WikiWiex.com

Zagrevanje parna soba - kako stvoriti "efekat termos"

Glavni kupka soba, naravno, može se smatrati parna kupelj. I, naravno, njegova glavna karakteristika - dug očuvanje vruće pare, zahvaljujući kojima postoji blagotvorno dejstvo na zdravlje ljubitelja kadi. Slažem se da ne postoji ništa gore nego parna soba, od kojih sve vruć zrak u trenu i ona postaje hladno. Stoga, izgradnju i opremanje prostora treba obratiti posebnu pažnju na izolaciju. Ovaj članak će vam pomoći da naučite i razumjeti kako je izolacija od pare. Ova tehnika može izolirati par u bilo kada, uključujući provesti parno kupatilo zagrijavanje okvira.

Shema izolacije pare bazalt vune s reflektirajućom površinom

Shema izolacije pare bazalt vune s reflektirajućom površinom.

Opća pravila za toplinsku izolaciju

Loše izolacija pare može isporučiti mnogo neugodnih trenutaka. U ovom slučaju, vazduh će biti grije na peći polako, ali kul brzo, koncentracija para je niska i nedovoljna za potpuno liječenje kupanje. A ušteda u parna brana će dovesti do neizbježne pojave plijesni i brzog propadanja drvenih elemenata unutrašnjeg uređenja.

Prilikom odabira materijala za toplinsku izolaciju, posebnu pažnju treba obratiti na njihovu sigurnost kada su izloženi visokim temperaturama, što je u sauni. Da su ti materijali su valjani bazalt članaka koji se koriste za toplinsku izolaciju. Kao parna brana je najpouzdaniji koristiti aluminijske folije.

Prije nego što počnete kupka toplinska izolacija, nužno je potrebno za pripremu internih radnu površinu. Zidovi i strop su pažljivo pregledani, uklonio sve projekcije, krhotine, ukloniti tragove plijesni i plijesni. Nakon toga, sve površine moraju proći poseban tretman antiseptik, koji je dizajniran za parna kupatila.

Video o ovoj temi "Kako zagrijati front (brzo)"

U procesu izolacije se koristi ne samo toplinska izolacija, ali i drugih materijala koji obavljaju određene funkcije. Dakle, u toplinska izolacija se dobija neka vrsta "sendvič" koji se sastoji od nekoliko slojeva, među kojima je hidroizolacija, toplinska izolacija, parna brana i unutrašnjeg liner. Hajde da pobliže pogledamo svakom sloju.

zaptivni sloj

Zid izolacije počinje sa parom iz tog sloja, kao vanjski zidovi u kontaktu sa topli zrak, kondenzacija može doći do koje će dovesti do pojave gljivica ili truleži. Stoga, izolacija mora početi sa bilo koju površinu premazivanje hidroizolacije materijala, kao što su plastične folije ili folije. Možete pročitati poseban članak o kako to učiniti kupka hidroizolacija.

Video o ovoj temi "Temelj hidroizolacije i # # zagrijavanje i (bešavne se prska) tehnologiju"

izolacijskog sloja

Shema kupka hidroizolacija zidova

Shema hidroizolacija kupanje zidova.

Instalaciju toplotne izolacionog sloja počinje sa montažnom površinu čistom, neštampane papir. Sa ovim se javlja sprečava puštanje u zagađivača vazduha. Listove papira vrlo pažljivo pričvršćen, sa velikim preklapanja. Ovaj korišćenja papira smanjuje gubitak toplog zraka na minimum.

Pored izolaciju površina s okvirom, koji je najčešće napravljen antiseptik impregnirane drvene grede 50x50 mm. Prepunom strukturu sa određenom terenu, što odgovara širini izolacijski materijal roll. U ovom slučaju, to neće biti potrebno smanjiti izolaciju na širinu koja će spasiti ne samo količinu materijala, ali i radno vrijeme.

Video na "Vatra u Moskvi Grad"

Temperatura u sauni znatno može biti veća od stotinu stupnjeva i materijali koji se koriste za izolaciju mora ispunjavati sljedeće uvjete korištenja. Najčešće, s prednost daje anorganski izolacijskih materijala, kao što su dovoljno izdržljiv da upija vlagu, ne trune, otporna na vatru, nije oštećen od strane štakora i drugih glodavaca. Tipično, izolacija se koristi od mineralne vune ili meku sintetički ploča.

debljina sloja izolacijskog materijala ovisi o konstruktivnim rješenjima izolovane površine. Treba imati na umu da je potrebno više temeljnu izolaciju za plafon, gdje je sloj materijala se najčešće koristi u dva puta deblji nego u sličnim papire sa zidova. To je zbog činjenice da je vruć vazduh sa grijanjem pare raste prema gore kroz plafon i da je, u slučaju neispravne izolacije će se dogoditi velike toplinske gubitke.

Vapor kontrola sloj

Dalje, cijelu površinu je prekrivena izolacijom pare izolacijskog sloja. Najčešće, aluminijske folije čin u tom svojstvu. Ovaj sloj, uz izolaciju izolaciju od posljedica pare, ima još jednu neospornu prednost, a to je da odražavaju toplotnog zračenja. Zbog ove nekretnine stvara "termos efekt", tako da je u sauni duže na toplom i soba ne ohladi. Parna brana sloj najčešće se koristi folija debljine 65 mikrona. Zagrijavanja i eventualno sa tanjim folijom, ali je teže raditi zbog niske snage.

Shema parna brana zidova kupanje

Shema parne brane zidove kupanje.

Aluminijske folije je priključen na okupljenim sanduk ili male nokte, ili putem klamerica. Vapor kontrola sloj mora biti monolitna, tako da je potrebno koristiti posebne trake za fiksiranje folije. Toplinska izolacija materijala u isto vrijeme treba da budu potpuno izolirani, za to sve spojeve i rubove folije su postavljene vrlo pažljivo. Važno je razumjeti da vruće pare ne prodiru u izolacijski materijal, inače kondenzacija će formirati tamo.

Naravno, moguće je koristiti i druge materijale za parne brane, ali ni u kom slučaju ne bi trebalo da emitiraju neugodne mirise kada grije. Krovova, asfalt, krovni filc, na žalost, ne odgovara baš zbog toga, njegova svojstva.

Iznad parna brana je pričvršćen okvir napravljen od barova, koji se montira obloga.

unutarnje oblaganje

Faza, koja zaokružuje izolacija, može nazvati na zid i strop obloga. U većini slučajeva to korištenja proizvoda od lišćari koja ima najmanju gustinu. Ove karakteristike odgovaraju johe, javora, lipe, jasike.

Sada kada znate kako izolirati parna soba i shvatiti da će se visoko kvalitetna izolacija čine kadu efikasniji i ekonomičniji. Ispravne izolacije sprovodi u skladu sa pravilima, ona će vas sigurno oduševiti kvalitetom uvjetima tretmana za kupanje. Zbog toga kupanje će uvijek biti brzo zagrijava, dugo vremena će biti ispunjen vrućom parom i dati vam puno zabave!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com