WikiWiex.com

Ukrasna ograda za sajt: vrste i metode gradnje

Vlasnik okućnice ili travnjaku uvijek teži da ih lijep i uredan. Da biste to učinili, zasađeno travnjak trava ili cvijeće, ali teritorija ima nedovršena izgled, ako ne postoji ograda oko nje.

Vrste ukrasnih ograda

Konvencionalni ograde nikakvo iznenađenje, ali dekorativne ograde, napravio svojim rukama i instaliran je u stanju transformirati prostor oko kuće u ugodnom uglu.

Video na "Oblici dekorativne ograde"

Osim toga, svrha ograde - zaštita područja od neovlaštenog ulaska posjetitelja, kao što su mačke i psi, ili drugih životinja. Još jedna ograda će ukazati na sve goste, gdje ne bi trebalo ići. To se posebno odnosi na rano proljeće, kada je cvijeće i biljke još nisu uzvišeni. Ako napravite ogradu, dizajniran u jedan stil, onda je moguće da se stvori određene raspoloženje na tom području, podijeliti ga u funkcionalne zone.

Razne vrste ograde

Moderna gradnja tržištu nude različite spreman-ograde za područja: plastične ograde raznih oblika i boja, ograda od drveta ili dizajna kovanog željeza. Ali treba napomenuti da nijedan od njih ne može napraviti sajt kao atraktivna kao dekorativni ograda, napravljen sa svoje ruke. Za što je moguće koristiti različite materijale i objekata, koji se uvijek može naći na sajtu: drvena ulozi i grančice, rezanje, cigle, kamenje, pa čak i staklene ili plastične boce.

Mogućnosti drvene ograde

Mogućnosti drvene ograde.

Najčešće vlasnici stranice rade ograde od drveta. Da ga dekorativni izgled, možete uzeti mali dnevnik. To je jednostavan posao i može dobro biti sa svojim vlastitim rukama. Potrebno je da se radni komad od približno jednake veličine. Ipak, ne smije se zaboraviti da će morati da se produbila u zemlju, i jasno kore i proces antiseptik spojeva oko 20 cm, da povećaju svoje životni vijek.

Na odabranu lokaciju treba iskopati jarak prave veličine. Ubacite praznine u njoj i pokriveni zemljom, pažljivo nabijanje to.

Dobra alternativa za drvene ograde može služiti kao ograda od kamena. To će izgledati elegantno i plemenito i mogu u potpunosti promijeniti izgled parcele. Kamenje se može koristiti za različite forme i teksture. Osim toga, da se izgradi takav ogradu će morati mort za brtvljenje cijelu strukturu, a ne dozvoliti da se raspadne. Za veću snagu, možete dodati malo ljepilo rješenje.

Video o ovoj temi "Mala, ugodna dekorativne ograde za vrt, dvorište"

Ako postavljeni visoki zid od kamena, moguće je da se oživi biljke koje se sade u alpskom brda. U tom smislu, u procesu polaganja na nekoliko mjesta potrebno je ostaviti praznog prostora, što je kasnije popuniti sa zemljom i biljnog cvijeće u njoj.

Dekorativni Wicker ograda

Alati za rad sa pletenu ogradu

Alati za rad sa prepreka ograde.

Kao dekorativni ograde može se koristiti bilo koji materijal: gusta teme koje su ranije kore, trim ploče, debeli konopac koji sags između stubova, podržava. I, možete svojim rukama izgraditi ogradu, unaprijed pripremljene sve potrebne:

  • ulog;
  • teme trupac;
  • linija;
  • ax;
  • antiseptik.

Video na "Vrste ograda ideja"

Takva ograda se može koristiti za dio zaštite ili izolaciju različitih područja, kao što su igralište. Pre početka ovog rada, trebalo bi odlučiti koju vrstu ograde se koriste: horizontalno ili vertikalno. Vertikalna tkanje izgledom podsjeća na običnu ogradu. Sa horizontalnim - barovi u korpi, paralelno sa zemljom. Obe varijante mogu biti sa svoje ruke, svoje tkanje tehnologije malo razlikuje.

Shema za proizvodnju pleteni ograde

Shema za proizvodnju pleteni ogradu.

Za ovaj pre-hedge radi radnog predmeta. Najbolje odgovaralo grane vrbe. Ako ne možete smanjiti grane vrbe, to može biti prazan, Hazel, lila ili čak voćaka koje ostaju nakon orezivanja vrt. Žetva je potrebno godišnjaci grana i učiniti bolje u rano proljeće ili kasnu jesen. Ako ne planirate da ih koristiti odmah, oni se očistiti i osušiti. Jedan dan prije upotrebe se preporučuje da ih potopiti u vodu da im daju elastičnost i da proces lakše tkanje svoje ruke.

Onda je potrebno da se pripremi uloge. Oni mogu biti napravljene od drva ili metala. Drvena ulog da pojačanim jednom kraju, to je lakše da ih zakopaju u zemlju i za obradu antiseptik. To će produžiti vijek trajanja. Nastojati da svi pinovi su iste dužine i debljine, to nije potrebno. Ograde napravio svojim rukama, to će izgledati zanimljivo da li će to nadoknaditi sa ispupčenja, krive i biti tretirani grubo. Uklonite biti grane samo.

Horizontalno ili vertikalno način tkati bolje?

Tkanje od pruća

metode tkanja: 1- Simple pletenie- 2 - Slojeviti pletenie- 3 - tkati "uže" - 4 - furnirom "konopac" 2 pruta- 5 - furnirom "uže" 3 pruta- 6 - furnirom "konopac" 4 štap.

Šta je pleteni ograda na mjestu, samo vlasnik odluči. Sa vertikalnim tkanje zahtijevaju proizvodnju poprečnih nosača između stubova. To će biti osnova za fiksiranje šipke. Da biste to učinili, možete koristiti debelih grana iz koje se uklonili kore. Poprečne grede su priključeni na kolone, nosači, tako da između njih je približno istoj udaljenosti. Takve šipke mora biti najmanje tri. Za fiksiranje nokti mogu se koristiti. Zatim možete nastaviti sa tkanja. Završili smo ograde treba smanjiti na potrebnu visinu rešetaka.

Vodoravnim trakama tkanje utkane u jednom pravcu. Start na tanji kraj. Na udaljenosti od 15-20 cm voziti ulog. Barove se slažu u jednoj koloni. Svi krajevima šipki moraju ostati unutra. Sljedeći grančica je isprepletena sa 2-3 u odnosu na prethodni ulog. U ovom slučaju, budite sigurni da pazi kako bi se tkaju se zateturao. Ako krajevima štapa "ne poštuju", a koja je održana u mjesto za prilog, možete koristiti žice ili užeta. Kada je ograda spremna i grančice su suhi, hardver može ukloniti. Što se tiče gustoće tkanja, sve ovisi o željama budućeg vlasnika ograde. Međutim, treba napomenuti da je gustina tkanja ovisi o životu cijele strukture.

Spreman ograda je potrebno sipati vodu. Nakon grane su suve oni će popraviti svoj oblik. Zalijevanje je potrebno da se ograde i po toplom vremenu, tako da se nisu pojavile pukotine i služio vlasniku što je duže moguće.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com