WikiWiex.com

Kako napraviti fuge ispravno

Sadržaj:

Ako želite smanjiti što je prije moguće troškove izgradnje ili popravka, vredi zaboravi Ready-mix za koju cijenu je mnogo više od troškova pijeska i cementa, koje su potrebne za proizvodnju volumena cementa kaše. Prije svega, trebat će vam kvalitetan cementa za proizvodnju rješenja. Kako napraviti cementa rješenje kod kuće?

Video snimke na temu "gipsani zidovi sa rukama žbuku"

cement Scheme

proizvodnja shema cementa.

Video na temu "Kako pravilno miješati žbuku"

Cement kod kuće

Proizvodnja cementa u kući omogućava da dobiju ovaj materijal neophodan u izgradnji, dok koristite najmanje količine resursa. Proverite popularne načine samo-proizvodnja cementa.

Kit za popravak pukotina i pukotine u podne obloge je na ovaj način: Mix sa pepela sa vapna i vode razrijediti dosljednost masti kiselo vrhnje. Da bi cementa, kit namijenjen za bunare, metal pribor, rupe u metalnim predmetima, kotlovi, uzeti 15 dijelova kreča, 30 dijelova grafita prašine, 40 dijelova bijele barit i miješati rezultanta mješavina do željene gustoće lanenim uljem lakom.

Za fiksiranje željeza kamena pripremiti učvrstiti ruke od sljedećeg: Kaolin (2 dijela), šećer (20 dijelova), kalcijum hidroksid (3 dijela), prizemlje krede (4 dijela), natrij silikata (15 dijelova) je pomiješana svaki doughlike glatko. Keramika koristan za pripremu takvih cementa, 2 dijela od hidratiziranog vapna kaša sa 5 belanaca, razrijediti s 2 dijela mješavina vode, kaša sa 10 dijelova od gipsa.

Priprema materijala

Proizvodnja Scheme portland mokrim proces

Šema mokrim procesu proizvodnje portland cementa.

Kako napraviti rješenje cementa? Prvi korak pripreme cementnog mleka - pripreme. Pokupi kontejner u kojem će cementare. Volumen posude moraju odgovarati jačinu zvuka, koji se planira da uradi. Ako je jela su manje od planiranog iznosa, potrebno je da odaberete rješenje iz zemlje. Ako će kontejneri biti vrlo veliki, ne možete stvoriti jedinstvenu masu, i dalje kucam u grudvice.

Osim toga, potreban vam je prilično stabilna kapaciteta. Obratite pažnju koliko je jak zid posude. Također nije savjetovao da se kontejner u kojem je niže tanke zidove, jer im nije dozvoljeno da se izazvalo kvalitetno rješenje. Najbolje rješenje za kućno okruženje postaje stara lijevanog željeza kade.

Za mase, osim jela, potreban vam je poseban alat za stvaranje najprikladnije rješenje. Obično koriste poseban plan mikser izgradnje, ali vješti državljana za ovu svrhu uklapaju uobičajene bušilica sa prilozima (umutiti).

pripremu komponenti

Ako je garaža je dugi niz godina vreću cementa, iz njegove upotrebe treba izbjegavati. Kako bi se dobila visoko kvalitetno rješenje, važni su i pijesak specifikacije: čistoća, ujednačenost, odsustvo nečistoća. Najbolja opcija - karijeru oprati pijesak.

Komponente kola uključena u žbuku

Komponente kola uključene u cementnoj kaše.

Video na temu "Kako miješati rješenje za osnivanje"

Nalazi ispred rada svih potrebnih materijala i alata najviše blizu u neugodnu situaciju, a ne da bude kada želite da "run" komponenti rješenja. Onda morate da prosijati prašak za cement rješenje, kako bi se izbjeglo pada u masu otpada i nastanak kristala, koji u velikoj mjeri narušava njegovu kvalitetu i opora svojstva. U pripremi maltera za malterisanje je potrebno koristiti sito sa ćelijama 5x5 mm, za kamen - sa ćelijama 10x10 mm.

Nakon toga slijedi da se odredi odnos svakog elementa u sastavu rješenja. U ovoj fazi, mora se zapamtiti da je nečistoća pomoću pijeska kvalitete cementa bi trebao biti nizak ili nominalno. Također imajte na umu klasični odnos koji se koristi graditelji vremenom: 1 dio cementa pomiješana s 3 dijela pijeska. Sve komponente su obično mjeri uz pomoć težine ili određenih jela.

Često tijekom izgradnje cementa potrebno je da se ne pripreme za uobičajene recept, koji je prihvaćen na svim gradilištima u svijetu. Nestandardne mješavina dobiti kroz razne nečistoće. Oni mogu mijenjati svojstva cementa rješenja, npr, sporo duže rad sa rješenje ili promijeniti brzinu očvršćavanja agent za poboljšanje svojstva mase viskoznosti, tako da je u pitanju nodularnog i savitljive za prijavu na teškim područjima.

Postoje neke vrste žbuke: mršava, normalna, masna. Bold žbuku je mješavina koja sadrži puno veziva komponente.

Ovo rješenje može brzo očvrsne, ali nakon upotrebe osuši i pukotine, tako da je kratkog daha.

Video o ovoj temi "Kako pripremiti cementnog maltera za malterisanje"

potrošnja sto materijala u pripremi žbuke

potrošnja sto materijala u pripremi cementnog mleka.

Video o ovoj temi "Kako pripremiti rješenje od mješavine gipsa zidova?"

Normalno cementni malter - težine, gdje proporcije ispravno primetio elemenata. Takvo rješenje nije brzo hladi, ali to ne čine pukotine, to je izdržljiv i jak. Skinny malter - težina, što nije dovoljno vezivo komponente, ovo rješenje ne uzme, ako ne razrijediti cementa nešto.

Video na "rješenje Knead ručno kako napraviti gartsovku estriha i gipsa"

Bez obzira na proizvodnji cementa kvalitetno rješenje recept - ovo je takva mješavina, koja je tokom rada ne širi i ima srednje ili visoke viskoznosti. Zajedno sa ovim mješavina ne bi trebalo biti previše suha, jer to izaziva gubitak žbuke jačanja kvalitete zidane ne drži u ovom slučaju.

Priprema rješenja

Tako je, u kontejneru pour cementa sloj, a zatim sloj pijeska, a onda opet, cementa i pijeska. Broj takvih slojeva ne smije biti manja od šest, to će dati priliku da se miješati sastojke na kvalitetan način. Pijesak i cement se sipa u obliku kreveta slojeva do ukupne visine od oko 200-300mm.

Promiješati da počnete pravilno pijeska sa cementom. Miješati cvijet do homogenosti lopate nekoliko puta. Nemojte zaboraviti da "intenziteta" koncepta miješanje. Bez posebnog procesa postupka miješanja je da se ne kvalitetno rješenje. Konsultuje onda smeša je prosijava kroz fino sito koja ima otvore veličine 3x3 mm, ali ne i manje. Ujednačenost smjese treba biti blizu apsolutne.

Kada se miješa u suve sastojke, nemoguće je dodati vode i drugih tekućina. Dodavanje tečnost u mješavinu mora biti postepeno i vrlo precizno. Polako sipati u vodu mase stekli potrebne konzistencije. Ako je bilo više vode nego što je potrebno, to je postepeno infuzija će pružiti priliku da se zaustavi na vrijeme.

Video na "izgradnji pripremi rješenja"

Temperatura tečnost ne bi trebalo biti vrlo visok ili vrlo niska. Uzmite vode normalne temperature jednak okoliš. Polaganje proizvodnje zahtijeva više guste rješenje i punjenje - tekućine. Direktno mijesiti puno cementa rješenje, posebno ako mokar pijesak koristi. Sada kada znate kako napraviti kuću cementnog maltera.

Konačno imajte na umu da je minobacačka je materijal koji se ne može skladištiti. To je zbog visoke viskoznosti cementa, zbog kojih rješenje je u stanju da brzo učvrstiti i postati nepogodna za upotrebu u građevinskim radovima. Sastav, koji je dobijen nakon miješanja je dostupna za još jedan sat na primjenu mokrog pijeska i do 3 sata kada je snimljena suhi pijesak.

Evo što vam je potrebno da pravilno napraviti cementa.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com