WikiWiex.com

Ono ljepilo za lijepljenje netkani wallpaper

Sadržaj:

Među svim presvlake materijala za zidove u velika potražnja netkanog. Oni su izdržljive, visoke gustoće, atraktivan izgled. Ali ono ljepilo za lijepljenje ne-tkani pozadina? Težina premaz je dovoljno veliki, konvencionalne ljepilo smjese može jednostavno ne izdrži, i.e. Platno će nestati sa zidova nakon nanošenja. Danas u prodaji postoje različite opcije za ljepila, ali je važno odabrati odgovarajući, izračunati protok, tako da se svi radovi izvršena korektno u skladu sa preporukama.

Ljepilo netkani wallpaper

Kada je važno lijepljenje netkani pozadina za izabrati odgovarajući ljepila, izračunati protok, tako da sav rad je korektno.

Potrošnja ljepilo za tapete

Lijepljenje netkani pozadina, prethodno ispravno izračunati mješavina protok je potrebno. U prosjeku, kada se koristi suho smjese u pakovanju od 250 g protoka će biti kako slijedi:

  1. Za površinsku obradu: površina - 70-80 m, udio - 1:40, količine vode za razrjeđivanje ljepila pack - 10 litara.
  2. Vezivanje pozadine sa glatkom osnovi: površina - 30-32 m, udio - 1:20 razrjeđivanje vodom do suve mešavine - 5L, broj rolni tapeta materijala - 5-6 u standardnim veličinama 10,05h0,53 m i 1 rola na 25h1,06 m.
  3. Koristeći reljefni pozadine sa osnovi: površina - 25-30 m, udio - 1:18, količina vode za kuhanje - 4,5 l, količina materijala - 4-5 standardne veličine peciva, svitak 2 o mjerenju 25h0,75 m .

Kada miješanje ljepila za protok vinil pozadina vode se mnogo lako za premazivanje potrebno je oko 7 litara vode po litru otopine i 6,5 litara potrebe vode L teških premaza.

Kako se pripremiti ljepilo?

Karakteristike suho ljepilo za tapete

Karakteristike suho ljepilo za tapete.

Priprema ljepila za netkanih pozadina zahtijeva pažnju, iako nije komplikovana. Suv mix u obliku pahuljica se puni u plastičnu posudu, nakon čega voda se dodaje da je. Mixed rukom ljepilo ne bi trebao biti, za to je potrebno da se bušilica sa posebnim mlaznica-mikser.

Jednom formirana, gustu masu, potrebno je čekati oko 5-10 minuta, a zatim ponovite miješanje. Protok će ovisiti o tome kako debeli smeša je potrebno. Na primjer, za ljepilo tečnost stopa rješenje protok je 150 g suhe tvari po 1 litru gotovih sastava. Ako je pojas znojave i teška, neophodno je da se udvostruči iznos. Rješenje treba da bude gusta, inače pozadina jednostavno pasti dalje od površine zida.

Prosječna protok od oko 800 g suhe mješavine do 66 m premaz.

Potrebno je uzeti u obzir preporuke proizvođača, kao ljepila različitih marki nameću vrlo različite zahtjeve i gnječenje.

Clay QUELYD - jedna od opcija za netkani wallpaper

Clay QUELYD

QUELYD ljepilo suši brzo i mora se nanosi direktno na zid.

Jedan od najboljih opcija za lijepljenje netkani pozadina je QUELYD ljepila. To je specijalizirani spoj koji je namijenjen za sve vrste takvog premaza, čak i gusta i teška. Ako koristite pretežak premaz postrojenja ljepilo bi trebalo da bude deblji. Prednost ove strukture je da se brzo suši, i mora se primijeniti direktno na zid, nanošenje sa tvrdom četkom. Vrlo jednostavna aplikacija, pozadina onda jednostavno primijeniti na površinu, uspravio, ukloniti bilo mjehurića zraka. Potrebno je uzeti u obzir činjenicu da baze boja smjese QUELYD ne reaguju u sastavu nužno sadrži posebne aditive koji sprečavaju stvaranje plijesni, plijesni na zidovima.

Konzumiranje takvih ljepila je u prosjeku oko 300 grama po 35 m zida. Će morati uzeti u obzir vrstu materijala, stanja površine zida. Sama znači snabdijevanja suha. Obično pahuljice, koje su napravljene na osnovu posebnog modifikovani skrob. Nakon rekonstitucije, rješenje postaje bezbojan nastup na zidu ne ostavlja tragove nakon sušenja ne pada. Za pripremu potrebno samo 10 minuta je potrebno za postavljanje 24 sati pa sve do 48. Koristite ljepilo može biti na temperaturi od 5 ° C i topline do 25 ° C Nacrti i nagle promjene temperature su jednostavno neprihvatljive. Store ljepilo u suvom obliku može biti neograničeno vrijeme, u pripremljenu tekućem obliku - do danas, ali samo u dobro zatvorenim posudama.

Priprema ljepilo QUELYD

Ljepilo za tapete

Ne smije se zaboraviti da je potrebno više ljepilo za guste pozadina.

Ljepilo rješenje se primjenjuje samo na pripremljenu zidu, koji moraju biti unaprijed očistiti od starog premaza. Ako su obojene, morat ćete ih pijesak na površinu, a zatim temeljito ga oprati. Ako zid ima premaz od suhozida, drvo, gips kit, onda vam je potreban da pokrije sa premazom.

Onda možete početi da promiješati rješenje. Uzeti različite količine vode za suhe mješavine od:

  1. Ako su zalijepljen pozadina za slikanje, morate uzeti 4,5 litara vode.
  2. Ako obične tapete, količine vode koja se koristi će biti 5 litara.

Kleo ili metil?

metil

Metil ne ostavlja mrlje na platnu i sprečava razvoj plijesni u zidovima.

To je na prodaju i posebne formulacije za pozadinu na netkani podloge Kleo firma. Proizvoda marke se pokazalo izdržljiv i bezopasan. Na primjer, Kleo S60 ljepilo, pogodan za netkani pozadina se sastoji od modifikovani skrob koji je prošao najviši stupanj pročišćavanja. Stoga, dobro prianjanje, nedostatak labave rubova lista i mjehuriće zraka. sastav ljepila ne ostavlja mrlje na platnu i mutne slike, ima antiseptičko dejstvo, ometaju razvoj gljivica na zidovima, čak i ako su predmet redovnog vlage.

Etablirao se među kupcima i ljepilo metil netkani Ultra. Namijenjen je za plafon i zid pozadine na ne-tkani netkanih bazu, za krpe za slikarstvo. Koje su njegove karakteristike? Sastav se nanosi direktno na zid, jer je kompatibilan sa kreč i cement otporan na vlagu i stalne promjene temperature. Pripremite jednostavan ljepilom. Dovoljno je popuniti sadržaj paketa u hladnu vodu i mešati u kontinuitetu. Nakon 20 minuta, ponovo je izazvao, a sastav je spreman za upotrebu. Ove ljepilo markice su vrlo efikasan, netkani pozadina ih lijepljenje brzo i lako, oni se razlikuju samo u cijeni.

Za netkani pozadina ljepila treba pažljivo odabrana rješenja kao veliku težinu premaza i njegove karakteristike jednostavno ne daju uobičajene univerzalno ljepilo da ga drži na zidu. Netkani tkanine razvio niz posebnih rješenja koja se primjenjuju ne na platnu, ali na površini zida. Proces lijepljenja jednostavan rad može se brzo rukovati, čak i bez iskustva.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com