WikiWiex.com

Kako napraviti avion za porobeton sa svojim rukama

Kako napraviti avion za porobeton sa rukama? Naširoko se koristi u izgradnji su blokovi siporeksa. Walling takvog materijala brzo i efikasno prolazi. Kada koristite blokove je često potrebno da se usklade svoje površine, a koji se koristi za posebnu avion.

Rende za plinobeton u

od siporeksa blokovi imaju visoke kvalitete i flat oblik, ali je potrebno površine korekcije.

Zgrada blokovi su dovoljno dobri geometrija, ali sa svim svojim visoke kvalitete bez podešavanja površine neće učiniti. Avion za ove namjene ima vrlo jednostavne strukture. Proizvodnja avion za siporeksa bez problema.

Karakteristike upotrebe siporeksa za rende

Važna prednost siporeksa zidane rukama je upotreba ljepila, pružajući male debljine sloja. Ako su veće slojevi rješenje može biti usklađen avion zbog različitih broj pojedinačnih uvlačenja zidanih elemenata, onda kada se koristi kao što ljepila nije moguće i sve nagomilane greške veličine bloka kada postavljanju serije. Ova nekretnina gasbetonskih zidanih zahtijeva se poravnanje blokova.

Polaganje betonskih blokova na sastav ljepila

Gazirano zapečatio tankim slojem sastav ljepila, i ne dozvoljava da se uskladi avion uvlačenja dubinu blokova.

Video na "Plane porobetona siporexu zida sa svojim rukama Izgradnja kuće od siporeksa Poddubny"

Građu općenito je alat za zaglađivanje površine od glisiranja. U preradi drveta obrada vrši rezanje tanki površinski sloj materijala. Takav način ne gazirane. Ima neujednačenog porozna struktura, tako da rezanje tanak sloj će dovesti do izvlačenje nehomogenosti i značajne nepravilnosti površine. Ponekad je moguće koristiti običan avion za poravnavanje porobeton sa minimalnim radijusom oštrice, ali se brzo troši i postaje neupotrebljiv.

potrebne za obavljanje kombinacija strugač i brušenje funkcije za obradu kvalitete površine gazirano betonskih blokova. Ovaj princip treba staviti u avion od betona, napravljen sa svoje ruke.

Čime se javlja poravnanje: posebno siporexu

Kako bi odredio aparat za obradu betonskih plina, potrebno je razumjeti osnovni materijal parametara. Gazirano betonski blokovi se proizvode na cementnim pijeska bazu sa dodatkom gipsa, vapnenca i šljake u koji je upravljao Zaboravimo sastav (aluminij paste) za stvaranje plina pore. Nakon sušenja materijal pod posebnom aranžmanu stekne čvrstu strukturu u kojoj su pore su ravnomjerno raspoređena do 3 mm. Jedna vrsta poroznom betonu betona silikata se temelji na kreč i kvarcnog pijeska koji sadrži malu količinu cementa.

Parametri siporeksa blokova

Parametri siporeksa zgrade blokova.

Siporeksa se reže u jedinicu blokove koji imaju dovoljno stabilnog oblika. Blokovi uglavnom shvatio veličinu 250h625 mm i debljine 50 do 500 mm. Posebno stabilna geometrija blokova viđen u silikata betona. Kada zidova normalizirati debljina slijedeće blokove: za imajući kvačila - 38-40 cm za zidove - 25 cm za oblaganje - 10 cm.
Kada površinske obrade treba posebno uzeti u obzir snagu i tvrdoća materijala. U bazi cementa pijeska dovodi do prilično habanje alata. Trajnost blokova zavisi od njihove gustoće, koji, ovisno o poroznosti varira u širokom rasponu (300-900 kg / kubni metar). Izdržljivost u ovom slučaju kreće se od 10 do 50 kg / cm.

Najveća snaga strukturne jedinice imaju gustoću višu od 700 kg / cu.m. Takvi blokovi se koriste u zidovima nosivih zidova velikih zgrada i visokih zgrada. Većina blokovi se koriste sa višim izolacijska svojstva, koji ima gustoću od 500 kg / cu.m. Siporeksa gustoće 400 kg / m³ ima značajno niže čvrstoće i tvrdoće, ali je neophodno da se rukovati s pažnjom zbog visokog sadržaja pora.

Dizajn građu

Korporativni avion za siporeksa

Vlasnički avioni mogu se proizvoditi i od drveta i plastike, a je u potpunosti izrađen od metala.

Ravan siporeksa je potrebno da se uskladi broj blokova sa zidova od njih. Njihov zadatak - onoliko materijala koliko je potrebno za površinsku horizontalne redove. Ako je sloj je prevelika da se ukloni, takva jedinica bi morala biti odložen kao da se ispravi situacija će već biti vrlo teško. U tom smislu, glavni zahtjev proteže na elemente presijecanjem građu. Visine od tih elemenata se postavlja na osnovu rada praksi, međutim taj objekt savjet od stručnjaka.

Ako pogledamo u bilo kojem avionu kompanije, onda ćete primijetiti da je kombinacija izgled izgradnje špahtlom (lopaticom) i kuhinju shredder. Drugim riječima, ovo područje (kućište) s ručkom, na dnu koji su fiksni oštar redova lopatica, pri čemu su redovi raspoređeni u dva različita pravca. Na jednoj strani su 5-6 paralelna reda lopatica usmjerena pod uglom do ruba kućišta, a sa druge strane - iste serije, ali suprotno usmjerene. Same lopatice su osigurani u kućištu vertikalno.

Video na "priručnik za gazirano betonski zid lovac."prostota" Kijevu "

Ovaj uređaj je dizajniran da ostrugati materijala sa površine bloka, dok poliranja. Materijalnog tela u firmi građu je normalno izdržljive plastike. Alati od drveta lakše. Praksa pokazuje da je materijal kućište nije bitno da li je dovoljno jak. Dizajn drške ima vrijednost samo za praktičnost rada, odnosno, to bi trebao biti dobar za snimanje ljudske ruke.

domaći građevinski

Struktura građu za betonskih blokova

Izgradnja građu do betonskih blokova.

Da bi se avion, neophodno je da leži u dizajnu najpristupačniji materijala. Stanovanje, najlakši način da se drva. Za ove svrhe fit debljina ploča od 40-50 mm i širine 10-12 cm. Ručka se može postaviti na bilo ono što je dostupno. Ako je potrebno da bi, da je bolje da se drvene daske ili bar.

Kao elemente presijecanjem građu za porobeton rukama da primijene listi tvrdih legura. Testere za drvo mogu se koristiti, ako se obrađuje pjene ili siporexu mase ne veće od 500 kg / m³.

Related Videos "4 kuća siporeksa - prevoz za 50 rubalja svoje ruke"

Za proizvodnju građu za gazoblokov potrebno lijepljenje drva i metala zajedno, kao i drvo sa stabla (ako je potrebno). Obično ljepilo "Moment" preporučuje za takve spoj. U isto vrijeme, možete koristiti bilo koji sastav ljepilo koje može pouzdano lijepljenje metala.

Proizvodnja Inženjering

Avion sa drvenim bazu

Drvena baza za domaće građu, zahvaljujući lakoće i dostupnosti materijala, će biti najbolji.

Avion za izravnavanje porobeton rukama je u narednom poretku. Cut odbora prekinuta odbor rukuje dužine ravan 30-40 cm .. Svi rubovi i uglovi su zaobljeni ili jednostavno smanjiti. Ona je označena lokaciju elemenata za rezanje. Obilježavanje se obavlja na sljedeći način. Na jednoj strani odbora (na površini od oko 40% od ukupne površine od ukupno) se vrši 5 paralelne linije jednako udaljeni jedni od drugih. Linije treba da se nalaze pod uglom od oko 70 ° u odnosu na uzdužnu osu odbora (pravo nagib presjeka). Iste linije su nacrtani na drugoj strani odbora, ali sa nagibom na lijevu stranu. Linije u različitim polovine odbora moraju biti usmjereni jedni drugima.

Fret utora je na označene linije. proreze bi trebao biti dovoljan da primi oštricu prema listi. Rezove, odstupajući od rubu ploče na 2-3 cm od obje strane. Odbor temeljito obrađena brusnim papirom. Krpom piljenje pauze na komade željene dužine i umetnuti okomito u utor. Prije stavljanja testere u rezu svog noža mora biti temeljito obložen ljepilom. dužina odlazak površine listi je oko 5 mm, ali u svakom slučaju bolje razgovarati sa specijalistom. Postavljanje piljenje dio se obrađuje u bazi ljepila. Nakon sušenja, vezivanje ljepila potrebno provjeriti kvalitetu svakog elementa za rezanje sa bazom. Svi višak ljepila očistiti.

Video o ovoj temi "Mali drveni avion sa svojim rukama"

Ako video oštrice blade dovoljno oštar, treba oštriti sa datotekom.

Avion za gas betona je spreman nakon pričvršćivanje drške na gornjoj strani baze.

Izrada dodatnih uređaja

Ako radnik nema vještine s avionom za porobeton, preporučuje se napraviti jednostavan dodatni uređaj, koji ograničava udubljenje elemenata za rezanje u bloku materijala. Princip rada uređaja je da se tračnice formiraju vodiči, koji se kreće bazu građu i šine visina ograničenja utorom noževa.

Aparat proizveden kako slijedi. Koristi dva dasaka debljine 20-30 mm. Njihova vrhu krajevima mora biti savršeno glatka i polirana. Krajevi ploče su spojeni međusobno drvene letvice preklapaju. dužina vodilice moraju strogo odgovarati širini betonskih blokova (uzimajući u obzir dodatne dužine za pričvršćivanje). Uređaj se montira na površini zida zida, tako da je površina rešetke odgovara vodoravnom položaju nivou bloka u seriji.

Preporuke za korištenje građu

Mašina za gazirano betonski blok nastaje kada kreće paralelno zidane na građu baze nivou. avion pokret se vrši u jednu stranu sebe uz primjenu male sile. Koristite umjesto posebnog građu građu stolarija se ne preporučuje, jer to može oštetiti i alat, i gazoblok. Rezultirajući prašina mora biti očišćena na planira obje površine bloka, a od građu.

Video o ovoj temi "Kako napraviti drva građu Dio 1. (Make It - Drvene ruku Plane)."

Da bi se avion za porobeton, koristite sljedeće alate:

 • Bugarski;
 • električni slagalica;
 • čekić;
 • hacksaw;
 • građu;
 • file;
 • Brušenje kože;
 • dlijeto;
 • četka;
 • nonijus kočnice;
 • linije.

https://youtu.be/iIq4ytgVAqI

Kada zidova od betonskih blokova morati koristiti poseban alat. Jedan takav alat - avion za siporeksa. Ona ima prilično jednostavan dizajn i mogu se obaviti sa svojim rukama.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com