WikiWiex.com

Da li je moguće da se zid suhozida u kupatilu?

Related Videos "rigips particije Savjeti i trikovi"

Završnu obradu zidova i drugih površina za vrijeme popravka je vrlo važno. Završio nastup da pomogne dati zidove suhozida u kupatilu, instalirana materijal je jednostavan i jeftin. Za rigips rad ne zahtijevaju posebne vještine, pa čak i može početnik, poštujući uredan, dobro čuvaju sobi. Važno je da u ovom dekoraciju zidova kako bi se osigurala dobra ventilacija u kupatilu, poželjno je da se vanjski izduvni.

Zidovi u rigips kupatilo

U kupatilu sa zidovima gips ploča treba imati dobru ventilaciju, u suprotnom vlaga će prodrijeti u zid.

Video na "Poravnavanje gipsane ploče u kupatilu"

U nedostatku ovog stanja čak i postrojili premaz otporan na vodu ne traje dugo, jer će vlaga prodre u same zidove.

Također ćete morati da zalihe takve materijale i alate kao što su:

 • suhozida;
 • metalni profil;
 • rulet;
 • trg;
 • nivou;
 • olovka;
 • odvijač;
 • nož;
 • brusnim papirom;
 • utikači;
 • mineralne vune;
 • građevinska folija;
 • vijka;
 • ljepilo;
 • vidio;
 • lateks bojom.

Profil za pričvršćivanje suhozida u upotrebi kupatilo samo metal, jer je drvo od vlage brzo pogoršava, a također služi kao plodno tlo za širenje u vazduhu plijesni i drugih patogenih bakterija. Impregnacija drva s različitim kompozicijama u ovom slučaju, pomoć je vrlo dugo. Da bi se izbjegla hrđe koje se mogu pojaviti na željezo, upotreba aluminijskih profila ili pocinčanog.

Alati za rigips

Alati za ugradnju suhozidom.

Korištenje suhozida u kupaonici i drugim prostorijama s visokom vlagom je moguće ako specijalnim materijalom i vodootporan. Obični suhozida za takav rad nije pogodna. Razlikovati vodootporan gips ploča od običnog može biti ne samo na uputstva na ambalaži, ali iu zelenilu.

Vodootporan zidovi svojstva se postižu uvođenjem u jezgru listova gipsa aditiva koji imaju vodoodbojna i antibakterijska svojstva, i dalje kartona listova na obje strane su pokriveni zaštitnim strukturama. Stručnjaci preporučuju čak i vlagu rigips otporan poklopac vodoodbojnih boje ili druge vrste završne obrade koji štiti od vlage. Za zid debljine materijala ne smije biti manji od 12 mm. Prilikom izračunavanja broj listova morate uzeti u obzir mali suficit, što će pomoći u slučaju braka i greške u radu.

Video o ovoj temi "Kako napraviti particiju od suhozida"

priprema zidova

Rigips je montiran na ravan zid, koji mora biti bez pukotina, čips, projekcije, depresije i ogrebotina. Jednak rezultat rada može garantirati prethodno navedeni metalni okvir. Sa ovom tehnologijom može biti dodatno opremljena sa lukom, niše ili police. Metalni profil se pričvršćuje moždanicima, a zatim se postavio na stalak šine. Udaljenost između njih treba biti najmanje 600 mm. Primljeni sanduk i predstavlja osnovu za ljuske ploče i njihovo dalje instalaciju.

Video o ovoj temi "Kako lijepljenje rigips zid? Koje ljepilo za lepljenje suhozida?"

Vožnje zidovi obuka za ugradnju suhozidom

Vožnje zidovi obuka za ugradnju suhozidom.

Zidovi nakon suho štuko u kadi, preporučuje se da se pokrije vlagoottalkivayuschey antiseptik sa duboku penetraciju u površinu. Suho gips ne smije manje od jednog dana, isto toliko vremena je potrebno da se osuši na površinu nakon priming. rigips listova prije nego što proces potrebno je sklopiti previše vodoodbojna premazom.

Ako su prisutni u kadi u čistoj raznim electrocommunications dovodi do čvora ili ventilaciju njihove izolacije mora se dalje poduzeti. Obično vrši u takvim slučajevima, sakrili plastičnoj kutiji. Posebnu kutiju će spriječiti ne samo utjecaj vlage, ali i štiti od kvara materijala sa metalnim profilom, što može dovesti do šoka ili požara kratkog spoja. Ove cijevi omogućavaju jednostavnu zamjenu žice bez uništavanja završni sloj na površini.

Postojeće cijevi izolirane mineralnom vunom. Prije toga, oni moraju biti premazane i staviti nekoliko slojeva boje, omogućavajući svaki sloj da se osuši za željeni put. Toplinska izolacija je potrebno da se spriječi pojava kondenzacije na cijevima, koji je u zatvorenom prostoru doprinosi na pojavu korozije i degradacije suhozidom. Prvo, cijev je umotana mineralnom vunom, dodatno položeni na vrhu foliju sloja. Za plastičnu cijev nije potrebna izolacija, ali se preporučuje da ih završiti zvučno izolirana, kao što je mnogo jači od buke vode u njima.

rigips zid

Na glatkim Gipsani zidovi i knauf može jednostavno Pune. Ako je linija zidova i pripremiti ih nemaju ni vremena ni želje da se nije uspio učiniti bez metalni okvir. Potreban okvir, iu tom slučaju, ako planirate da dodatno smanjiti zidova crijepom. U gipsani zid s pločicama da padne pod sopstvenom težinom, metalni okvir je potrebno. U područjima koja su predmet najčešće mehanički stres, okvir treba postaviti ojačana.

Shema oblaganje rigips

Shema rigips obloga.

Video na temu "Kako napraviti savršen gipsani zidovi pravilo! Gipsani zidovi video kao video kit"

Na odgovarajući način označene i završnica stanja se prvo nanosi na okvir kako bi se osigurala ispravna proračuna. Zatim, svaki list se pričvršćuje vijcima na profilu. Vijci potpuno uvučen u materijalu tako da se ne stvori kanal za vlagu. Koristeći metalni okvir, moguće je ne samo za ukrašavanje zidova i plafona, ali i da je ekran koji pokriva kadu.

Pridržavao sastav ljepilo suhozida se nanosi na zidovima i na unutrašnjoj strani lima, četkom boje ili valjkom. Ljepilo mora imati pogodan svojstva, i.e. To je vlagu, kako bi listovi na zidu u sobi sa visokom vlagom. A ni u ovom slučaju, ova vrsta dekoracija u profesionalnom zgradi smatra se da je kratkog daha, kao nosi na metalni okvir listova traju duže. Plafon nije završio sa metodom ljepila otkako je koncentracija vlage je prevelika. Nemojte instalirati na strop kupatilo i obične lampe, jer su potrebna dodatna hidroizolacija.

dorada

Kada su svi listovi pravilno osigurani, možete nastaviti do kraja spojeva između njih. S obzirom na površinu je potrebno da biste uklonili prašinu i druge fine čestice. Onda je površina je tretirana s prajmerom, kit će staviti vijke i montažu uglova. Sušeno kit obrađuje brusnim papirom.

Kao završni lak se može koristiti obične latex boje. Za trajni izdržljiv premaz moraju se primjenjivati ​​najmanje 3 sloja, svaki put čekanja za sušenje prethodnog sloja.

kupatilo dizajn koristeći suhozida

Sa suhozida kupatilo mogu biti jedinstveni.

Gips i boja je obično dovoljno za kvalitetne vanjske obrade, ali postoje i drugi načini. Pločice ili mozaik preko gipsane ploče su vrlo česte za obavljanje ove vrste posla nije previše teško.

Vrlo impresivno i izgleda lijepo završio prirodnog ili umjetnog kamena, ali cijena takvih pokrivenost nije uvijek opravdana. Isto važi i za premaze pluta kupatilu treba i dalje prekriven kompozicija zaštitu od vlage.

Loša strana od suhozida može se smatrati da, kada je uklonjen iz njegove pločice, kamen ili mozaik ponovno rad listova suhozidom nije moguće, to je nepovratno uništen.

Video na temu "Kako napraviti strop od gipsanih ploča sa svojim rukama, plafon rigips video"

No, ako sve gore navedena pravila rade u skladu sa potpuno gips finiš će služiti dugi niz godina.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com