WikiWiex.com

Popravite trema u zemlji sa svoje ruke

Savjeti za popravak trijemova

veranda

Veranda - otvorena ili zatvorena prizemlju kuće uz kuću.

Teško je zamisliti vikend ili kuća bez verande. Ova soba je kao da je posebno dizajniran za obavljanje ovdje u toplim ljetnim večerima s obitelji ili prijateljima. Ako želite, od verande, možete napraviti divan prostor za sjedenje. Ali prvo morate da se proizvede kvalitetan remont trijemovima i eventualno napraviti razliku u izgledu cijelog prostora.

Tipično, veranda ima zajednički do kuće i pruža otvoreni ili ostakljena površina uz kuću. Veranda je definitivno krov.

Odakle da počnem popravak trema na vikendice

Za početak kako bi se utvrdilo da li veranda je glazirana ili ne.

verande uređaj

Shema verande uređaja.

Video o ovoj temi "Repair verandi u zemlji -. 2013/08/17 Cottage"

Ako to radite staklarski, možda želite uzeti u obzir opciju sa pokretnim prozorima. U ovom slučaju, u sobi u toplom vremenu može biti potpuno otvoren, au rano proljeće ili jesen - u neposrednoj blizini. To je vrlo povoljno.

Izgled veranda s obzirom da svjedoči

Obično na trijemu stubama. Nešto kao tremu. Izrada popravke, vodite računa da to trema, kao i izgled tremu, kada se gleda izvana, ne razlikuju od eksterijer kuće. Na primjer, ako kamenoj kući, a kameni trijem da radim. Ako drvo - drvo. Postoje, naravno, razne dizajnerskih rješenja. Ali opći princip je. Da bi se to oko kuće, obložene cigle, prekrasne drvene verande zahtijevaju profesionalne usluge dizajna, kako zgrade su u harmoniji.

Interna popravak i dekoraciju

Na ovoj možete razraditi. S obzirom da je trema je dizajniran za rekreaciju, kao i popravke, i izvršiti mora biti najbolji.

Zagrevanje verandu sa svoje ruke

verande Warming

Shema za izolaciju zidova veranda.

Ako se odlučite za glazuru ovaj prostor, onda će to biti dobro i zagrejati ga. Samo je potrebno za izolaciju donji dio zidova trijema, njegove poda i krova. Više od polovine zidova sobe će biti zatvorena prozora, tako da ako želite toplu veranda, odabrati kvalitetan dvostruko staklima. Kao grijača se mogu birati mineralne vune ili pjene, kao što jeftinije materijale. Ili penofleks i slično kao skuplji i pogodan za instalaciju. Pretpostavimo da ste izabrali penofleks. Ovaj materijal je dostupan u obliku listova različitih veličina i različitih debljina. To olakšava njegovu instalaciju da svaki list se pruža sa prilozima "jezik i Groove".

A grijanje priključen direktno na zidove, pod i trema plafon posebnim ljepilom. Primjenjuje pet poena na površini listova i traka perimetra. Nakon toga, kada se pritisne izolaciju. Nakon listovi se lijepe na njih, pare se montira. Ovo - polietilen folija, koji je priključen na grijač putem bilateralnih ljepljivu traku. Nakon toga, izolacije punjene stan komada drveta, koji će biti u prilogu završne obloge. Oni su pričvršćeni za zid kroz parne brane i izolacije. Šipke su izloženi na horizontalnim i vertikalnim nivoima. Sloj zraka između obloge i parna brana stvara dodatnu toplotnu efekt.

Nakon zidovi, pod i strop su izolirani, morate misliti o tome šta će se suočiti. To može biti suhozida, pričvršćena za rešetke na zidovima i na plafonu. Onda pred takvim kitovani i farba. A može biti pokleit pozadina. Poda može pour betonsku košuljicu, ne zaboravljajući da napusti između poda i zida termo jaz od 1 cm.

Kao skuplji, ali i atraktivna opcija Vaš trema na vikendice, To može preporučiti korice zidova i plafona obloga tremu. Na katu možete postaviti trupaca i drva da bude.

Renoviran tako trema je sasvim toploj sobi, i uživam u tome će biti cijele godine, u prisustvu grijača.

opcija ljeta popravak

kat slika

Šema pod aparat na verandi.

Video na "Fazenda Veranda nevidljiv na 10 12 JULI"

Ako koristite vikendica samo u ljeto, onda možete napraviti mnogo jednostavniji i jeftiniji popravak. Ukoliko su zidovi od cigle veranda ili zidove od blok, oni mogu biti ožbukani. Ipak, ako je trema je otvoren, preporučuje se da se korice drvo. Drvenih ploča premazane i farba. Interne dizajn omogućava da izdrže padavina i ekstremne temperature. Plafon u ovom slučaju, takođe, korice drvo i boje. Seks na otvorenom verandi je najbolje uraditi sa konkretnim i osigurati nagib za odvod vode. Ne smijemo zaboraviti da, ako je trema je otvoren tijekom cijele godine, tu je lako doći kiše jet. Ali, ako je obloga od drveta je dobro obojen, kao što popravke i drži dovoljno dugo. U ekstremnom slučaju, slika se lako ažurirati svake godine.

Aparat verande temelj

Shema verande temelj uređaja.

Da bi popravke na rukama, trebat će vam sljedeće materijale i alate:

  • izolacija, polietilena folije i komade drva;
  • gipskarton ili oplate;
  • vijaka, ljepilo i noktiju;
  • Premaz i boja;
  • cementa i pijeska podne košuljice;
  • Paint-četka, odvijač, čekić, građevinski lopaticom.

Video na "Drvene verandi na ispitivanje. Vikendice. Izdanje 49"

Nakon što je popravak neće biti teško da biste tremu u pravi raj za opuštanje. Možete koristiti sobne biljke u dizajnu ovoj sobi, a možete napraviti prekrasan zidnim koristeći tkanine. Ovdje je sve ovisi o vašoj mašti. Na verandi, možete instalirati skup vrtna garnitura, lonce i objesiti slike na zidu u prekrasnoj okvira i tako dalje. Opcije su mnoge.

I uskoro ćete vidjeti za sebe da je vikendica sa dobrim veranda je puno bolje nego bez njega, pogotovo ako ste napravili popravke na rukama i da će učiniti sve uređenje interijera.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com