WikiWiex.com

Verzije priključak: kako napraviti svoje ruke

Video na "# 6 Super Press jack ruke"

Malo ljudi zna kako da jack svoje ruke. Za one koji su malo upućen u umjetnost, to neće biti teško.

Shema boca jack

Shema boca Jack.

Postoje mnoge vrste opreme za dizanje. Jacks može biti hidraulična, stalak, vijak i pneumatskih. Oni se koriste za podizanje teških tereta i razne opreme, kao i fiksiranje proizvoda na željenu visinu. Već je nemoguće zamisliti popravak automobilskih suspenzije i mijenja gume bez priključka.

Često moraju popraviti različite vrste opreme za podizanje i da njihovo održavanje. Moramo pratiti tehničko stanje lifta, za identifikaciju oštećenja, zamijenite ulje. Ponekad mašine razbiti i propasti. Moramo kupiti novi ili prikupljanje uređaj improvizovane. Naravno, moguće je da se ovaj posao profesionalcima povjeriti, ali da sebi Jack nije previše teško.

neke nijanse

Struktura i princip rada hidraulične dizalice

Dizajn i rad hidraulične dizalice.

Hidraulične dizalice - najčešći tip koplje. Ona ima veliku nosivost. Takvi uređaji se koriste u elektranama, tvornicama prerade nafte i drugih industrijskih organizacija. Najčešće, hidraulični liftovi koristiti za podizanje vozila u garažama i uvjetima guma.

Hidraulični opremu za dizanje povremeno zahtijevaju popravke i održavanje. Ovo drugo je ono što je potrebno dopuniti fluida kroz brtve. Treba pratiti zdravstveno stanje svih komponenti priključka.

Međutim, to nije to. Ako ste imali i razbio priključak, trebate napraviti novu. Čega? Možete uzeti kao osnovu stare i pokušaj da se ažurira, odnosno, tako imaju novi uređaj od prethodnog. Faze rada:

  1. Potrebno je da odvrnite zakovica.
  2. Nadalje je potrebno ukloniti klip ventila i krvarenje tečnosti.
  3. Nakon ovih manipulacija je potrebno ispitati osnovne podatke o hidraulične dizalice. Ako je neki element oštećen, zamijenite ga.
  4. Mehanizam za podizanje je potrebno očistiti krhotine i stranih elemenata. Mora biti ispran i cilindar.
  5. Predmet inspekcije guma. Ako je oštećen, treba ga zamijeniti.
  6. Završni korak je da se izgradi hidraulične dizalice. Izrađuje se u obrnutom redoslijedu.

Video o ovoj temi "Najjednostavnije raketa s rukama iz boce"

Jednom kada ste bili u stanju da napravi priključak i lift je montiran, potrebno je provjeriti njegove performanse. Ako se mehanizam ne radi, možda ćete morati provjeriti i zamijeniti ako je potrebno i ulja.

Uloga nafte u dijeljenje hidrauličkog mehanizam za podizanje

Portable ispravljanje ram u setu

Portable ispravljanje ram u setu.

Video uratke "" džep "boca jack -. Pregled Značajke i dizajn moje boce Jack"

Ulje - bitan komponenta hidraulične dizalice. Uz to, proces podizanja različitih opterećenja. Ako nedovoljna ulje u uređaju, uređaj će biti neupotrebljivim. Za promjenu ulja potrebno je izvršiti dva osnovna koraka.

prvo je potrebno za odvod tečnog otpada, potrebno je da odviti poklopac rezervoara ulja. Nakon toga slijedi pranje sa mehanizmom za podizanje. To se mora učiniti pomoću posebnog pranje tečnost, može se kupiti u bilo gvožđari.

Mehanizam je ispunjen tekućinom, se pumpa i prazni.

Crtanje rombovogo Jack

Crtanje rombovogo priključak.

Ovaj postupak treba izvoditi 2-3 puta. Ispiranje jack - na jednostavan način, ali to traje dugo vremena.

Nakon čišćenja, hidraulički mehanizam za podizanje je moguće početi punjenje novog ulja. Njegova potreba da se napuni do određene tačke. U tom slučaju, lift mora biti u položaju dole. Da smanji štap da okrene vijak-slavina u položaj "pražnjenje". Dalje čepom rezervoara ulja i pumpa tekućine do 5 puta. Nakon ovog postupka, dodajte ulje i potom zavrtite utikač. Moraju biti napumpane na onoliko dugo koliko mehanizam mazivo dođe do potrebnog nivoa, ali neće formirati mjehurića na površini.

Video na "Super Snažan arbalet.Svoimi ruke / Handmade moćni samostrel"

Njihovo prisustvo značajno smanjuje efikasnost mehanizma. Često zrak ulazi u tijelo zbog nedostatka nafte.

Da popravi ova situacija, potrebno je izvesti sljedeće radnje. Prvo morate otvoriti rezervoar za ulje kape i bypass ventil. Onda vam je potrebno da brzo pumpa mehanizam nekoliko puta. Tokom ovog postupka, klima mjehurići ući iz radnog prostora u rezervoar ulja. Pluta od obilaznice ventila i rezervoar za ulje može zatvoriti.

Ako su sve manipulacije obavlja pravilno, hidrauličkog režim će raditi. Ako to ne uspije, sve operacije se mora ponoviti.

Kako napraviti ovna sa svojim rukama: više opcija

Rasprostranjena kupio automobil za dizanje uređajima. Oni moraju biti opremljeni sa svakom stroju. Najlakši način da kupe potrebnu izgradnju priključka u posebnim radnjama. Međutim, to može napraviti ili poboljšati svoje ruke.

Tabela priključke karakteristike

Tabela priključke karakteristika.

Oni koji žele da naprave svoj priključak, možete koristiti jednostavan dizajn. To je kako slijedi. Metalne cijevi moraju biti zavareni u obliku zarubljene četvrtasti piramide. Nakon toga, rezultat struktura je potrebno za zavarivanje gornje i donje baze. Izrađen je od čelika debljine 5 mm. Dimenzije domaće priključak mora odgovarati automobil znači da vam je potrebno da se podigne.

Video na temu "Kako napraviti samostrel Flipper / Kako napraviti samostrel obrnuto konstrukcija"

Princip rada se temelji na maticu prijenos Jack vijak. Na vrhu zarubljene piramide da se bušiti rupu čiji promjer smije biti veća od promjera vijka. Gornje baze potrebe da se zavariti maticu. Na dnu vijak je potrebno napraviti rupu u koju je umetnuta metalna igla. Sa ovim vijkom štap će okretati.

U takvom izgradnja vijka priključak najbolje nanosi trapezoidni koncem. Za sve elemente uključene u transfer vijak-matica, potrebno je koristiti materijale od kaljenog čelika.

Različiti mehanizmi lift su neophodni u našim životima. Oni pomažu da se podigne velike težine i opreme. Kao i mnogi drugi mehanizmi, mogu ponekad ne. Popravak se može izvesti samostalno.

Napravite Jack je jednostavna, glavna stvar - da poštuje pravilan redoslijed operacija.

Jednako važno je aranžmane za održavanje. Budite sigurni da prati nivo ulja i dopuni ako je potrebno. Da može biti i svoje ruke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com