WikiWiex.com

Mogućnosti za dizajn interijera balkon

Related Videos "Maximus prozor - primjer balkona 6 metara uređenje interijera drvenih klapa"

Vlasnici stanova uvek postoji iskušenje da se pretvoriti balkon u zajednički prostor kuće, uređen sa modernim materijalima za izolaciju i prozorima. Ali preporučujemo svima koji pita ovu ideju, dobro razmisliti kao unutrašnjost balkon ili lođu s rukama - to nije jednostavna vježba, određena znanja i tu su potrebne vještine. Na kraju krajeva, balkon ima skladno uklopiti u cjelokupni dizajn stana, tim više jer je većina stanova je povezan na jedan od glavnih soba - dnevni boravak.

Video na "opcije za završnu obradu balkon"

Završni radovi balkon Unutarnja podstava

Za uređenje interijera balkon često koriste letve. Ovaj završni materijal je ekološki prihvatljiv, jednostavan za korištenje, ima naočit i prihvatljiva za cijenu.

Odaberite imenovanje balkona i dizajn ukras

Prije prelaska na unutrašnje uređenje balkona, potrebno je odrediti svrhu prostora. Kako tačno ćeš da ga koristite? Nakon što je definisano sa ovim pitanjem, od vas će biti lakše odabrati i dizajn, kao i materijale koji se mogu primijeniti. U stvari, nakon potrebne promjene u svom ukras, balkon će, iako mali, ali potpuno nezavisne kupaonica, a to znači da morate uzeti u obzir svoju funkcionalnost.

Pretpostavimo da je potrebna nova soba kao mali ured, onda bi trebalo obratiti pažnju na plastične ploče za zidove, popločane podove i stroge funkcionalnosti u sve ostalo. Sasvim druga stvar ako je unutrašnjost balkona spremalo kako bi se mjesto za rekreaciju i zimski vrt.

Ovdje je potrebno samo u ukras stabla. Za zidove, možete koristiti na kat, i prekrasan pod ili laminat ploče. U unutrašnjosti uređenje balkona uvijek mora biti pojedinac trenutku to nije potrebno izmišljati skup proces za nekoliko dodatnih kvadrata bezličan sobe.

Hladno ostakljena balkona uklanjanje (pogled iznutra)

Hladno ostakljena balkona uklanjanje (iznutra).

Stoga, važno je da razmišljamo unaprijed sve aspekte buduće korištenje. Na kraju krajeva, ako se odlučite dati lođu u moć djeca, onda zid će morati da zalijepite preko svijetle pozadine, pod položiti tepih toplo, a sve ručke, uglovi i projekcije da su sigurni što je to moguće, da odglume dijete ne može ozlijediti sebe.

Nakon što ste se odlučili na odredište novu sobu, morate kupiti odgovarajući materijala za dekoraciju.

Mnoštvo naprednih materijala je vrlo visok, tako da mogu ostvariti sve svoje fantazije.

Završni radovi balkon clapboard

Profilirani u našoj zemlji je jedan od najpopularnijih materijala kada je u pitanju ovaj oblik rada kao završni balkon. Postoji nekoliko razloga. Drvo će uvijek privući ljude sa svojom energijom, tekstura, sigurnost okoliša. U modernim apartmanima teško naći mjesto gdje bi se moglo naširoko koristi, pa ako nam se ukaže prilika, mnogi hvata nju. Još jedna prednost materijala, kao što je njegova jednostavnost instalacije.

potrebno je da kupite:

  • same letve;
  • drvene letve (dimenzije mogu biti 25 * 30 ili 30 * 30);
  • vijaka i noktiju.

Naravno, to je jednostavno clapboard zidne obloge, ako želite izolirati zidove i ograde balkona, onda morate uzeti u obzir kupovinu i materijala za toplotnu izolaciju.

Završni radovi balkon clapboard

Završni radovi balkon obloga.

Instalacija počinje instalacija vertikalne šine na zidovima balkona. Koristite instalacija Libela savršeno ravno avion. Pričvrstite bazu potrebno direktno na zidove pomoću vijaka u regiji 30-50 cm, sve ovisi o vašim željama i postava parametara.

U zavisnosti od toga koji tip instalacije koji ste odabrali (horizontalno ili vertikalno) da smanji lamperija, letvice treba učvrstiti okomito na obloge (to jest, vertikalne letve se fiksira na horizontalnu željeznički i obrnuto).

Nakon toga smo prešli na montažu nosač montiran na obloge okvira. Ako stavite horizontalne šipke, počnu da ih jača u odnosu na pod, a ako vertikalno, a zatim i iz ugla. Paneli su umetnuti njegov češalj u žlijeb prethodnog, a zatim pričvršćen vijcima ili nokte na reechnyh okvir. Nakon instalacije, većina graditelji trim letve različitih formulacija boje na osnovu njihovih preferencija. U video možete vidjeti primjer.

Završni radovi balkon plastike

Završni radovi balkon plastike

Završni radovi balkon plastike.

Sve u svemu, nema značajne razlike između trim obloge i plastičnih panela br. Evo, takođe, moramo uzeti u obzir kako će biti instalirana ploča i kućište instaliran okomito na pokrivanje materijala. Ali u većini slučajeva plastika se vertikalno postavljen na horizontalnu gredu. Osim toga, plastični panel obično nije priključen sa ekserima i vijcima, i spajalice ili posebne metalne kopče. Početka do kraja sa određenim uglom, ako je panel je ostalo u spoju šava, a zatim ih orijentirati tako da svjetlo iz prozora nije stvorio senke i čini ga izdvajaju previše. Dakle, neki graditelji radije za početak postavljanja ploče od prozora.

Wallpapering ili slika

Prije nego što se odlučite za farbanje zidova ili želite da ih zalijepiti preko pozadina, morate izvršiti predradnje u pripremi zidova. Neophodno je pažljivo uskladiti sve hrapavosti i pukotina, nakon čega se premazuje površinu i obložena kitom. Bolje je da pokrije 2 sloja, da se stvori savršeno glatku površinu. Kada se kit je dovoljno suha, neophodno je da se obriše finim brusnim papirom za konačno poravnanje površinu. zid, a onda prekriven još jedan sloj prajmera i sada nakon sušenja je sve spremno za dalju obradu.

Shema balkon izolacija bez instaliranja u parnom branom

Shema balkon izolacija bez instaliranja unutar parne brane.

Paint mnogo lakše nego tapete preko njih zidova, međutim, to nije uvijek moguće "riješi" jedan sloj boje, ponekad je potrebno da se nametne 2-3 slojeva. Ako koristite četkicu, pobrinite se da slikam okomito jedna na drugu, početi sa slikom horizontalne i vertikalne učinjeno.

Sa pozadina će biti malo više problema, ali ako imate iskustva s njima, na desnoj strani u ovom slučaju. To je najbolje da se vinil ili ne-tkani pozadina, i na papiru treba napustiti za završetak balkon.

Balkoni poda i stropa

Poda na balkonu je potrebno kako bi bili sigurni da se toplo. Uostalom, vrlo balkon debljina ploča nije velika, i balkona susjeda ispod ne može zagrejati, onda svoju sobu, želite da uradite je da se nose nepotreban gubitak topline. Kao ogledala, možete odabrati različite materijale: pena, stakla i mineralne vune, penoplex, betonski blok i još mnogo toga.

podna obloga ne bi trebalo biti teško, kako ne bi došlo do preopterećenja ležaj dizajna.

Vožnje uređaj kat lakog betona na balkonu

Vožnje uređaj kat lakog betona na balkonu.

Video na "Završni balkonu"

Zbog toga, kao što je poklopac se ne može koristiti granita ili drugog čvrstog materijala. To je bolje koristiti linoleum, tepih, laminat ili odbora.

Kao materijal za završnu obradu plafona je bolje bez egzotičnih i radije dokazane materijale i tehnologije. Ako trim plastični zidovi balkona, koristite plafon plastičnih panela, što će biti odlična baza za postavljanje reflektora. Osim toga, za panele, možete sakriti sve kablove, izolacijskih materijala i komunikaciju.

Možete, naravno, strop je samo slikati, ali može vas koštati više. U najmanju ruku, da se postigne idealno stanje plafona, boja utvrđenim dobro i nije bilo vidljivih oštećenja, izuzetno je teško.

Dakle, završio na balkonu ima nekoliko opcija od kojih svatko može izabrati nešto drugačije.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com