričvršćivanje mora biti izvedena uz pomoć bačvi-noktiju. Korak između rešetaka bi trebalo da bude 60 cm.

U isto vrijeme, zajedno sa pričvršćivanje barovima, možete zid izolacije. To će uštedjeti vrijeme i trud. Izolacija mora biti umetnuta u rezultirajući ćeliju između vertikalne i horizontalne vodiča. Mineralna vuna kao izolacija je bolje da ga ne koristi, jer će apsorbirati kondenzacije. Da biste to učinili, možete koristiti bilo druge vrste čvrstih materijala.

Postavljanje postava na pripremljenu okvir pomoću vijaka. montažnih radova treba početi od ulaznih vrata. Potrebnu dužinu od ukupno će biti pripremljen pomoću električne slagalice. Potrebno je uzeti u obzir da je postavljanje vagona odbora mora se obaviti nakon pripreme poda i stropnih površina. Ako se naprotiv učinio, neće dozvoliti da zamijeni oštećene ploče.

Unutrašnji završni kupke od blokova se vrši jednostavno. To praktično se ne razlikuje od sličnih rada u drugim vrstama objekata.

Glavna stvar koju trebate pravilno definirati završni materijala, izbor koji mora biti s obzirom na vrstu kupaonu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com