WikiWiex.com

Zelena ograda sa svojim rukama

Sadržaj:

Visokom ogradom od drveta, željeza trelis ograda, protezao na nogice mesh-netting - sve neestetizirajuća ili jednostavno skupo. Da, a tu je i potreba da se iscrtaju granice svojih prigradskom području kratkog daha drvo ili skupo barova, kada je sama priroda usluzi. živica ruke mogu pružiti praktično neuništiv i večnog ograda, koja ne može biti bilo koja druga vrsta ograde.

živica

Ako razmišljate o tome kako da se ograditi od susjeda ili samo planirati parcele, rješenje može biti uređaj živice.

A ipak, ono što je tako dobro zelenom ogradom, ako se sastoji samo od tankih grančica i zelene tender lišće? Najvjerojatnije je najvažnija osobina dnevnog ograde je njena gustoća. Grmlja, sa dovoljno debljine, su potpuno otporan na van na more. Zelena ograda može ometati pristup na teritoriju svoje stranice uljeza zemlja, za razliku od, na primjer, od ograde odbora.

vrsta živice

Shema sadnju živice

Shemu sadnje živice. U ranim sadnje mora iskopati rov (sadnja jama) dubini od 50-60cm.

Naravno, stepen nepobedivosti zelena ograda na prvom mjestu zavisi od njegove visine, a tu su i brojne opcije za vašu zemlju ekonomiju. Možete napraviti visokom ogradom sa svojim rukama (tapiserije), njegova visina doseže i do šest metara. To je to živa ograda Najčešće se koristi za vanjske ograde svoju zemlju. Tu su i prostori koji imaju prosječne visine od oko dva metra, oni su vrlo lako slomiti prigradskom naselju nekoliko specifičnih sektora. Dekorativni visina hedge od 0,5 do 1 metar je savršen za određivanje pruge.

Što se tiče biljaka, koji se može koristiti kao zelena ograda, onda ima više nego dovoljno da izaberu najpogodniji izbor za vas može biti zasnovana samo na klimatskih faktora u regionu, željama i željene karakteristike ograde.

Video o ovoj temi "Instalacija Tuš kabine ACMA (135 gr)"

Ako vam je potrebna jaka ograda oko zemljišta parcelacije, najviše održiva opcija je bagrem. Kada sadnje ga sa maloj udaljenosti jedna od druge klice spletutsya stvarno neprohodan prepreka (ograda).

Razmak između sadnica u srednjim smaknutih hedge

Razmak između sadnica u srednjim smaknutih hedge: razmak između sadnica biti 0,4-0,6m i između redova - 0,8-1m.

Međutim, isti živice na sajtu dobijenih od vrbe (samo bez šiljaka). Posebno je važno da će biti ljudi koji mogu biti alergični na miris cvatnje bagrema. Korištenje vrba grana koje promašiti najviše haotično način, krajnji rezultat će vam dati odličnu ogradu. Najčešći drveće koje se koriste za hedge, tuja i jele je rijetko samo jabuka, lipe i graba.

Najčešće u sljedećim žbunje se koriste kao zelene ograde: jasmin, glog, šimšir, kleka, divlje ruže i ruže. Od zakržljao biljke mogu se koristiti žutika, ribizla, Spiro, itd Sve u svemu, izbor je vrlo bogat, ali svaka od ovih biljaka rastu na različite načine i treba odgovarajući tretman, u kojem nije dozvoljeno greške.

Hedge - dio ekosistema i element krajolika dizajn

Razmak između sadnica visokih smaknutih hedge

Razmak između sadnica visokih smaknutih hedge: razmak između sadnica biti 0,8-1,2m i između redova - 1m.

A žive ograde u prigradskom naselju pruža utočište raznih ptica, što će u konačnici biti braniti svoj dodelu insekata, pa čak i ježevi, dijeta koja uključuje insekata i zmija.

Osim toga, guste redove drveća i grmlja u živim mačevanju sekciji postati pouzdanu zaštitu od vremenskih nepogoda. Na kraju krajeva, svi znaju da je jak vjetar uništava tlo (ovaj proces se zove "erozija"), lišava ga od vlage, čime se sušenjem tla na prilično velikoj dubini. Zelenih površina, posebno zimzelene vrste biljaka su crnogoričnim i listopadnim, na način vjetra će biti nepobjediv prepreka u bilo koje doba godine.

pod zaštitom live ograda zrak je mnogo čistiji, pod pretpostavkom da su igle ili gusto rastinje su prirodni filteri protiv prašine i drugih malih čestica.

Razmak između sadnica raste u srednjem slobodan hedge

Razmak između sadnica raste u srednjem slobodno hedge: razmak između sadnica biti 0,8-1m, a udaljenost između redova - 1-1,5 m.

Bilo je gore navedeno da je zelena ograda može se koristiti za odvajanje prigradskom području u nekoliko sektora. Ovo korištenje zelenih površina je direktno vezana za dizajn krajolika. Na kraju krajeva, može se samo zamisliti kako je lepo će se preseliti u različitim dijelovima teritorije zemlje, u kojoj će vas zeleni koridori i uličice prate sve nove prirodne ljepote. I ući u gaj drugog voća ili cvijet krevet može biti samo kroz luk isprepleteni grane grmlja ili drveća.

Pa, kao živica od ribizla ili porastao u boji omogućava uživati ​​u pogledu u isto vrijeme, bez straha od kućnih ljubimaca (psi, mačke) vytopchut svoj Gredica. Domaći mala visina ograde će biti odličan ukras vrtu, kao i zamjena stoji grubo ograda od drveta i metalne mreže ili rešetke.

Kako kreirati svoje ruke hedge?

Da bi se u svojoj dači dnevnom ograde, trebat će vam sljedeće alate i materijale:

 • lopate;
 • zalijevanje;
 • Rulet.
 • sadnog materijala;
 • gnojiva (stajnjak, kompost, minerali, itd);
 • vode.
Razmak između sadnica raste slobodno u visokom živice

Razmak između sadnica raste slobodno u srednjoj živice: razmak između sadnica biti 1-2 m, a između redova - 2-3m.

Prvi korak je da se napravi plan gdje planirate posaditi. Dalje kopaju bunare sa onim parametrima koje su neophodne za ovaj sadnica korijen sistema. Nakon toga đubriva (minerali, đubrivo, kompost, itd) su napravljeni u bunarima napravio. Opet, svaki tip postrojenja ima svoje karakteristike.

Prosječna potrošnja po 1 sq. m stambene površine ispod ograde:

 • truli stajnjak, kompost, humus - 2 do 4 kg;
 • kalij soli - od 30 do 40 g;
 • treset - od 4 do 6 kg;
 • superfosfat - od 60 do 80 g;
 • amonijev sulfat - od 60 do 80 g.

Razmak između sadnica se određuje kao funkcija brzine rasta grmlja ili drveća, kao i njihove prosječne širine u zrelim obliku. Na primjer, divlje ruže između odmorišta udaljenosti bi trebao biti 0,5-0,8 m.

Tu je i jednostavna i zanimljiva kombinacija: potrebno je posaditi živu ogradu u šahovske obrazac. To će učiniti ograda više pahuljasto i opsežna. Međutim, ako je slijetanje mesto za to nije moguće, najbolje je posaditi drveća i grmlja u nizu.

Ispravno održavanje od dnevnog ograde

Za svaku vrstu postrojenja potreban individualni pristup.

Glavni elementi zaštite za sve komponente hedge odnosi navodnjavanje i mineralnih gnojiva.

Nakon sadnje, voda i biljke trebaju, bez obzira na vrijeme, čak i ako u trenutku sletanja bila kiša. To se radi zbog činjenice da je puno vode, ne samo da vam dam tlo život davanja za sadnice vlage, ali i štetan za sadnice ispuniti zrak praznine, koje su formirane tijekom slijetanja i izvršiti sabijanje zemljišta oko korijena.

Podršku izrezivanje električni alat

Održavanje orezivanje električni alat se koristi kada je već formirana u obliku biljke.

Nakon toga je potrebno da se ispravi biljke koje jednostranim nakon sadnje, tlo popuniti prečišćava i pad uzrokovan navodnjavanje. Hoće li ispravno ako dodate vode za navodnjavanje u posebni faktori rasta koji će doprinijeti bržem ožiljavanje biljaka.

Azotnih đubriva moraju se primjenjivati ​​u suvom obliku u popuštanje proljeće tlo, hidroksid i fosfata - prije jeseni kopanje. Kalijuma i fosfora oplodnje obaviti, i u tekućem obliku, pravu stvar u vrijeme intenzivnog rasta korijenja i izdanaka. Optimalna koncentracija za većinu drveća su:

 • Amonijum nitrat - 2 g / l;
 • superfosfat - 20 g / l;
 • kalijum sulfat - 2 g / l.

To je vrlo povoljno koristiti đubrivo dug period važenja u obliku štapića, tableta i granule koje su neophodne da bi jednom po sezoni.

Gnojidbu crnogorične drveća ima svoje karakteristike: ispod četinjača zabranjeno da izmet, samo mineralnih gnojiva, koja bi trebalo da počne da se do kraja marta za svaka 2-3 tjedna do početka kolovoza, u iznosu od 20 do 30 mg / m². Za starije biljke koje zamulchirovat piljevine ili koru, doza se mora povećati.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com