WikiWiex.com

Kako korice kupatilo plastičnih panela?

Kupaonica - jedan od najmanjih, ali najvažniji sobe u kući. Od svojih država ovisi o raspoloženju i dizajna, a često i zdravlje. Avaj, popravku boravak je vrlo skupo, jer, unatoč maloj veličini, postoji mnogo elemenata od kojih zavisi sigurnost stanovnika direktno. Ali sa pravim pristupom može uštedjeti dovoljno značajne da napuste popločavanje zidova i preferiraju plastike (Sl. 1).

Video o ovoj temi "Popravite kupatilo jeftine plastike ploče"

Panelling plastike kupatilo

Slika 1. Radi uštede novca kupaonici može biti pokriven sa plastičnim panelima.

Video na "Sanacija PVC kupatila plastičnih panela"

Plastičnih panela - moderne visoke kvalitete, lijep i neverovatne stvari.

A ono što je posebno lijepo, kupanje plašt ploče može biti prilično sam. Ono što je najvažnije, pažljivo ispitati proces i upoznaju se sa zamršenost rada sa materijalom.

karakteristike panela

dizajn

Slika 2. Povezivanje na jedan dizajn može biti plastičnih panela različitih širina i boja.

Moderni plastične ploče su idealne za oblaganje kupaonicu. Oni su otporni na sredstva za vlagu i za čišćenje, koji treba da se koristi često. Osim toga, s obzirom na jaz između zida i direktno sa plastičnim, možete sakriti neugledan cijevi, kablove i sl negativno utiču na izgled prostorije.

U odabiru materijala u prvom redu treba obratiti pažnju na svoju širinu. Uske plastične ploče izgledaju sasvim pristojno, ali njihova instalacija će oduzeti puno vremena. Treba imati na umu da je izbor ove vrste otpadnog materijala je mnogo manje. Priloži širok ploče brže i lakše, ali morate znati da će fit biti dosta otpadaka. Čak i mala greška može dovesti do značajnog dijela resurfacing.

Video na "Finish ploče kupatilo i WC, kupatilo završio plastični paneli PVC"

Što se tiče boja, pravila ne razlikuju od opće stavove enterijera. Svetle boje vizuelno proširiti granice kupaonice, tamno - će suziti. Original kombinacije izgled moguće kombinirati u jednu dizajn može biti plastičnih panela različitih širina i boja (Sl. 2).

konstrukcija od drveta

Slika 3. drveni okvir - ekonomičan i jednostavan za korištenje.

Video na "Uređenje kupaonice plastičnih panela"

Postoje finese u radu sa plastičnim.

 1. Nakon akvizicije materijala, ostavite ga nekoliko sati u kupatilu. PVC, od kojih je Komisija mora da se prilagodi uslovima novom okruženju, neće dozvoliti da deformirati nakon instalacije.
 2. Ako se pod uslovom da je željeznički kupatilo ručnik ili neki drugi element grijanja, potrebno je da se brine o Heat reflektora. Uz aktivnu izloženosti vatri plastičnih panela može se deformiše i promijeniti boju.
 3. Instalacija bi trebala krenuti sa najznačajnijim ugla. Obično je to zajednički zidova u lijevom kutu nasuprot vrata. Ako imate na trim plastičnih panela, uvijek ćete biti sigurni u savršenom vrlo značajno mjesto.
 4. Nije potrebno da se zatvori sigurno postaviti spojeva cijevi, i drugi predmeti koji zahtijevaju periodične pristup (brojači). Za njihovo maskiranje mogu koristiti prenosivi panela, tzv reviziju vrata. U ovom slučaju, ne ponovo imati vremena i vremena da se rastavljati dio dizajna.
 5. Prije nego što nastavimo direktno na instalaciju treba pažljivo ukloniti sa zidova starih premaza. To će pomoći spasiti nekoliko centimetara prostora kupatilo i ne dozvoljavaju da se razmnožavaju štetnih gljivica. Osim toga, zid može biti tretirana s posebnim antiseptik.

vrste sanduka

metalni okvir

Slika 4. metalni okvir je pouzdan materijal koji ne podliježe propadanju.

Video snimke na temu "plafon u kupatilu za 15 minuta sa svojim rukama. Savjeti i trikovi na strop panela u zlato!"

Plastični paneli su uvijek montiran na poseban okvir, zove sanduk. Ako se odlučite za ovu vrstu zidova i pitaju kako da korice kadu, treba da znate da je sanduk je 2 vrste, a svaki od njih ima svoje prednosti i mane.

 1. Drveni okvir. Lako je raditi, ovaj materijal je jeftiniji od metalnih sanduka. Ali, to je vrijedno zapamtiti komada drveta mora biti konzervirati sastav da se izbjegne pojava gljivica, kao iu vlažnost kupatilu. Drveni sanduk izrađen od drveta poglavlje 10 * 30 * 20 mm do 50 mm. Nail ih na udaljenosti od 20-40 cm jedni od drugih, ovisno o širini plastičnih panela. Donji zrak je potrebno da bude u kontaktu sa podom, i top - sa stropa, to će osigurati strukturne rigidnosti. U suprotnom, panel će se ugibaju i to će pokvariti pogled na kupaonicu. Nakon montaže horizontalne šipke, može nastaviti popraviti vertikalne ali preliminarno potrebno da pregradni zid. To se radi pomoću libele i olovku. Drveni sanduk pričvršćen s čavlima ili vijcima (sl. 3).
 2. Metalni okvir. Ova vrsta preferira, to nije predmet propadati i na kraju deformirane. Za to se koristi za pričvršćivanje metalnih profila tipa CD rigips. Na zid je pričvršćena šemu sličan instalaciju od drvenog sanduka. Za fiksiranje pomoću malih vijaka - takozvani "Buhe" (slika 4.).

Jednom sastavljen sanduk, može nastaviti direktno na montažu panela plastike.

plastična obloga

Podna PVC

Slika 5. Postolje PVC može biti standardni ili kabelski kanal.

Kako bi se kvalitativno ukrasiti kupatilo plastičnih panela, trebat će vam:

 • plastičnih panela;
 • lajsne - namještaj, koji omogućava da zglobova neprimjetan;
 • odvijač;
 • škare ili testeru;
 • olovku i vladara;
 • zatvarači: Kada radite sa drveni sanduk - zagradama, vijci ili noktiju, metal - vijaka.

kupka oplata treba početi sa priborom za montažu i vodiči, ona će sakriti sve spojeve i eventualne nepravilnosti panela. Također je potrebno unaprijed pripremiti postolje PVC-a, to može biti standardni ili kabelski kanal (Sl. 5).

Uređenje kupatila plastičnih panela

Slika 6: Završiti kupatilo plastičnih panela jeftiniji i montaža panela je napravljen dovoljno brzo.

Obloga kupatilo je napravljen kako slijedi, počevši od najznačajnijih ugla. Morate smanjiti plastični na potrebnu visinu. Ubacite pričvršćivači panel, sa strane da ga priključiti na oblaganje pomoću samo-vijcima ili spajalice. Posebnu draž plastičnih obloga je da sve zakovica su skriveni zaključavanjem zakovica. Nakon instalacije prvog panela treba nastaviti raditi na ovu šemu u Sl. 6.

Nakon montaže svakog elementa koje treba provjeriti vertikalne strukture pomoću libele, to će prvo pokušati da korice kupanje savršeno.

Dakle, u prilogu plastičnih panela, jedan za drugim, vi ćete postepeno prići sledećeg ugla. To je vjerojatno da preostala plastika ne uklapa u širinu. U tom slučaju treba djelovati kako slijedi. Pažljivo izmjeriti širinu, potrošnja materijala će zavisiti od oznaka. Koristeći vladar i olovkom označite linije rezanja i podijeliti panel sa škarama u 2 dijela. Pričvrstite za zid željeni dio poznat način.

Zbog operativnih zamršenosti, kupaonica dekoracija zahtijeva dodatno brtvljenje. To se može uraditi sa jednostavnim transparentan brtvila. Nakon završetka plastične opreme, pažljivo šire brtvilo na zglobovima i zaključati vezu. To će zaštititi površinu pod plastične pokvase i formiranje plijesni.

Kada će svi zidu biti spremni, morate obratiti pažnju na mjesto ulaska plastike i metala za kupanje. Ne bi trebalo da pokuša da podesite materijala usko, mora ostati mali jaz deformacije. On neće dozvoliti zidnih obloga kupatilo uzgojene sobu. Zatvori može biti akrilne trake.

Za maskiranje gornji zajednički profil potrebno koristiti u obliku slova L. Junction zidnih i podnih ploča ne zahtijeva, kao što će biti postavljen na postolju.

Jednom shvatiti kako korice kadu, možete koristiti vještina stečenih u kontinuitetu. Na primjer, ažurirati svaku prostoriju s plastičnim panelima, jer njihovo postavljanje nije komplikovana. Uz nove vještine renovirano kupatilo ili bilo koja druga soba će biti brz i relativno budžeta.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com