WikiWiex.com

Da vidikovca sebe: uputstva za instalaciju

postavljanje gazebo na njihove vikendice - je odlična prilika za opuštanje na svježem vazduhu, ručati u krugu porodice, kafom ili imaju prijateljski okupljanja. Moguće je graditi sa svoje ruke, ako želite da sačuvate ili da realizuje pojedinca projekta.

Vožnje uređaj sjenica od Kroker

Vožnje uređaj sjenica ploča 1 - log osnovaniya- 2 - prednji sten- 3 - potolka- grede 4 - prednji kryshi- 5 - kryshi- grede 6 - obreshetka- 7 - pijesak fundament- 8 - cigla stolbiki- 9 - oblogom od Kroker - 10 - pola- štitovi 11 - prag na rešetaka.

ključne preporuke

Pokrenite svoj pergola je vrlo lako, posebno ako imate osnovne vještine izgradnje.

Trebalo bi početi sa izborom odgovarajuće lokacije i pripremi lokacije za izgradnju objekta. Nakon polaganja temelja, što će zahtijevati posebnu brigu, morate odrediti koji tip strukture želite graditi. Morate odlučiti o vrsti materijala koji želite koristiti, i uzeti u obzir konstruktivna rješenja. Nadalje, prenos vlasništva na zgrade, podizanje zida ili ograde, ovisno o tome kako zatvorenom sjenicom želite izvesti.

Završetka izgradnje formiranja krova. Za to je moguće koristiti različite materijale, npr polikarbonata, šindre, drvo trese, itd .. Onda možete nastaviti na uređenju unutrašnjeg sjenica, koji se preporučuje da obavlja u skladu sa cjelokupni dizajn stil.

Izbor pogodne lokacije

Shema trupa sjenica.

Shema trupa sjenica.

Obično graditi sjenice ili u neposrednoj blizini kuće, ili obrnuto, koliko je to moguće. To ovisi o namjeni za koju se planira da njegove izgradnje. Ako želite stvoriti mjesto za osamljene opuštanje, najbolje je odabrati mjesto daleko. misliti pergola dizajn tako da je u kombinaciji sa objektima koji su u blizini - kuća ili ograde. Imajte na umu da u zavisnosti od lokacije, poželjno je da se izgradi raznih struktura. Na primjer, ako će sjenica biti izgrađen na otvorenom prostoru, na Leeward strane moraju biti zaštićeni, da se u strukturi bilo ugodno. Misle i praktičnost u pristupu vidikovca.

Izgradnja temelja i okvira

Kao i kod bilo kakve gradnje, u izgradnju sjenica glavnoj bini - postavljanje temelja, koji služi kao osnova strukture. Od gazebo - to je lagan dizajn, onda je moguće izvršiti lagani tip temelj. U osnovi podigne trakom ili gomila temelja. Rjeđe se koriste čvrste temelje.

veličine sheme sjenica.

veličine sheme sjenica.

Najjednostavnija verzija temelja može biti pomoću betona i metalnog otpada. Označiti područje ispod sjenica, temelj je poželjno napraviti veće područje nego glavnu strukturu. Svaka strana mora biti duži od oko 15-20 cm. Potrebno je da iskopaju udubljenje oko 20 cm na dnu da popuni pijesak tako da je sloj od oko 5-7 cm. Sand će djelovati kao temelj jastuk. Zatim sipajte na sloj pijeska malih metalnih elemenata koji će obavljati funkciju temelja okvira. Instalirati oplate od drvenih dasaka i napunite je sa betonom. Površine temelj budućnosti može pokriti plastičnom folijom, u cilju poboljšanja karakteristika betona. Koristite M200 brend. Ostavite temelj za nekoliko dana, tako da je betonski imali priliku da se ohladi.

Kada se beton stvrdne, možete nastaviti na izgradnju strukture okvira. Za tu svrhu, različitih materijala, u zavisnosti od toga šta materijali se koriste za osnovna konstrukcija. To može biti metalnih profila, okova i drvene grede. Za obavljanje sjenica poželjno da se razvije takav okvir projekta, koji će uključivati ​​otvorenog dizajna.

Instalacija podrške vijaka je direktno u betonskoj podlozi neposredno nakon lijevanja. Tako betoniranja podršku. Za snagu trupa potrebnih za obavljanje svojih dodatnih cijevi iznad i ispod. Ako koristite drvene grede, elementi okvira može da se pričvrsti s čavlima ili vijcima, upotreba metalnih profila uključuje zavarivanje elemenata okvira i ugradnje mogu kako kuhati, i vezati sa posebnim žice za vezivanje. Gotov konstrukcija Okvir je izrađen od zidova ili ograda.

krov

Završna faza rada - krov. Krov je izrađen od šindre, šindre, ili polikarbonata. Svaki od ovih materijala ima svoje karakteristike instalacije. Na primjer, za ugradnju šindre treba biti instaliran krovište sistem za polikarbonatne zahtijevaju posebne profile, i tako dalje. D.

Dakle, da se izgradi sebi sjenica i svi mogu. To zahtijeva samo neke marljivost i zaštite u obavljanju posla. Prednost da ima sjenica za ljetna rezidencija, izgrađen s vlastitim rukama, da svako ima priliku za stvaranje vlastite projekt. Napravite svoj ljetni Arbors imate, i to će biti još zadovoljniji!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com