WikiWiex.com

Cinder blokova sa svojim rukama

Video na "Baka čini trkaća blokova sa svojim rukama! Će graditi, a muškarci se udari!"

Cinder blokovi - jedan od najpopularnijih materijala za izgradnju objekata bilo koje vrste. Zidove od blok dobijenih tokom vibracioni sabijanje betona u posebnim kalupima. Izgradnja zidove od blok - jeftin i brz, a ako i dalje rade kod kuće i samo-proizvodnja tih jedinica, moguće je da se podigne bilo koje zgrade bez znatan trošak.

Video na temu "Kako napraviti trkaća blokova sopstveni proces RUKE odluka - zolotyeruki"

vrste povjetarac blokova

Vrste trkaća blokova.

Nepotrebno proizvodnju trkaća blokova sa svojim rukama uključuje upotrebu posebne opreme i mašina koje će verovatno biti self-made. Dakle, cinder blokovi imaju standardne dimenzije 390h185 mm, a unutar njih nužno preplanule tri identična rupe. Takvi blokovi imaju odličnu toplotnu i zvučnu izolaciju, dovoljno jaka i izdržljiva. I što je najvažnije - profitabilan u svakom pogledu. Tako je jedna vreća cementa trkaća blokova 36 mogu biti proizvedeni. I oni ne moraju biti ovjereni - prema važećem ruske zakone, ili trkaća blokova, napravio svojim rukama, ili opreme za njihovu proizvodnju negdje provjeriti na kvalitetu i sigurnost nisu potrebni. U principu, od šljake bloka najprofitabilnija izgraditi kupanje na svoje stranice - brzo, ekonomično i pouzdano.

Kako se pripremiti za beton

"Tako je beton" za zidove od blok treba da se sastoji od sedam dijelova punila (poželjno uglja šljaka iz visoke peći), dva dijela velikog proširenog gline pijeska, dva dijela šljunka frakcije 5-15 mm, pola cementa M500 serije i tri dijela vode. Ali, kao punilo može biti gips, ekspandirana glina, šljake, pepela, šljunak, lomljeni, proizvodi sagorijevanja uglja, pijesak, opeka otpada, perlit, šljunka i čak tretirati piljevine. Usput, proporcije vode su uvijek oko, a tokom istaći da je građevinski materijal nije tekla tokom proizvodnje blokova. Za provjeru kvalitete dovoljno da baci grumen na terenu, a to bi trebalo biti razbacan, a kada stisnete u pesnicu - držati zajedno.

Video o ovoj temi "Kako napraviti šljake blok kod kuće: dijagram toka oblik za čvrste zidove od blok"

Tabela proporcije za proizvodnju shlakobloka

Tabela proporcije za proizvodnju shlakobloka

Ako se punilo se koristi iz visokih peći, onda bi trebali imati nikakvih posebnih dodataka: na drva, zemlja, i sve više nesagorele uglja. To je razlog zašto je važno da napreduje šljake vrste, pretura kroz sito. Ako je punila uzima kao gips, šljake beton se priprema u proporciji 1 dio gipsa je pomiješana s 3 dijela šljake mješavina, dodaje se voda, sve još jednom dobro izmiješati i odmah koristiti. Ukupan period kuhanja ove mešavine ne smije biti veća od 6 minuta. I to šljaka i dalje za nekoliko sati prije pripreme samog smjesa mora biti navlažiti. Ukupno po kubnom metru potrebno je 350 litara vode.

Video na "zidove od blok sa svojim rukama"

Na proizvodnju povjetarac blokova kod kuće je kvalitativna po sebi plastifikator mješavina obično se dodaje u iznosu od 5 gm po bloku koji će dati dobru duktilnost cijeloj gotovi građevinski materijal. Takvi blokovi su posebno izdržljiv, otporan na vodu, hardy, a ne razbijanje.

Također, blokovi se može učiniti kao pun, i šuplje. Pun - vrlo jak i izdržljiv, a više njih se koriste za izgradnju temelja. Ali šuplje - lagan, ali toplo i zvučno izolirana. Od njih možete sigurno graditi zidove kadu ili malu kuću.

Related Videos "Cinder Block. Kako napraviti blokove od šljake. Svoje ruke. HANDMADE"

I na kraju, trkaća blokovi mogu biti u boji dodavanjem mješavina boje: Poseban krede ili prah lupalo crvene cigle.

Kako proizvoditi opremu za formiranje shlakoblokov

U ovom trenutku, proizvodnja povjetarac blokova tehnologija praksa dva tipa - uz pomoć male drvene oblika gdje suho blokova, kao i korištenje posebne opreme, koja također može biti učinjeno samostalno ili uz pomoć prijatelja Tarner.

Drveni kalup za proizvodnju shlakoblokov

Drveni kalup za proizvodnju shlakoblokov

Način 1 sa obrascima

Video na "zidove od blok zidanje / OSNOVE - [masterkladki]"

Takvi oblici mogu biti od drveta ili metala. Standardne veličine - 40h20h20 se vidi, ali, ovisno o idejama, svi oni mogu biti učinjeno od strane bilo. Takvi oblici treba da se sastoji od zidova dno i strane. Radi uštede u kalup materijal može se direktno vrši ćelija, od kojih svaka će biti ispunjen od 4 do 6 jedinica. Za formiranje takvo rješenje mora biti dovoljno tekućine i homogena masa i dobro popunjava sve praznine.

Također, kako bi se blokirati svjetlo i bili van jeftino, u svim oblicima ispunjen mješavinom potrebno umetnuti prazne staklene boce, vrata na dole. U ovom slučaju, višak rješenje treba ukloniti i dobro izravnati. Nakon 5-6 sati, boca se može ukloniti, ostavljajući šupljinu blokova. Sušenje takve blokovi moraju dan bez njih izvadite iz kalupa. Nakon toga, oni mogu biti lagano izvući i pohranjeni u gomile. Mjesec dana kasnije se oni mogu koristiti za izgradnju.

Metoda 2: Koristite posebne opreme

Ovakav način proizvodnje Breeze blokova - visokih performansi i jamči kvalitetu, ali zahtijeva posebnu opremu. Za njega, potrebno je da imaju mali mikser za beton i vibrirajući stol. Da bi alatu će trebati čeličnog lima debljine 3,2 mm, što je moć indukcijski motor od 100 W, opterećenja pozivaju na neravnotežu i vibracije kao cilindre i oblik šupljina.

Napraviti mašinu za proizvodnju povjetarac blokova, možete:

Korak 1-2. Čeličnog lima mora srezati radnog predmeta kao što veličine: 2 matrica u 40h25 cm 2 matrice 20x25 cm vizir 40h15 cm, rebra 4x4 cm 4 i jedna spona 39,5h19,5 mm.

Korak 3. U pripremama 40h25 cm i 20x25 cm kuhati matricu, od kojih su konačne dimenzije su 40h20h25 cm. U ovom slučaju, vara treba postaviti u šesnaestercu.

Korak 4. Na čeličnih cijevi s promjerom od 8 cm je potrebno da se smanji prazan za buduće tri šupljine, od kojih je svaki - 25 cm.

Vožnje proizvodne opreme za zidove od blok

Vožnje proizvodnju opreme za zidove od blok.

Korak 5. segmenta cijevi moraju biti postavljena unutar matrice u jednom redu, vertikalno, nužno na istoj udaljenosti jedni od drugih i od zidova matrice. Nadalje, cijevi moraju biti zavareni na matrice i jedna drugoj unaprijed pripremljena rebra 4x4 cm, stavljajući ih tako na vrhu matrice.

Korak 6: Na dužoj strani matrice želite priložiti vibrator, ubacivanje u montažne rupe vijcima pognute glave i zatezanje matice. Sami vijke na matrice mora biti dobro grab zavarivanje.

Korak 7. Iznad vibrator moraju biti zavareni vizir 40h14 cm, koji će štititi motor iz vode i betonske mešavine. Uz rub vizira vara potrebna dodatna podrška - nogu. Potrebno je da se matrica više potrebnu stabilnost, jer zahvaljujući vibrator težišta cijelog struktura je sada raseljeno.

Korak 8 na dršku stroja potrebno je zavariti naslova i opreme za proizvodnju povjetarac blokova mogu se koristiti.

Direktan proizvodnog procesa

Shema zagrijavanje kupka od shlakoblokov

Shema zagrijavanje kupku povjetarac blokova.

Video na "mašinu peskobloka i šljake blokova sa svojim rukama"

Čitav proces proizvodnje trkaća blokova sa svojim rukama može se podijeliti na sljedeće faze:

Korak I. Formiranje

Tako je, u posebnom obrascu za proizvodnju povjetarac blokova, navlaženu, datum rješenja. Popunjena su postavljeni na vibracije ploče, a to je uključen za pet sekundi. Tokom tog vremena, rješenje je ubrzao, a mješavina je potrebno dodati više. Sada treba da uključite peć ponovo i pričekajte dok spona počiva na stajališta - to bi značilo da je proces formiranja je završen. Još jedna 5-10 sekundi - i oblik se može ukloniti, i uvijek prije nego što je uređaj ugašen.

Na prednjoj strani šljake bloka je bio savršen, bolje je postaviti da se suše na gumene baze stanu.

Korak II. Sušenje spreman blokova

Sada je spreman jedinice mora ostaviti da se osuši za period od nedelje do mjeseca, u zavisnosti od temperature vazduha i vlage.

Dakle, ako radite na proizvodnju povjetarac blokova u paru, a onda sat vremena možete polako napraviti 40-70 jedinica. Beton sama može ručno miješati ako vam treba malo povjetarac blokova, ali za izgradnju kupanje je bolje kupiti mali električni mikser - tako da je proces će ići brže, a blokovi će ispasti kvalitetnije.

Korak III. Izgradnja zidove od blok

Kada se šljake blokovi su suha, možete početi da grade zidove kupanje. Obično, ovaj proces ne uzima puno vremena. Važno je da se samo oko 12 dana stalno zalijevanje trkaća blokova sa vodom, a zatim dobro, u 2 sloja proshtukaturit van - u šljaka se ne odnese kiša. I neka dizajn će stajati najmanje godinu dana, da je nestao sve štetne tvari - i možete početi da se uključe u uređenje interijera i uređenje krova parna kupelj.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com