WikiWiex.com

Warming hladno potkrovlje

Sadržaj:

Video na "Uređaj i izolacija preklapanje između stambenih katu i hladno potkrovlje, tavan ventilacija"

Garret kuća je glavni mjestu gdje je to moguće toplotni gubici. Ako ne čine visoko kvalitetne toplinske izolacije podova prilikom gradnje kuće i krova, a kasnije, kada je hladno, to će se osjetiti sa plafona jakog nacrta.

tavanskog prostora

Tavanskog prostora je jedan od glavnih mjesta kroz koje postoji veliki gubitak topline.

U stambenim zgradama, bilo koji broj kata, možete koristiti krov sa hladnim tavan. Unutrašnjeg dijela uvijek mora biti ventilirana sa spoljašnjeg vazduha kroz poseban otvor u zidu, koja površina poprečnog presjeka (kada premaz armiranog betona ili kosi krov krov solidan) bi trebala biti oko 1/1000 preklapanja dijela. Stoga, za krov potkrovlje je površine oko 100 m, potrebno je uzeti otvora za ventilaciju sa minimalne veličine od oko 0,1 m (dva za potkrovlje ventilacioni otvor veličine 30x20 cm).

A grijanje u kući sa hladnim tavan staviti uz potkrovlju. Optimalne debljina izolacije - 20 cm Posebna pažnja tokom izolacije treba posvetiti haube vertikala kanalizacije i ventilaciju .. Oni bi trebali biti toplo bez greške.

Materijali za toplinsku izolaciju potkrovlja i poda

Zagrevanje potkrovlju i to se može učiniti pomoću raznih rasutih materijala, kao što su:

Video na "zagrijavanje poda "hladan" potkrovlje sa mineralnom vunom "

termoizolacijskih materijala

Izolacija materijal mora biti u stanju da duže temperature.

 • staklena vuna;
 • slama;
 • ekspandirane gline;
 • trske;
 • morske trave;
 • komada pjene;
 • piljevine;
 • lana;
 • troska;
 • pjena;
 • mineralne vune u pločama.

Video o ovoj temi "Šta je izolacija primjenjuje na hladno potkrovlje u Moskva"

Prilikom odabira materijala za poboljšanje hladno potkrovlje krov mora biti vođen nekoliko opcionalno točke: kvalitetnih materijala, jednostavnost upotrebe, sposobnost da se ne mijenjaju svojstva na različitim temperaturama, kao i fizička izolacija za hladno potkrovlje.

Izolacija rasutih materijala

Jedna od poznatih metoda, koja se koristi kada želite izolirati hladnom podu i drvenim gredama - zagrijavanja rasutih materijala. U ovom slučaju, izolacija omogućava jednostavno zatrpavanje ovih materijala između greda.

Video na "toplo potkrovlje je bolje nego hladno potkrovlje izolacija Ekotermiks kući"

Toplinska izolacija poliuretanskom pjenom

Shema poliuretanske pjene.

Uspešno da ovaj postupak, potrebno je postaviti podove od drveta ili asfalta pad od kartona (možete koristiti natron papir) ili da li je to dobro preklapanje gline brisa. U kraft papira ili sloj gline treba popuniti potrebne izolacijski materijal sloj, a samo gornji odbora ležao. Osim toga, morate biti sigurni da izolovati ulaz na tavan.

Smatra se da je prirodna izolacija slojevi imaju tendenciju da se torta brzo. Ali, ova informacija je malo krase.

Toplinska izolacija potkrovlja krov lana mnogo truda bi bilo potrebno. Prvo je potrebno da pažljivo i temeljito da zakrpe sve rupe hladnom podu tavana. Kao što je navedeno, glina se može koristiti ili bilo koji drugi tekući materijal (paperje nužno gline ili zamjena površinski sloj od 2 cm), koji imaju sličnu efikasnost. Zatim na vrhu gline, potrebno je postaviti natron papira i ispunite Shiv (otpad iz prerade lana).

Ovaj materijal je vrlo pristupačna i ima dobre osobine: ne pogoršava, otporan na štetne mikroorganizme i svjetlo u strukturi. Za ovaj materijal, zgodan njegu i napuniti ili zamijeniti stare u novu, ako je to potrebno. Također, prednost požara koji prilikom odlaganja to, možete jednostavno spali bez oštećenja prirode.

Nakon zaspao na papiru ili gline, na vrhu materijala koji leži ne treba ništa, ali za praktičnost kreće u potkrovlju je moguće u nekim mjestima da stave daske koje omogućavaju otpada lana "diše", a da se ne pokvari (ali i dalje dodatna ventilacija u potkrovlju treba da bude opremljena). Naravno, ponekad kvalitet i suhoću požara treba provjeriti. Ako uoče bilo nedostataka, materijal mora biti sušeno ili zamijeniti.

Zagrijavanje potkrovlja piljevine, slame i drugih materijala

Toplinska izolacija krova lana

Toplinska izolacija krova lana.

Tehnologija krovna izolacija potkrovlja malo piljevine sličan lana izolacija tehnologija: prvo treba sve pukotine u hladnom podu dlačice gline ili bilo koji drugi materijal da ga zameni. Ako kuća ima pijesak, možete ih sve posuti (ako se tokom vremena gline će ispucati, pijesak pada kroz pukotine). Onda svi "art" treba posuti kaljenom karbida kreča (ovo će pomoći da se zaštiti miševa sa tavana). Zatim dodajte prvih 20 cm od drvne sječke i potrebno (iz sigurnosnih razloga), potrebno je da sipa usavršavanje šljake u blizini dimnjaka. Kao što je slučaj sa lana, možemo staviti samo na vrhu odbora, koja može biti premještena.

Ako nema piljevine za izolaciju potkrovlja može potrajati slame.

Prvo je potrebno utvrditi pergament ili željeni sloj gline (po mogućnosti do 5 cm), onda je potrebno da sipa sloj slame do 50 cm (ovisno o karakteristikama regije i temperatura). Iz sigurnosnih razloga, na slojeve od slame može se staviti gline.

Kao što je poznato, ecowool - proizvod obrade odbačenih novina i drugih otpadnog papira, koji je dodao mineralne komponente kako bi se smanjio nivo zapaljivosti. Ecowool se odlikuje po tome što može da upija vlagu iz zraka, tako da je i dalje potrebno položiti ispod nje iimeyuschie film.

Video uratke "Hidroizolacija tavan i krov"

Na naslovnici drva staviti ecowool pomoću uređaja za puhanje. Ova metoda pretvara balon tako izolacije, ona će postati nerazdvojni, i termoizolacijskih vazduh će biti pohranjeni u njemu. Celuloznim vlaknima iznos potreban za ovu metodu zagrijavanja - sloj od 25 do 50 cm.

Mora se naglasiti da je nakon instalacije celuloznim vlaknima (negdje oko 1-3 tjedna) počinje da se formira koru, koja se zove "lignina". Važno je znati da s vremenom ecowool zbijen i njegova instalacija za zagrijavanje treba uzeti više od 5-15% od traženog iznosa.

Zagrijavanje steklovolonom, ekspandirana glina i trske

Za izolaciju potkrovlja krov sa stakloplastike, potrebno je da ih popuniti potkrovlje od 15-25 cm. Zbog svojih svojstava, ovaj materijal je otporan na vlagu, požara, insekata i gljivičnih bakterija, ali je vrlo otrovan. Tokom rada, potrebno je da se oblači tako da svi dijelovi tijela su zatvorene. Ne treba zaboraviti o respirator. Nakon završetka rada sa fiberglasa, potrebno je raspolagati sve svoje odjeće. Važno je znati da se materijal može sabiti s vremenom.

Za izolaciju potkrovlja uz pomoć ekspandirana glina, potrebno je teritorija hladnom podu prekriven slojem 20-25 cm, i prelijte sve cementna košuljica od 5 cm. Zahvaljujući ovoj metodi, u potkrovlju će biti ugodno hodati ili da deponovanja otpada u donjem dijelu kuće stvari.

Izolacija potkrovlja sa mineralnom vunom ima svoje prednosti: on uklanja probleme sa kalupa i miševima. Ona također ne spali ili truleži. Za izolaciju potkrovlja ovog materijala na drvenoj particiji je potrebno utvrditi posebna izolacija film, u kojem zglobovima potrebno lijepljenje posebnu traku. Na vrhu se film stavi svežanj mineralne vune. Budite sigurni da nose uske odeću i zaštititi sve izložene delove tela. Onda možete postaviti ploče za jednostavno hodanje u potkrovlju.

Bulrush odnosi na ekoloških materijala, ali njegova svojstva, ne zaostaje za najnovijim materijalima. Oni mogu izolirati konkretne i drvenim gredama, bez upotrebe barijeru od para.

danas možete pronaći na tržištu različitih materijala koji se zadržavaju toplotu. Ali, odabir grijač za hladno potkrovlje, važno je zapamtiti temperature vazduha i kvaliteta materijala. Ako je kuća izgrađena od drveta, a grijač treba koristiti prirodno. Ako je kućište napravljeno od "ne-disanje" materijal, izolacija potkrovlja treba izvršiti sa staklenim vlaknima ili mineralne vune.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com