WikiWiex.com

Kao kod kuće istroši metal?

Video o ovoj temi "Kako za pomicanje slike na željezo? Metal bakropis svoje ruke"

Starenja proizvodi patina

Starenja proizvodi patina da je to vrlo vintage stila i individualni dizajn.

Related Videos "privjesak. Aluminija. "Volimo te Noob". Svoje ruke "

Mnoge zanima kako uzrastu metal je u kući, a ne primjenom složenih tehnologija. Najlakši način da starenje sa posebnim patinu i boja, koja je uključivala metalne čestice su prisutni. Tehnologija je vrlo jednostavan: se nanosi na površinu boje, dozvoljeno da se osuši, a zatim pala patina tako da nakon oksidacije formirana zanimljivim uzorkom. Kroz predviđenog vremena dobijate efekat u dobi od metala. Sa patina i specijalne tinte može biti pripremljen imitacija rđe ili tirkizno nijanse pod uticajem oksidira metala vremena. Sve zavisi od izabrane boje i patinu boje.

Izrada površine starog tipa može biti pomoću različitih nijansi akrilnih patine. Ovaj materijal se nanosi na proizvod pjene spužvom (pat), vodeći računa da se izvrši crtež, maksimalno nalik stare metalne poedenny rđe i korozije. Akril patina nepovratan nakon sušenja, tako da je potrebno raditi brzo, u sirovom stanju je lako isprati vodom.

Related Videos "Lea Kulesh. Kako napraviti stare metalne dekoracije. Brzo i jednostavno!"

Akril patina može zamijeniti boje, koji se primjenjuju na sličan način, ali ne treba žuriti. Ako se rezultat ne sviđa, onda posao se uvijek može ispraviti. Za mješoviti tirkizno plave, zelene i bijele akrilne boje. Kako bi se postigao efekt rđe, neophodno je da se miješati crvene, žute i smeđe boje. U ovom slučaju rezultat je fiksiran pomoću motornih aerosol lak.

Za metal starenje može se primijeniti na više jednostavne metode, na primjer, miješati vodikov peroksid (200 ml) i istu količinu octa, dodajte 2 žlice soli (bez slajdova). Nakon raspada soli je potrebno da se popune rezultirajući rješenje u spreju za nanošenje na metalnu površinu, ostavljajući dnevno. Operacija se ponavlja sve dok, sve dok ne postigne željeni rezultat.

Video na "Kako to učiniti samo zarđali željeza prekrasnim Kako napraviti zarđali proizvod željeza je lijep"

Uzrastu pocinčanog metala, moguće je koristiti sljedeće metode: mix amonijak sa solju, dodajte malo sapuna ili deterdženta, nanesite na površinu. Nakon nekog vremena ćete dobiti spektakularan rđe. Da bi se postigao ovaj rezultat je moguće pomoću čišćenje sredstva za čišćenje WC školjke. Ovi jednostavni savjeti će vam pomoći da istrošiti bilo jedno sa svoje ruke.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com