WikiWiex.com

Izrada brusilica sa svojim rukama

Sander vlastite ruke može biti. Na mnogo načina, to je opravdano jer je nabavka novog podešavanja pojas brusilica će biti vrlo skupo, što se posebno odnosi na industrijski proizvođač opreme.

Video na "Mašina za izradu blokova sa svojim rukama, a posao od nule Part 2"

Hand Grinder

Grinder - električni alat je namijenjen za brušenje i poliranje različitih materijala.

Ovaj pristup je prikladan za one koji ne planiraju da često koriste automobil. Ako namjeravate raditi s ovom vrstom opreme na profesionalnom nivou, poželjno je da kupi mašinu.

Pripreme za proizvodnju aparata

Mašina sa svoje ruke može se dati na osnovu neke detalje, uključujući i potrebu:

  • okvir;
  • motor;
  • valjci.

Motor je dozvoljeno da iz stare perilice rublja. Ali rezanje okvir može biti od debljine čeličnog lima. Gvožđe je neophodno dati veličinu platna, jednak 500h180h20 mm.

Jedna od stranaka treba da precizno smanjiti koristeći rezanje stroj dizajniran da radi na metallu- će se koristiti za fiksiranje pad na motor.

dimenzije radnog platforma približno jednak 180h160h10 mm.

Video snimke na temu "mašina za brušenje sa rukama Dio 1 :. Domaći mlin"

proizvodnja brusilica

Motor za pranje rublja

Za proizvodnju brusilice, možete koristiti motor od stroj za pranje rublja.

Video o ovoj temi "Pregled Festool brusilice sa usisnom"

Neophodno je da se napravi raspored i izgraditi 3 rupe, stavljajući ih na kraju, tako da su bili jednaki izrezanu okvir. Posljednji od njih treba ojačati na mjestu sa tri vijka.

Treba napomenuti da je poenta da je dužina impresivnije desktop više mogućnosti za uspjeh u procesu selekcije za primanje i radove brušenja na proizvodu. Tako ako se tretira dužina elemenata je manja od ili jednaka odgovarajući parametar na radnoj površini, to će biti lakše postići savršeno brušenje nego kada se radi o velikim radnog predmeta.

Motor bi trebao biti smješten što bliže u bazu. Pokazatelj debljine treba biti otprilike jednaka do granice od 2,5 do 3,0 kW, s obzirom na broj okretaja u minuti, ona mora doći 1500. Kada birate brzinu trake u opsegu od 20 m / s promjer bubnja treba da bude jednaka oko 200 mm . Ovo ukazuje na to da, ako je dovoljna za brusilica mjenjač brzine motora nije potrebno.

Jedan od postojećih bubnjevima će djelovati kao glavni, potrebno ga je čvrsto pričvršćen za motor, ali u odnosu na druge napetost, ona mora slobodno kruži oko ostataka u istom položaju na osi ležajeva. U tabeli u bubnju aranžmanu rob mora imati neki nagib, koji će osigurati glatku traka površinu stola dodir, što je posebno važno kada se Pod zajedničkim.

Related Videos "brusilica sa rukama !!"

Kada se ovaj stroj napravljen sa svojim rukama, neophodno je da se zatezanje bubanj i bubnja koji vodi traku. U ovom procesu je dozvoljeno koristiti CPD. Za tu svrhu je vidio stvari sa interneta, dajući im veličina jednaka 200x200 mm.

Vožnje uređaj domaći brusilica

Vožnje uređaja domaće brusilica.

Ne smije se zaboraviti da je u centralnom području promjera bubnja treba biti otprilike 2-3 mm duži od rubova. Ako posmatramo geometrija površine, u kom slučaju fleksibilne trake će biti u centralnom dijelu bubnja.

Najpogodniji širini trake viri indikator 200 mm. Ako upotreba brusnog platna roll koji ima širinu od 1 m, to je vrlo lako dobiti jedan traka viri pet takvih bendova. Lijepljenje alat će proizvesti dupe, a potrebno je dno staviti tanki, ali gusta dovoljno materijala, savršeno odgovara za ovu ceradu. Proces vezivanja je potrebno primijeniti ljepilo koje ima najviše kvalitete. Na valjci treba zatezati gume čija je širina jednaka je 30 mm. To može posuditi od starog kamere moped ili konvencionalni bicikl.

Uz takva mašina, pored vršenja poliranje drvenih praznina može proizvesti oštrenje instrumente koji imaju površinu rezanja, uključujući i dleta, škare, noževi i sjekire. Kao dodatne pozitivne karakteristike upotrebe takvih brusilica je mogućnost da radi sa elementima koje imaju zakrivljene baze koja poliranje mora obaviti stražnjoj strani trake.

Za obavljanje navedenih poslova koje je potrebno pripremiti neke materijale i alate:

  • gume;
  • glodalice;
  • motor od mašine za pranje rublja;
  • vijka;
  • brusnog platna peciva;
  • iverica;
  • ceradu.

https://youtu.be/LRC5wmRDmzQ

Alternativni proizvodnju brusilica

Mlin može biti i malo drugačiji tehnologiju.

će biti u motoru na osnovu strukture. Prihvatljiva dijelova upotrebu od starih računara koji mogu djelovati, na primjer, uređaj za čitanje ili napajanjem. Moguće je pronaći i druge elektromotora, savršeno se nosi sa zadatkom onih koji su instalirani u dizajnu ventilatora. Za pogon motora je dozvoljeno da koriste kući volti baterije.

Shema Sander koristeći akumulator

Shema Sander koristite bateriju.

Video na "pojas brusilica sa svojim rukama od smeća"

Sljedeći korak je da se prazne ploče i brusni papir da se tretira, ako je potrebno, može se lakirana. Zatim, na brodu će ojačati motor i baterija, vijcima. Njihova uparivanje može proizvesti žice s konvencionalnim prekidač. Komunikacija je također prihvatljivo popraviti na brodu, koji se preporučuje da koristite klamerica.

Sada spreman za rad sa brusnim papirom, to podrazumijeva kruglyashi rez ih lijepljenjem zajedno. To će poslužiti kao brusa.

Video na temu "Kako napraviti mini brusilica i strojni"

U cilju jačanja kruga, koriste dva utikači, učvršćivanje treba sprovesti na osi motora. Čaure mogu biti plastične i, što je najvažnije, da odgovara prečniku osi.

U ovoj proizvodnji može se smatrati završenim, alat može pomoći da se proizvede brušenje svih vrsta drvenih i čeličnih elemenata.

Prije nego što je proizvodnja, potrebno je uzeti u obzir neke od nijansi, kao načelnik koji stoji pretpostavci da je električni motor od računar će biti slab. Stoga je poželjno koristiti motor ventilatora.

https://youtu.be/rO5JFyAD_f8

Do lijepljenje također se može odustati od spektar opcija kupovine proizvodnje. Ali u slučaju motora za pranje rublja se smije koristiti kao brušenje, brušenje i tocila.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com