WikiWiex.com

Konkretne proporcije

Sadržaj:

Beton je jedan od jedinstvenih građevinskih materijala. Koristi se ne samo u izgradnju objekata, u rasponu od pouzdanu osnovu i proizvodi za završnu zidove i stropove. Beton može biti proizvedeni popločavanje pločice, countertops za kuhinju ili kuće stepenice stupića.

Beton za osnivanje

Betonski za osnivanje dodao ruševinama različitih frakcija 2 do 35 mm, ova mješavina prenosi potrebnu snagu.

Na moderan razvoj tehnologije pripreme i tretmana betona, u skladu sa svojim operativnim i tehničkim karakteristikama gotovo je porediti sa prirodnim materijalima kao što su mramor ili granit. Uprkos nedostatku estetski izgled, važna karakteristika je poznat sastav i nedostatak pozadinskog zračenja, koji se nalazi u gotovo svim prirodnog materijala.

Video na "Potrošnja cementa, kako napraviti konkretno rješenje"

Ovisno o aplikaciji, razne formulacije i proporcije betona, kao i metode njegove upotrebe. Vrlo često u izgradnju privatnih kuća se praktikuje proizvodnja konkretno rješenje na svoju ruku.

Na proizvod betona je trajan i pouzdan, morate poštovati niz aspekata i mogućnosti pripreme konkretnih rješenja potrebnih kvaliteta.

Sastav i karakteristike betona

Shema pravilno miješanje maltera beton

Shema pravilno miješanje betona maltera.

Related Videos "SASTAV i proporcije beton - zolotyeruki"

Za pripremu optimalne betona za izgradnju treba da zna o svom sastavu i karakteristikama.

Obično beton se sastoji od cementnog maltera i raznih punila. Kao punila mogu se koristiti pijesak, šljunak, drobljeni kamen, šljake ili šljunka u raznim kombinacijama. Osim toga, moderne zgrade na tržištu nudi posebne aditivi - plastifikatora, koje daju konkretne neke jedinstvene osobine.

Važan uslov za korišćenje gotove betonske - svoje čvrstoće na pritisak. U savremenim uslovima čvrstoće betona mjeren u megapaskala (MPa), koji pokazuju pritisak koji može izdržati određene klase betona. Klasifikacija prema čvrstoću betona dijeli na klase. Prema GOST 7473-94 "betonske mešavine. Tehničke uvjete "koji se koristi u zemljama ZND, to varira sa oznakom klase B7.5-B80. Nastava se razlikuju u vrsti cementa koristi (M300-M600) i elementi za punjenje. Digitalni oznaka klase pokazuje tlak u MPa, je konkretan proizvod mora izdržati u 95% slučajeva.

Najjednostavniji oličenje betona je mješavina cementa i grubog pijeska uz dodatak potrebne količine vode. Takav beton se uglavnom koristi za podlogu ispod temeljne zgrade. Pripremite rješenje betona može biti direktno na dnu temelja rov.

Količina vode u ovom slučaju je minimalna i praktično potrebno stanje mješavina stekao mokro tlo. Ova kombinacija nije pogodan za jednu bazu zgrade, ali za optimalnu zaštitu od slijeganja temelja i nakupljanja vode. Za više izdržljiv beton se dodaje kao punilo ruševinama različitih frakcija upotrebe (od 2 35 mm).

Korisnost punila

Shema pripreme betona rješenja

Shema pripreme betona maltera.

Video na "konkretne proporcije za osnivanje"

Kvalitet betona zavisi od njegovih komponenti, proizvodnih tehnika i proporcije punila. Pri čemu se proporcije izabrane na osnovu odredište buduće gradnje. Na primjer, da se dobije betona razreda M100 potrebno mnogo manje cementa nego brand M450.

Proporcije betona utječu na izvodljivost njegove primjene za proizvodnju bilo koje strukture. To je zato što cement ima najveću vrijednost svih materijala koji čine betona. Jer, ako dizajn ne podrazumijeva teških tereta, to je neprikladno koristiti konkretan visoke ocjene sa visokim sadržajem cementa. Često konkretne primjene dovoljno razreda M100 rješenje, pri čemu je minimalni iznos od cementa.

Za pripremu betona obično koriste cement oznake kvalitete M400 i M500 sa pijeska, šljunka i dalje aditiva. Osim toga, prilikom izračunavanja proporcije pomoćnih supstanci potrebno uzeti u obzir potrebne osobine rezultat betonske konstrukcije, kao što su mraz, mobilnost, otpornost na vodu i tako dalje.

Na primjer, koristeći cementa, šljunka (osnovni opterećenje) i pijeska (opcionalno punilo) za pripremu betona tokom izlivanja temelj kuće. Kada se pravilno izabran udio elemenata moguće da je cement-pijesak mješavina nije dovoljan da ispuni sve međuprostore između ruševina. Nakon očvršćavanja takvog temelja će imati mnoštvo šupljina, što direktno utiče na smanjenje pouzdanost i trajnost. Reverse precjenjivanje proporcije (cement i pijesak mnogo optimalan omjer) dovesti do sličnih rezultata.

Video o ovoj temi "Kako napraviti konkretan Proporcije betona u kante Ankhein Kholo Indija | 1. oktobra 16 - Indija TV .."

Proporcije betona

Kao što je ranije spomenuto, sto strukture i proporcije betona su navedene u GOST 7473-94 "konkretne mješavine. Specifikacije "i SNIP 5.01.23-83" Tipična aplicirane cementa za izradu betona, montažne i monolitni betona, betonskih proizvoda i struktura. " U skladu sa proporcijama sve sastojke uzima u obzir gustoću betona za konkretne uvjete gradnje. Priprema i betoniranje maltera se vrši tek nakon odnosa brojanje volumena i težine svih komponenti.

Video na "konkretne recept"

U nastavku se nalazi tabela koja se određuje sastav i odnos M400 betona.

razred betonaMass sastav, cement: pijesak: Crushed, kgVolumetrijski sastav po 10 litara cementa, pijeska: Crushed, lIznos od betona cementa 10 l, l
1001: 4,6: 7,041: 6178
1501: 3.5: 5.732: 5064
2001: 2.8: 4.825: 4254
2501: 2.1: 3.919: 3443
3001: 1.9: 3.717: 3241
4001: 1.2: 2.711: 2431
4501: 1.1: 2.510: 2229
Vožnje betona u beton

Vožnje betona u beton.

Video na "sastav betona 87077335555 Almati katu u dvorištu, otmoska"

Kao što tabela pokazuje, najčešći je odnos udio cementa, pijeska i šljunka od 1: 3: 6. Osim ovih sastojaka, smeša je dodao 0.5-1 dijela vode za proizvodnju rastvor željenu gustinu. Međutim, nepromišljeno korištenje takvih razmjera može dovesti do nezadovoljavajućih rezultata, što će biti teško ispraviti.

Najbolja opcija je da se napravi jednostavna računica proporcija o regulatornim dokumentima i odrediti metodom za mjerenje sastojaka praksu. Težina i volumen parametara betonskih elemenata predstavljena u propisima nije uvijek moguće primijeniti u stvarnom životu. Na primjer, koristi pijesak može imati različite vlagu koje direktno utiču na njegov obim i težinu.

Kako bi se donijeti stvarnu vrijednost propisima, šljunka i pijeska je najbolje da se osuši što je više moguće. Onda izlaz omjer za svaki element istog volumena. Na primjer, pogodan kontejnere naizmjenično pune cementa, pijeska i šljunka, bez sabijanje koji pokazuju porcije težina dobiti. Nadalje, na osnovu primljenih podataka i normativne protoka može odrediti udio svakog sastojka u odnosu vedernom.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com