WikiWiex.com

Ispravno završni kupaonica pločica

Do danas, keramičke pločice je najpopularniji dorade materijala za prostorije sa visokom vlagom. Da položi pločice na svoju ruku, što je dovoljno da slijedite osnovna uputstva. završio kupka pločice - proces koji je pod silu svakog, štedi budžet za radove na održavanju.

Uređenje kupaonica pločice sobu

Završi kupatilo pločice soba je svestran mogućnosti dizajna.

Video na "Postavljanje keramike kupatilo ch.12"

Prva stvar koju treba da počne, je da se izračuna području, koji će raspolagati. Da biste pronašli područja zida, morate izmjeriti visinu i širinu prostorije. Takvi proračuni čine ga moguće kupiti potrebnu količinu materijala. Znajući potreban iznos se preporučuje da kupi malo više (u prosjeku od 5%), jer pri rezanju pločice, neki elementi su oštećeni. Prilikom kupovine pločica za kupanje je veoma važno da se provjeri kvaliteta materijala. Sve pločice moraju imati iste boje, ako je to predviđeno od strane serije. Također obratite pažnju na debljinu - to mora biti isti za svaku jedinicu.

osnovnih alata

Kupaonica uređenje uključuje upotrebu alata. Potrebne su:

Related Videos "Fugiranje keramičkih pločica u dekoraciji kupatila"

 • pločice u potrebne količine;
 • posebnim ljepilom za pločice (količina može se izračunati uzimajući u obzir uputstva na pakovanju);
 • za primjenom rješenja ljepila pomoću posebnog lopaticom sa zubima, veličine zuba ovisi o debljini ljepila;
 • smjesa za injektiranje između pločica;
 • šavovi da imaju iste veličine, krstovi koriste plastične;
 • smanjiti željenu veličinu pločica koristi pločica rezač ili običnim Bugarski;
 • pomoćne subjekti uključuju razinu rulet i izgradnja kapaciteta za pripremu rješenja.

Alati za polaganje pločica

Video o ovoj temi "Kvaliteta postavljanje kupka s rukama u popravku bathroom"

pripremni radovi

Uređenje kupaonica pločice - proces je prilično prljav, tako da ako je soba vodovod, važno je da ga pokriti sa folijom, to će spriječiti zagađenje i razne povrede. Prije postavljanja pločica potrebno je provjeriti svaki razlog za snagu.

Opcije za polaganje pločica u kupatilu

Opcije za polaganje pločica u kupatilu.

Related Videos "kupatilo renoviranje Dio 3 pločica"

Keramički završni materijal je teška, tako da je površina mora izdržati određeni teret. Pločice mogu biti postavljeni na betonskoj podlozi, na ožbukani površini, pa čak i rigips. Bez obzira na razlog površine moraju biti potpuno ravne, u suprotnom bilo nepravilnosti će se odraziti na konačni rezultat. Nema potrebe da se oslanjaju na činjenicu da nepravilnosti mogu eliminisati podešavanjem debljine sastav ljepila. Što je veća debljina ljepila, veća je vjerojatnost pogrešne učvršćivanje pločica.

Ako je završni obavlja u okruženjima s visokom vlagom, bilo koju površinu koja se tretira antiseptik. To je važno jer vlaga može uzrokovati kalup i plijesni rast, koji se brzo razvija i vrlo je teško biti eliminirana.

obilježavanje površina

Kupaonica često vrlo mali, pa se preporučuje da uradi raspored. To će omogućiti će staviti jedan komad na vidnom mjestu. Pločica je legao od dna do vrha, ali obilježavanje treba raditi od vrha do dna. To je neophodno kako bi se komad pločica se nalazila ispod plafona. S obzirom da je lokacija će izgledati harmoničan.

Kada je potrebno markup uzeti u obzir veličinu pločica i zglobova, u prosjeku, to je oko 2-3 mm. Za označavanje treba koristiti gidrouroven, visak, zgrada nivou, uz pomoć ovih alata možete implementirati tačan raspored.

pločica oznake

Pločice će biti instaliran na prethodno označavanje.

Nakon što je obilježavanje je napravio, potrebno je instalirati podršku, koja će biti složen u prvom redu.

Takva podrška je stavljena pod drugi red, čime polaganje počinje iz drugog reda. kao op

Orae metalni profil može se koristiti ili drveni blok. To je priključen na bazu pomoću tipli. Kada je pločica je postavljen, to je uklonjena i na njegovo mjesto uklapaju u prvi red pločica.

pločica trim

Za primjenu rješenje nazubljenom lopaticom. Mešavina ljepila treba biti ravnomjerno raspoređena po površini pločice. Nakon toga se nanosi na zid i malo pritisnut. U cilju da izjednače na površinu, možete koristiti gumeni čekić. Tako je ostatak pločice su postavljene. Nemojte zaboraviti da instalirate između plastične krstova, koji će učiniti sve šavovima iste veličine. U svakom redu, u početku morate staviti samo jedan komad. Kada se čitav zid prekriven pločicama, možete popuniti mjesta, što je potrebno da se smanji pločice. Kada rezanje je vrlo važno biti oprezan, jer keramike je krhka i može biti oštećen.

Shema injektiranje između pločica

Shema injektiranje između pločica.

Kada je potpuno suha sastav ljepila ispod pločica, moguće je ukloniti metalnu ili drvenu podršku. U svom mjestu, ovo je prvi red pločica. Vrlo često postoji potreba za trim pločice. Ali, uprkos tome, prečicom elemenata će se nalaziti u blizini poda, tako da neće privući pažnju.

Jednom cut pločica pločica ili brusilica, na kraju se suočava da budu tretirani sa brusnim papirom. Stoga je potrebno biti oprezni da ne oštetite površinu proizvoda. Krajevi nakon ovog tretmana, stranka dobila glatka. Kada je pločica je potpuno osuši, možete ukloniti sve plastične krstova.

Ovisno o veličini pločica ljepilo rješenje može se primijeniti na površinu proizvoda ili podlogu. Kako bi se utvrdilo odgovarajući način polaganja treba pročitati uputstvo proizvođača, koji daje smjernice o obavljanju posla.

injektiranje

Kada dijeljenjem krstove ukloniti, možete početi fugiranje. Da biste to učinili, koristite poseban sastav, to može biti različite boje. Najčešće, mješavina žbuke je dostupan u bijeloj boji, ali ako je potrebno, možemo odabrati nijansu koja će se uklopiti pločicu osnovne boje.

Video o ovoj temi "Instalacija kanalizacije cijevi plastike"

Za obavljanje procesa koristeći gumenu lopaticu. Mala količina smjese utrljava u šupljine između šavova, ostaci su uklonjeni s površine pločica. Poboljšanje je potrebno za visoke vlage pick mješavine koje su otporne na vlagu. To je važno, jer je površina kupka je često u kontaktu s vodom. Kada loše kvalitete miješati vrlo brzo izgube boje, postoji dobra šansa da rasterećenjem.

Ponekad, da se poveća stabilnost zglobova mogu biti tretirani sa silikonom.

Ovo sprečava prodor vlage na podlogu. Nakon što svi šavovi zapečaćena, površina se obriše spužvom.

Dati sobu gotovih izgled, ponekad koriste uglovima. To se može postaviti, unutrašnje i vanjske. Izveli takav uglovi pomoću kit ili posebnim ljepilom. Pored toga, oni obavljaju zaštitnu funkciju: oni se mogu koristiti za zaštitu pločica.

tajne cilja

Kada se radi sa pločicama, postoje neke nijanse i tajne koje će učiniti sve površine idealno:

 1. Ako u istom redu su smanjiti elementi treba da ih postavite u uglu, koji je najmanje vidljivo, na primjer, u blizini vrata.
 2. Umjesto izlaz komunikacije, naime, cijevi za vodu, najbolje je imati čvrste elemente. Isto se odnosi na lokaciju objekata i prekidača.
 3. Ako će pločice imati dekorativne umetke ili razdvaja ivičnjak, važno je da se identifikuju svoje lokacije unaprijed. Granice se preporučuje da se u visini očiju, ako ih čine, soba će izgledati nesložne.
 4. Blizu vrata, koji će biti instaliran trim, možete koristiti cut elemente. Ovo smanjuje količinu otpada.

Izvesti pločica kroz komunikaciju, potrebno je izbušiti rupu promjera 40-60 mm. Sretno!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com