WikiWiex.com

Kako izvršiti izolaciju lođa ili balkon

Sadržaj:

Toplinska izolacija lođa izvode iz različitih razloga. Glavni od njih - povećanje životnog prostora kombinirajući susjednoj prostoriji i lođom ili uređaj na nju zimski vrt.

Video na "Warm lođa. Kako odabrati staklima, da ojača i izolirajte lođe? Dizajn i popravak"

Shema izolacija balkona i terasa

Shema izolacija balkona i terase.

Korak po korak upute ovog procesa će učiniti izolacija pravilno i uzeti u obzir sve probleme koji proizlaze iz toga.

Applied Materials

Da biste koristili balkona izolacijski materijali koji imaju određene karakteristike. Jedan od njih je valjani folija pjene. To je polietilen pun gasova, koji je zalemljen na foliju. Sloj izolacije je 20 - 50 mm i širina role jednaka do jednog metra. Rad sa ovog materijala nije komplikovano. Lako se može smanjiti za nožem i jednostavno složen, pri čemu može biti propisana kao dupe ili preklapaju. Folija je odličan reflektor, tako da se gotovo dvostruko efikasnost procesa.

Shema penetracije niske temperature na balkonu

Shema penetracije niske temperature na balkonu.

Ona ima dobre osobine izolirana folija mineralna vuna, koja je dostupna u rolama i pločama. Aktivna izolacija je izrađena od materijala kao što su šljake, formirali visoke peći i topi stakla i supstance koje su proizvodi tog područja. Debljina sloja mineralne vune varira od 2 do 20 cm. To je zgodan i jednostavan u radu tokom montaže, kao vrlo efikasno sredstvo za izolaciju balkona ili terase.

Što se tiče troškova, najskuplji materijal koji se koristi za toplinsku izolaciju je pjena, koji se proizvodi u pločama. Njihova debljina je različita - od 20 100 mm. strani ploče uglavnom jednak 1 m. Pena je pjenasti plastični materijal plina gustoće od oko nejednakih volumena. To može biti (15 - 25) kg / cm 2. Pena je vrlo jednostavan za instalaciju - to je lagan, savršeno smanjiti i samo fit.

Još jedan materijal koji se koristi za izolaciju lođa ekstruziju je polistiren ili penoplex. Ovo je rezultat plastične ekstruzije. Ovaj materijal se proizvodi u pločama koje imaju pravougaoni veličine (1200 600) mm 2 . Njegova debljina može biti 20-100 mm. Da plate što je moguće bliže jedan drugome, upravljaju žlijeb na periferiji istih. Istiskivanje stiropora ima gustoću (35 - 45) kg / cm 2, koji omogućava da ga koristi čak i kao podlogu, bez primjene trupaca.

rabljene alata

  • škare ili nož za rezanje materijala;
  • bušilica;
  • rukavice;
  • naočale;
  • Respirator za rad sa mineralnom vunom.

Korak po korak upute na zagrijavanje

Shema ostakljenje balkona

Shema ostakljenje balkona.

Zavisno od toga koji će završiti na lođu, nezavisni proces zagrijavanja. Na primjer, u budućnosti će se primjenjivati ​​za malterisanje i Shpatlevanie površinu. U ovom slučaju, kao najprikladnije za primjenu izolacije penoplex ili pjena. Ove ploče mogu biti priključeni na različite načine, na primjer, ljepilo ljepilo za pločice. I da se to premazati cijelu ploču nije potrebno. To je dovoljno da se stavi ljepilo u centru i na uglovima.

Kada se ploča zaglavila, treba popraviti. Da li ga gljiva - moždanika, čije dimenzije ovise o gustoći. Za pjena se može izdavati montiran u sredini i na uglovima ploče. U poređenju sa pjene, penoplex ima veću gustoću, tako da se ne uklopi samo dva gljiva - moždanika. Nakon završene montaže izolacije, početi malterisanje i Shpatlevanie površina zidova i plafona lođe. Usput, ako je pjena ploče jedan pored drugog čvrsto, njihovi spojevi se tretiraju pjene.

Kada izolacija web materijala, na primjer, osujetio polietilenske pjene, potrebno je izvršiti okvir za montažu koji nije bitno. Izolacija jednostavno nanosi na površinu i pritisne dijelove okvira. Osim toga, ovi koraci moraju biti paralelno, postepeno pritiskom na grijač. Međutim, treba napomenuti da je ovaj proces je moguće samo pomoću materijala male debljine - manje od 20 mm, jer, primjenom deblje izolacije, to će dovesti do gubitka montaže krutosti. Kada se ovaj materijal stavljen preklapanje i zalijepljen zajedničke trakom.

A efikasniji način zagrijavanja lođa leži materijal između profila okvira. To je najbolje odgovara za ovu mineralne vune ili pjene niske gustoće. Ovo se obično događa kada će balkona kasnije sići panela ili gipsane. Kada se to klizanje pod članova izolacije okvir i stavio između profila. Na značajan dubina trupa - više od 50 mm, a grijanje je pričvršćen na n - u obliku elementa, a zatim, od vrha, montiran profil. U ovom slučaju, izolacija javlja monolitna ploča, međutim, takva metoda bi se smanjio lođa prostora.

kat Warming

Za zagrevanje lođa, možete koristiti različite vrste materijala. Na primjer, površina poda i plafona za zagrijavanje mineralne vune, i za podna izolacija penoplex upotrebu. Budući da balkon nije grijani sobu, na podu je takođe predmet izolacije. Preduvjet za to je kvalitetan glazirane lođe, inače, sve korake će biti besmisleno.

Shema podna izolacija lođa

Shema izolacije poda balkona.

Podovi u lođu mogu biti drvene ili može biti betonsku košuljicu. Tokom posljednjih pločica je postavljen, niti obavljati sistem "toplog poda".

Podovi su od drva za proizvodnju dovoljno. Osim toga, oni su ekološki i sami toplo. Lođa, podu koji je napravljen od drveta, vrlo ugodan.

Danas dva načina da se prijave izolacija podova. Prva metoda uključuje seks uređaja koristeći bazu drveta ili okvir. Druga metoda je da koristite "toplog poda". Kao energent je najbolje koristiti električnu energiju.
S obzirom da je prag lođa uvijek iznad poda na balkonu, površine izolacijski materijal se može koristiti da ima potrebnu debljinu.

Kako bi se postavili drveni pod, prvi korak na pod pomoću moždanika prilogu zaostajanja od osušenog drveta. Zatim, površine poda prikrivene hidroizolacija materijala, a na vrhu grijača. Ako između svojih ploča ima utora za poboljšanje njihovog toplinska izolacija je ispunjen pjenom.

Nakon završetka pripremnih radova daske poda ploče ili iverice.

Video na temu "Kako da to ne obloga i izolacija lođa"

Ako planirate da izolirati pod lođa uz pomoć "topli pod", to je bolje koristiti električno grijanje. Kao što se mora koristiti na parket materijal, koji ima visoke performanse toplotnu provodljivost. Ovo može biti keramičke pločice ili linoleum. Kabl ne smije biti deformisan i rukovanja bi trebao biti uredan. Upute za instalaciju podnog grijanja je u prilogu to u vrijeme kupovine u trgovini. Kako se ne bi povrijediti izolaciju kabla, to bi trebao biti instaliran na sobnoj temperaturi iznad 5C.

Razlog za "toplog poda" je betonsku košuljicu napravljen od gipsa ili cementa kaše. To mora biti savršeno ravna. Zatim sloj toplinske izolacije i brtvljenje fit. Kao završni, možete koristiti polietilena. Kabel i termostat montira pomoću montažne trake. Sajlom je ispunjen betonom maltera. Nakon konačnog sušenja, pokrivanje, je osnovna instalacija podnih obloga.

Stoga, da bi izvođenje izolacije lođu lako. To je dovoljno da imaju odgovarajuće alate i da će poštovati osnovne preporuke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com