WikiWiex.com

Nekoliko opcija za oblaganje kupatilo pločice

Video na "Postavljanje keramike kupatilo str.4"

U današnjem svijetu postoji velika raznolikost vrsta pokrivenosti kupatilo zidovaOvaj mozaik postava, i farbanje zidova i suočava linoleum, plastične ploče, upotreba tečnog tapeta, umjetni kamen skupina, suhozidom, mramora (i drugi prirodni kamen) - i najpopularnije vrste - Oprema pločice, kao što je prilično jeftin, ekološki , izdržljiv i jednostavno lijepa. Današnje proizvođači stvaraju brojne zbirke uvozne i domaće keramičke pločice.

Video na temu "Suočavanje pločica kupatilo, dio 2"

vodoravni

Horizontalni raspored pločica vizualno povećava prostor.

Koje su različite opcije za oblaganje kupatilo?

Horizontalne, vertikalne i dijagonalne raspored

U većini tipičnih apartmana naše zemlje, a posebno u "Hruščov" i "brezhnevki", i dalje veličine kupatilo su male, tako da je horizontalni prijenos je najčešći jer vizualno proširuje prostor. I, po pravilu, donji dio zidnih obloga - mraku, i top - svjetlo. Svjetlo dio je odvojen od mraka friz (granice, granica), pokupiti ton (na primjer, ako ste odabrali plavu boju vrhu zidova, i na dnu - plavi, friza mora biti žuta ako sinim- odnosno - roze i crvene boje, friz mora crvena i zelena). Možete napraviti oštre prelaze od tamno do svjetlo (pomoću pločice u dvije boje), kao i moguće - glatko (kada se koristi tri ili više boja).

vertikalni raspored

Vertikalni raspored može vizualno podići nivo plafon.

Metodom vertikalnog kada obloge visina Daj sobu. Moguće da poboljša tom smislu, a ne samo vertikalnih pravougaona ploča na zidu, ali i od pločica u kontrastnoj boji da bi vertikalne linije ili dodati vertikalne friza.

Video na "Postavljanje keramike kupatilo ch.13"

Dijagonala raspored - suočava kupatilo kvadrat pločice u prostoriji pod uglom od 45 °. Ova metoda je pogodna za velikih zgrada. Prednost dijagonale rasporeda je da se skriva nepravilnosti zidova. Većina koriste kombinaciju dijagonale i vertikalne rasporeda ili dijagonalno i horizontalno.

Oni su bili jednostavni načini da se postave. Sada uzmite u obzir koliko je komplikovano.

Video na temu "Suočavanje kupatilu pločice Dio 6"

Više sofisticirane opcije

suočava tehnologije putem panela i pločica različite dimenzije.

Vrste pločica rasporeda

Vrste rasporeda pločica u kupatilu.

Da nokautirati ploče na pravom mjestu na zidu, na primjer, u samom centru, prvo treba da uradite proračuna. Izmjerite zid područje i izračunati koliko redova običnog crijepa potrebno je da postave panela, bočne stranice i iznad. Najbolje ploče prethodno ležao na podu, da pločicama i prostire se na zid. Za početak trebate trim dna i iz lijevog ruba zida, koristeći visak i nivo.

Video na temu "Suočavanje sa kupatilom pločice Dio 5"

Da nokautirati kupatilo zidne pločice različitih veličina, prvo trebate da bi privukli plan rasporeda, a zatim kamenovanja prema planu. Ovo je prilično komplikovan verziju, tako da je najbolje da se okrenu profesionalcima.

u kombinaciji postava

u kombinaciji postava

U kombinaciji sa mozaik pločice, upečatljiv dizajn naravno.

Video na "Postavljanje keramike kupatilo ch.16"

Ako želite da vaša kupaonica je jedinstven i ima bogatu kolorističke dizajn ako sadrži kompleks za suočavanje niše, ispusta i drugih površina, ako želite da vizualno smanjiti ili povećati sobu, ako želiš da uštedite novac na popravke, kombinovani oblaganje - to je ono što vam je potrebno.

Šta mjesta u kupaonici, možete nametnuti mozaik?

Vanjskom veći dio kupaonice, okvir oko ogledala (ako je montiran direktno na zid), stavite sudoper, police i niše, okvir oko prozora (to će povećati prozor), mozaik umetci na podu, kolone i kutije.

Naravno, bolje je da se povjeri kombinovanom prema majstor, ali ako se ipak odlučite sami to učiniti, ne zaboravite da je bolje kupiti mozaik mreže (to će smanjiti vrijeme postaviti neka mozaika i lakše kombinirati uz šav) - učiniti unaprijed na rasporedu zid i ovaj raspored mozaiku- stack od tanji mozaik pločice, mozaik rješenje sloj treba da bude deblji od onog ispod pločica.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com