WikiWiex.com

Kako ukrasiti zidove u kupatilu, od tradicionalnih do napredne opcije

Kupaonica - jedan od male površine prostorija u kući. U međuvremenu, ovo je soba nakon popravka zahtijeva poseban odnos. Činjenica da je kupatilo "hirovita" u pitanjima koja se odnose na ukras materijala.

Zbog visoke vlažnosti i konstantne promjene temperatura od mnogih opcija morate odustati, bez obzira na to koliko je moderan i spektakularni oni mogu izgledati nama. Uređenje zidova u kupatilu - vrlo poseban proces. Hajde da pokušamo utvrditi kako stvoriti unutrašnjost koja će biti optimalna i zaštite životne sredine, kao i zdravlja i, naravno, estetskih karakteristika.

Opcija za završnu obradu

nego za ukrašavanje zidova u kupaonici

Klasični Završi Kupaonica

Trenutno, građevinskom tržištu nam nudi desetak različitih završi. Zidovi mogu biti oblitsevat keramičke pločice, plastične ploče, ukrasiti ukrasnim malterisanje, zalijepite preko s posebnim vinil filmova - samoljepive, boje boje otporan na vodu. Ukratko, mogućnosti za dizajn i rad opcije može biti dovoljno. Sve će ovisiti isključivo o vašem ukusu i, naravno, o financijskim mogućnostima.

Mi ćemo pokušati da vam pruži najviše potpune i objektivne informacije o tome kako dizajnirati zidove u kupatilu. Kod većine tipova podataka možete sasvim nositi sami, i na taj način biti u stanju da znatno uštedjeti.

Video na "Sanacija kupaonica u Hruščov fotografija"

Keramičke pločice, granit

Tile je uvijek bio i vjerojatno će dugo ostati jedan od najaktuelnijih, moderan i popularan način završne obrade zidova u kupatilu. Keramika i keramika pločice je dobro ne samo za svoj atraktivan izgled. Ima odlične performanse.

Na primjer, keramičke pločice mogu biti dugo vremena u područjima s visokom vlagom i konstantnu temperaturu varijacije. To se lako čisti, ona se ne formiraju na plesni i gljivica. Osim toga, pločice se trenutno ne štedi za prljavštine i prašine, što je vrlo važno kako bi se osiguralo sanitarne čistoće u sobi.

Nesumnjivo, ispravno odabran i lijepo položenih pločice daju sobu posebno lijep, elegantan i moderan izgled. Trenutno vodeći proizvođači nude cijele kolekcije keramičkih pločica i keramike granit.

Možete oblitsevat pločica zid kao jednobojne i boje, sa raznim ukrasima, obrazaca i dizajna, što je kombinacija velikih i malih pločica, koristiti posebne dekorativne granica. Ukratko, mogućnosti za registraciju dizajna kupaonice kroz upotrebu modernih keramičkih pločica su praktično neograničene.

zidni ukras u kupatilu

mozaik

Osim veličine keramike ili keramike-granit pločice, boju i uzorak, također možete odabrati različite teksture - mat, sjajna, i drugi. Moguće je postaviti pojedinca slika, na primjer, oblitsevat zid, postavljanjem pločica u redovima dijagonalno, "vrazbezhku" i druge dostupne metode.

Nesumnjivo, keramičke pločice - najčešći oblik materijala koji se mogu oblitsevat zid u kupaonici, osim toga, vjerovatno je najviše estetske i praktične opciju. Ali, u isto vrijeme, ova metoda je također jedan od najvažnijih radno intenzivne i skupe.

Video uratke "PVC panela za dizajn kupatila slika bathroom"

Napraviti svoj vlastiti, ili odriješiti kesu za master?

Prvo, da bi se postavi pločice u kupaonici moraju biti vrlo pažljivo pripremljen zid. Rijetko se dogodi da su zidovi u sobi sami savršeno poravnat (u ovom slučaju, potrebno je samo za čišćenje i premijera površinu).

Ali ako postoje nepravilnosti, na površini će svakako morati da uskladi uz pomoć gipsa. Osim toga, mora biti izuzetno posebna mješavina za upotrebu u vlažnim područjima. Tek nakon što se završi priprema zida, to će biti moguće početi završne radove.

Vrlo često, pločice u kupaonici poziva umjetnika. Činjenica je da je ovaj proces zahtijeva pažnja, preciznost i posebne vještine. Bez iskustva i temeljitost u radu mogu biti oblitsevat zid tako da čak i najljepše keramičke pločice, što je vrlo skupo, će izgledati nespretan i samo kvare izgled kupaonice.

Obično rade sa keramičkim i kamenine pločica koristi sastav poseban ljepilo, koje se mogu kupiti u gotovo bilo koji hardver trgovine. Pune ploče moraju se obavezno pogledajte i horizontalno i vertikalno pomoću libele. Ako ove provjere ne, nakon završetka pločica će biti vidljive sve nedostatke.

I na kraju, završni fazi zidne dekoracije keramičkih pločica - poseban fugiranje materijala. Ovaj proces također zahtijeva maksimalnu brigu i pažnju.

Plastična zidni paneli - jeftini i vesela opcija za kupatilo

Ova verzija dizajna zida koristi se često za kupatila. Možete oblitsevat zid plastičnih panela iste boje ili koristite više boja, možete odabrati panel sa slikom ili simuliranim prirodnih građevinskih materijala - prirodni kamen, metal ili, kao što su drvo.

Ukratko, mogućnosti u smislu enterijera u plastičnih panela danas nije manja od keramičkih pločica.

Treba napomenuti da su plastične oblaganje zidova - to je jednostavan i jeftin alternativni dizajn kupaonice. To je ova stvar je vrlo jeftino, u odnosu na mnoge druge varijacije u dizajnu kupaonice.

Plastične ploče su prilično dobre performanse - oni su sigurno lako peru, oni zahtijevaju minimalno održavanje. U stvari, to je teško moguće da se pronađe način za dizajniranje kupaonica, "jeftini i vesela" od takvih panela.

Za ukrašavanje zidova plastičnih panela kupatilo će potrebno mnogo manje vremena, truda i novca nego kada se radi sa keramičkim pločicama. Prije svega, to će biti potrebno pripremiti kupatilo zidova trim plastike. Da biste to učinili, uklonite s površine stare obloge materijala.

Dalje, tretiramo cijelu površinu zidova posebne anti-gljivične sastava. Obratite pažnju na ovom trenutku, to je vrlo važno, jer nakon oplata na plastičnu površinu baze zida nije dostupan.

nego možete ukrasiti zidove u kupatilu

Bojite zidove u kupatilu

Plastičnih panela će se održati na posebnom drveni okvir. Napravljena je od drvene letvice, koje su prethodno natopljene formulacija vlagu otporna. Izgradnjom okvir, prikaz rešetaka upravo nivou. Kada je okvir je spreman, trebate šijem vrhu plastične ploče koje će "dvorac".

U onim mjestima gdje će ploče dolaze u kontakt s kadom, budite sigurni da popuni prazninu sa silikonom za sprečavanje curenja. Osim toga, na potrebu da se zatvori jaz sa posebnim letvica dizajniran za plastične ploče. Kao rezultat toga imamo glatke i lijepe zidova u kupaonici, koji su prilično otporni na vlagu.

Usput, PVC paneli mogu biti oblitsevat i vrlo elegantan, ne samo zidovi, ali i strop. U ovom slučaju, okvir za suočavanje je bolje da se metal.

Rigips - praktičnost i estetika

Još jedna praktična i sladak dizajn opciju zid u kupatilu je slika površine. To se obično koristi posebna boja, vlage. U međuvremenu, low-cost, ova opcija može se smatrati samo u slučaju da su zidovi u kupatilu su savršeno usklađeni. Ako postoje neke nedostatke, to je vrlo važno napraviti temeljitu pripremu zidova, koja je, najvjerojatnije, morat ćete žbuke površinu.

Imajte na umu da za zidove u kupatilu je pogodan nije bilo boje. Mogu se koristiti samo one tvari koje su posebno dizajnirani za upotrebu u vlažnim područjima. Obratite pažnju na prisustvo u komponenti boje, kao što su fungicidi i algicidi. Oni su garancija zaštite od pojavljuju na zidovima kalupa kupaonice i plesni sobu.

Trenutno, gvožđaru je još jedan varijanta boja - posebna lateks kompozicije, praktičan, repelenata masti, robustan i otporan na kontaminaciju.

Dekorativni mozaik - modni trend i buduće opcije

opcija zidova u kupaonici

Kupaonica Design

Trenutno, ova opcija može nazvati jedan od najmodernijih, moderan i atraktivan. Ali, u isto vrijeme, zidna dekoracija mozaik je jedan od najskupljih unutrašnjosti rješenja.

Za toliko dizajneri vole mozaika? Naravno, uz savršenu priliku da se stvori zaista jedinstven dizajn prostora. Na zidu sa mozaik se može primijeniti na više, jedinstvene obrasce i dizajna. Za moderne mozaici pomoću različitih materijala: u boji stakla i keramike, umjetnog ili prirodnog kamena, i tako dalje.

Nesumnjivo, s tako složen i dugotrajan posao za polaganje pločica, može nositi samo specijalisti. Ali, ako se odlučite da pokušati stvoriti mozaik bez pomoći kvalifikovane, preporučujemo vam da obratite pažnju na gotove tkanine. Trgovine se prodaju već formirane mozaika, koji se talože na poseban bazi polimera. Sa takvim materijal može raditi čak i početniku.

Dakle, pogledali smo najpopularnijih ideja nego što možete oblitsevat površina zidova u kupatilu. Kakav način da odaberete dizajn - to je samo vas. Teško je dati jasne preporuke: svako ima svoje ideje o ljepoti. Mi smo samo da se nadamo da će ovi savjeti pomoći da shvatite bogatu raznovrsnost modernih građevinskih materijala!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com