WikiWiex.com

Sadnja životnog prostora umjesto metalnom ogradom gluh

Sadržaj:

Dobra i jednostavna alternativa glomazni metalnu ogradu na mjestu može postati prekrasan slijetanje živih biljaka.

Ovo ne samo da izgleda sjajno, ali također pomaže da se stvori prirodnu barijeru za prodor svoje stranice uljeza. opcije stvoriti živica Postoji ogroman iznos. Većina njih imaju velike gotovinske izdatak od vas ne treba. Glavno sredstvo će biti vaš maštu i malo truda da se "gradi" ručne izrade zeleni štit.

Životnog prostora umjesto ograde.

Sadnja žive ograde će biti odlična alternativa dosadne i uobičajene ograde. Drveća i grmlja raznih terena i pročisti zrak.

Prije prelaska na oplemenjujuća teritoriju, odlučiti koje ciljeve ste sprovodi:

Nacrtajte plan područja i stvoriti nekoliko opcija ograde. Imajte na umu da je stopa rasta različitih drveća i grmlja drugačije. Za sadnju Tvrdo sadnica će odgovarati dobi od oko 3 godine, i četinarske - 4-5.

Visoke meko zid

Mladi sadnica četinara.

Rasti lijep i vrlo fit, idealni su uobičajene smreka, tisa, arborvitae, čempresa.

Prednost meko je njihova visina i tijekom cijele godine zelenila. Rasti o lijepoj i slijetanje, koji će zamijeniti između sekcija ograde i na vanjskoj strani ulice, odaberite sadnica. Mladi sadnice se mogu kupiti u prodavnici, savršene su za obične smreke, tisa, arborvitae, čempresa. Zasađeno crnogoričnim živi zid u jesen, onda je stablo proizvodi brže i kvalitetnije korijen preživi. Položite hedge mogu biti u proljeće. Za rad trebat će vam:

 • sadnica;
 • lopate;
 • uže;
 • gnojiva i vode.

Označiti područje, povucite konopac duž konture buduće plantaže. Napravite dobro na dvije noge. Veoma korisna pri postavljanju ograde ne kaplje rupa i kontinuirani rov. Važno je uzeti u obzir ono što će biti ograde. Ako ćete smanjiti i formira određeni oblik, razmak između drveća treba da bude oko 80 cm. Ako je ograda je divlja, onda 1-1,5 m.

Rezultirajući rov je pao za svoje vode u izobilju, postavite sadnica. Polovina zemljišta koje je ostao prilikom kopanja, sipajte nazad. Zatim dodajte đubrivo, možete koristiti bilo organske materije u zemljištu i meko ostataka. Sada je potrebno dobro sabijene zemlje oko svoje slijetanje, za uklanjanje zraka iz korijena sistema. Ako nakon toga je tlo jako prosyadet zatrpavanja zemljom i obilno pour.

Hedge od Barberry.

Hedge od Barberry izgleda spektakularno u kombinaciji sa zelenim biljkama.

Tu je zanimljiva varijanta registracije te čvrstu ogradu: polazak 30-40 cm od glavne zaredom, možete staviti niže crnogoričnim ili listopadnog linije. Ovaj aranžman izgleda vrlo lijepo i završio u ranim godinama rasta čini više guste živice. Na zelenoj pozadini dodatni broj biljaka, kao što su žutika, koji ima lijep crvenkaste nijanse, izgleda prilično originalan. Potrebno je samo da povremeno trim grmlje i iz različitih oblika.

Listopadno visoki zid

Podijeli opcije Tvrdo zidova ima mnogo, kako u načinu sadnje, a prema vrsti biljke. Pripremite:

 • mladice i đubriva;
 • lopate;
 • gline i vode.

Sadnja se može obaviti bilo u rovu, au nekim rupama. Optimalno dubini od oko pola metra, širina će zavisiti od veličine korenovog sistema. Prije nego ukapavanjem mladi razblaženom obične gline sa vodom na dosljednost kiselo vrhnje, namočite na korijene biljaka i ostaviti 2 sata. To će zaštititi drvo od štetočina, i brzo će se smiri. Gline Ostaci sipajte u jamu i postavite sadnog materijala, sipajte zemlju. Đubrivo pomiješana s glinom ili zemlje ostataka, lagano pritisnite zemlju oko korijena, pour.

Algoritam sadnje živice.

Algoritam sadnje živice.

Postoje neke funkcije u stablu izbor. Ako sanjate o procvatu i guste ograde, daju prednost uobičajene bijele ili lila, brzo i nepretenciozan raste briga. Neobično izgledaju zasađeno u stepenastom redova različitih boja živice. Provedite markup dva reda na istoj udaljenosti, napraviti udubljenje i biljnih sadnica jorgovana boji. Sa rastom, lako možete trim i prilagoditi dnevni ograde. Želite pouzdan štit srednje visine (2 m), izaberite žutika. Raste vrlo gusta, gusta i ima trnje, pa slijetanje vas osloboditi od neželjenih životinja. Bush svijetle i lijepe, neophodno je da se smanji 2 puta godišnje, ali možete ostaviti samoniklog. Nezahtjevna biljka za ogradu će privet. Ona brzo raste, a okrugli zimzelenim listovima formira gusta zavjesa. vrlo prekrasne ograde rastu bukve i graba.

Niske ograde, grmlja

Izbor sadnog materijala za ovu vrstu posla varirao. To se može koristiti kao obični grmlja i cvetanja. Savršeno odgovara: čaj ruža, glog, chabushnik, ribizla, žutika, evergreen šimšir i još mnogo toga za vaš ukus. Markiranje ograda će vam:

 • grmlja i đubriva;
 • lopate i užad;
 • podrška strukture.
Sadnja ruža sadnica.

Sadnica grmova leži na udaljenosti od 30 cm, sahranjen i obilno zalivaju nakon korenov sistem.

Divno na lokaciji ili u dvorištu izgledu hedge žbunja ruža. Napravite raspored sa konopcem. Pripremite rov oko perimetra odabranog područja zemlje mix sa đubrivom i mjesto na dnu. Sadnica grmlja položili na udaljenosti od 30 cm, nakon korenov sistem i kapanje obilato igre. Ako ste kupili prilično zrele biljke, što im je potrebno instalirati nosive konstrukcije na koju pričvrstite grm. Nakon makaze da smanji na teme iste visine.

Pogledajte atraktivan niske živice cvetanja magnolije, jasmina vrt, Eric. Ako više volite ogradku evergreena, šimšir grmlja ili odabrati zdepasti peti. Oni rastu polako, ali formiraju gustu strukturu uzorkovanja. Su odličan dobija kao različitih geometrijskih oblika i glatke zidove. Sadnja se odvija na isti način kao i za ruže. Numera u tom području, možete crtati lijepo s malih živih ograda od cvjetnica. Live ivičnjaci su dobijeni od lavande cvijeća je dug i umnožava sjemenom. Miloduh je nepretenciozan, a raste živi cvijet ograde.

Blok i zakoračio uređenje

Hedges u obliku strukture.

Odlično rješenje u stvaranju krajolika, bit će sadnje u obliku strukture.

Odlično rješenje za stvaranje prekrasan krajolik na području će biti sadnje u formi pojedinačnih dizajna. Na ovaj način, mogu se podijeliti prostor u sektorima ili ukrasiti mjesto za odmor (klupe, ljuljačke, itd.) Nacrtajte plan za budućnost zelenih blokova, pofantaziruet. Moguće je stvoriti cjelovitu sliku: oni su mali mazes i divno potkrovlja, i lijepa proplancima. Pripremite:

 • sadnju i oplodnje;
 • lopatu i uže;
 • Noseća konstrukcija.

Širina i visina živice određuju pojedinih dijelova pojedinačno. Začeta zelene površine na isti način kao i konvencionalna hedge grmlja. Različitih biljnih vrsta pogodna za sadnju: kako niskog rasta, dok visok. Očuvanje ljepote možete rezanjem potporne strukture. možete kreirati zasebne funkcionalne oblasti: luka za žive sjenice ili nadstrešnice pored bazena.

Zanatske biljke se sade na duži rok. A ako vam je draže da često promijeniti izgled svog dvorišta, odaberite ograda visokih godišnjih cvijeća. Takav zid se formira sadnjom konvencionalni dekorativne ili suncokreta. Rano proljeće cvetanje napraviti raspored bloka. Sjeme treba saditi u vlažnim labave Zemlju na udaljenosti od 40 cm. Prije nego što je glavni sadnju red ukrasnih laici nedovoljne suncokreta. Odmah nakon sjetve, tlo treba zaliti. Ova metoda stvaranja privremenih zidova je vrlo jednostavan i praktičan. Kada cvetanja, od vas će imati dva nivoa velike žutim cvjetovima: nisko i visoko. A životnog prostora će izgledati čvrste i čvrst zid.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com