WikiWiex.com

Ogradu živih biljaka za baštu

Video na "Penjanje postrojenjima za živica! Dolichos za ljeto živica!"

Sadržaj:

Video snimke na temu "hedge iz rasadnika "Vrt iz snova""

U početku ograde počele da se pojavljuju u Engleskoj. Ranije su bili samo za odvajanje jedne od druge zemlje. Danas, mačevanje nije samo dio ukupne dekor, ali i vrlo koristan element na bilo koji park ili prigradskom području. Kada kreirate dizajn krajolika živa ograda Obavlja vrlo važnu funkciju. Stoga je vrlo važno da se pravilno izabrati biljke. U takvim slučajevima, to neće spriječiti da koriste savjet stručnjaka.

živica

Nastojanje dizajnirate vrt stranice, smatraju kreira načine zaštite. živica dobro za sva područja osim vrtovima nalazi se u niskom i preplavljen područja.

Bilo koji hedge živih biljaka će dati odličan pogled na veliki vrt i mali prostor ispred kuće.

Funkcionalnosti živice

Kako se ne bi biti zarobljeni u odabiru biljaka za život ogradu, najvažnija potreba da se odluči šta funkciju koju će obavljati u vrtu. Pejzaž dizajneri vole da ga koriste za rješavanje nekoliko pitanja. Na primjer, hedge može:

vožnje živice

Osim toga, on je ukrašen hedge zemljišta, ona također štiti od uljeza i djeluje kao barijera protiv buke.

 • stvoriti prekrasan estetski ograde;
 • zaštititi osjetljivije na mraz biljke;
 • obavlja funkciju barijere protiv buke i prašine;
 • definirati prirodnu granicu dio;
 • služiti kao barijera protiv prodor neželjenih gostiju i znatiželjnih pogleda u unutrašnjem prostoru vrta i svoje objekte.

Video na "Igor Pushkarev: Ove godine smo remont blagoustraivaetsya Čurkin"

Što se tiče visine živice mogu biti neka vrsta "granica" mala, srednja i velika nadmorska visina.

Ukrasna ograda

Obično, ove živice sastoje se od male ili srednje visine biljke, jer imaju za ukrašavanje vrta, a ne kako bi ga zaštitili od znatiželjnih očiju. Hedge ima svoje karakteristike i zahtijeva stalnu brigu. Potrebno je da se redovno smanjiti. S obzirom na svoj oblik, to može biti od sljedećih vrsta:

Hedge doterivanje

Ograda zahtijeva stalnu brigu, treba ga redovno smanjiti.

 • tradicionalnih;
 • ispraviti;
 • oblikovani;
 • šišanje;
 • ne formirana;
 • free raste.

Video na "hedge"

Mnogi vole kao ograde zasađeno divlje djevojačkog grožđe, jer ima svoje prednosti. Ograda ove biljke izgleda vrlo estetski i svježe na teritoriji bilo koje lokacije. Unatoč činjenici da je grožđe uglavnom raste na jugu, iako postoje sorte koje su šanse da zri u našem podneblju zoni. Njegova ljubav za ono što je, kao što je Loach, da puze na zidovima zgrada, i sjenice. Međutim, mnogi i dalje preferiraju zimzelene živice. Da biste to učinili, koristite biljke kao što su:

Thuja occidentalis

Svi tui- zimzeleno drveće ili žbunja zaobljeni, piramidalnog oblika. Tuya dobra otpornost na kalup smanji sa stvaranjem bilo arhitektonskih oblika.

 • tuja;
 • smreke;
 • kleka;
 • bor;
 • lovor;
 • privet;
 • tisa;
 • šimšir.

Ako je hedge raste vrlo brzo, zahtijeva stalnu njegu. Rasti to je vrlo problematičan, posebno kada slijetanje devojke grožđa. Što se tiče takve vegetacije ograda mora biti izabran one sorte koje podnose često rez. Takve biljke mogu biti:

 • Barberry;
 • glog;
 • privet.

Za ograde mogu biti izabrani i sorte sa različitim boje lišća. To može postići efekat ukrasnih sadnica i živice će biti praktično umetničko delo.

ograda funkciju kao mačevanje

Ako je živica od grožđa ili bilo koje druge biljke će morati obavljati sigurnosne funkcije, a onda za tu svrhu češće biraju trnovit biljaka, kao što su:

Hedge ruže kukova

Važna prednost divlje ruže hedge - to prickliness. Ovo će vas zaštiti od uljeza.

 • trn;
 • krkavine;
 • blackthorn.

Ali da odustane od ograde koji će štititi od prašine, vjetra, buke, preporučuje se upotreba visokih grmova. Obično, oni su zasađeni kao sadnica i dalje prilično mali. Dešava se da je sadnja živice ima prednosti da se sakrije bilo ružne zgrade. Najčešće u takvim slučajevima, koristite loze ili biljke Maiden grožđe, prethodno fiksiranje podršku za njih.

Hedge izgleda jako lijepo u mjestima na kojima sunce pada češće, to jest, na sunčanoj strani. To se može sastojati od jednog ili više redova zasađenih stabala, uključujući i divlje grožđe. Postoji čak i tako pravcu kao Topiary umjetnost. To je biljka Topiary, stvaranje pojedinih oblika vrt umjetnosti remek.

Kako saditi drveća i grmlja

, Morate pripremiti prije nego što počnete sadnje rad:

Related Videos "Variegated oblika Berberis thunbergii '

sadnja živice

Do sadnica počeo vrlo važno da ih pravilno zasade. Za sadnju živice odabrati samo mladi, po mogućnosti 3-6 ljeta, sadnica, kao zreliji biljke uzeti korijen gore.

 • klinovi, iznos ovisi o dužini ograde;
 • dužina kabla jednaka perimetar rova;
 • lopate;
 • želja;
 • polietilen film;
 • a zalijevanje može ili crijevo za zalijevanje.

Za sadnju ograde prvi na putu moraju povući kabel, čak i ako je to devojka vinove loze divlje. Onda uz to da iskopa rov. Važno je da je njegova dubina je 40 do 60 cm. Kako bi se utvrdilo širine rova, potrebno je izračunati unaprijed koliko serije će biti budućnost rov. Ako planirate da stavite samo jedan red, onda će to biti dovoljno širine 40 do 50 cm. Ako će se sastojati od dva reda, širina bi trebao biti od oko 70 do 90 cm, po želji, može se uvećati.

Ako govorimo o udaljenost između biljaka, vi ste sigurni da uzmu u obzir veličinu svog budućeg vrta. Prosječna udaljenost od 20-25 cm u prisustvu jednom redu, a 30-50 cm, kada uđete u dva.

Prije početka područja poboljšanja, budite sigurni da pravilno tretirati tlo. Na dnu rova ​​mora iznijeti plodni sloj, pažljivo gotov sa stajnjak. Tlo oko sadnica treba da crimp, na vodu i malč. Nakon slijetanja biljaka u vrtu je potrebno da se smanji tako što vrlo mali, ostavljajući oko 15 cm, osim za djevojčice grožđa sadnica kako rastu malo drugačije. Prosječna starost sadnica se smatra 1-2 godina. Ako planirate posaditi sadnice s korijenima, to treba pažljivo razmotriti. Ako u toku inspekcije će se naći oštećeni, oni su bolji za uklanjanje oboljelih područja, i jako dugo korijenje - trim.

Vrt, u kojem se nalazi živica, uvijek spolja izgleda izolirano, privatno. Visokom ogradom uvijek baca veliku sivu, tako da je potrebno da pažljivo razmisliti o svojoj lokaciji, kako se ne bi neprijatno u ljetnim mjesecima. Ako je prostor ispred kuće je prilično velika, onda se može biti posađeno nisko ivičnjaka spirale polukruga. Ako je slika će biti dobro promišljen, od ograde line up tzv lavirint.

Briga odrastao ogradu

Ako govorimo o odlasku iza ograde životnog prostora, ovdje postoji jedan nije vrlo ugodna trenutku. On je redovno orezivanje grmlja i drveća. U nekim slučajevima, to mora biti učinjeno nekoliko puta po sezoni. Ali, ako vam je draže ogradu od grožđa, isti problem će nastati. Međutim, sve što raste objektima zahtijevaju individualnu brigu i redovne ishrane.

Ograda se mogu uzgajati iz različitih biljnih vrsta. Ako su uvijeni i potrebna podrška, potrebno je osigurati kako bi se postigao željeni rezultat. Na primjer, hedge za grožđe i druge slične kulture tapiserija. A drvo ograde koja je zasađena na duge staze, zahtijevaju stručne njege. U osnovi ograde redovno potrebno da olabavite tla i stavi gnojiva. Potreba hrani svim mladim drveća i grmlja, četinari su izuzetak. Azotnih đubriva potrebna samo na početku ljeta, kada postoji formiranja zelene mase. Od sredine jula treba da se kreće na hidroksid i fosfata gnojiva. Potrebno je za pripremu korijena sistema na hladno.

Prije nego što počnete sadnju i dizajn pejzaža, uvijek je važno imati na umu da je složeniji dnevni ograda na gradilištu, to više održavanje im je potrebna. Biljke se ne može trajno ostavio bez nadzora. Njima je potrebna redovna rezidba.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com