WikiWiex.com

Obloga obloge kao opcija za završnu obradu interijera

Pojava takvih građevinskih materijala kao oplata, mnogo pojednostaviti završni rad. Korice svoje, pa čak i strop u kući u stanju bilo domaćina. Ova operacija, kao što su klapa prilaženje, pretvara u fascinantan proces: posao se brzo urađeno i jako drago da zajednički zid se pretvara pred našim očima.

vožnje postava

Slika 1. Shematski obloge.

Ovaj materijal je skuplji od drugih premaza. Self clapboard prilaženje vam omogućava da sačuvate troškova zapošljavanja stručnjaka. Treba napomenuti da na tržištu postoji i sličnog materijala od plastike.
Ovaj materijal je univerzalan, kao što korice postavom i interijera i eksterijera premaza.

Oplata: građevinski materijal svestran

Instalacija dijagram postrojavanje na plafon

Instalacija dijagram postrojavanje u plafon.

Ovaj materijal je napravljen od prirodnog drveta i ranije naširoko koristi za oblaganje željezničkog teretnih vagona. Razlog za široku upotrebu u izgradnji širok spektar dizajna, jednostavnost instalacije i pouzdanosti.

Gustoća pojedinačnih spojeva ploče čija debljina je 12-15 mm, pruža sa sistemom "jezik i Groove". Širina lima različitih proizvođača može varirati od 80 do 120 mm, dužina može biti 1-4 mm. Sl. 1 prikazuje takav materijal.

Klase materijala određuje razred. Klasa 1 - Klasa A, 2 - klasa B, 3 - Klasa C. najviše klase smatra se pogleda Extra. Podijeljeni u klase nakon drvo je prošao cijeli proizvodni proces, to je početni materijal za samo svih razreda, ona se suši bez odvajanje vlage i profila strojevi rade na istom preciznost. Nastava su poredani u skladu sa normama i standardima, ali potrošači treba da znate je da:

  • "Extra" ne smiju imati čvorova;
  • "A" može imati svjetlo čvorova;
  • "B" može biti tamne i beživotna grančice;
  • "C" može uključivati ​​labave čvorova, pa čak i da ih otvaraju.

Klase C, naravno, zbog niske kvalitete jeftiniji od drugih. Međutim, ostatak od odvojenom čvorova, nakon montaže otvore mogu lako eliminisati pjene. I uvjeriti mudrost kupiti jeftinijih materijala, uporediv sa drugim sortama klasi košta S.

Metode za montažu na zid obloge

Metode za montažu na zid obloge.

Uzmite vrijednosti klase za 100% dobijamo:

  • smreka oplata klase A - 160%, Klasa B - 145%;
  • obloge ariša klase A i B - 200% ekstra klase - 280%.

Približno isti omjer i za druge vrste drveta.
Drva poklopac zidova i plafona u zgradi, oni trim fasade kuća, što je izgradnja poštovanja. Tretirati ovaj materijal lođama i sjenice izgledaju originalni, i lijepa.

Jednostavnost za spajanje i pričvršćivanje značajno smanjuje troškove rada, koji nadoknađuje troškove akvizicije. I, još važnije, ovaj posao je sasvim sposoban da obavlja samostalno, što također treba uzeti u obzir prilikom kupovine ovog relativno skup materijal.

Da bi izračunali potrebnu količinu materijala, postoje posebni programi. Međutim, samo-procjena ne čini mnogo truda. Na primjer, za sobu moraju biti pokriveni sa šireg područja za oduzimanje područje zauzima prozora i vrata otvore, a područje bilo čega što ne pokriva plan.

Priprema za premaz

Obloga obloge zahtijeva određene uvjete.

U sobi sa visokom vlagom drvenim panelima ne odgovara, to je bolje koristiti plastičnu verziju.

Related Videos "Frolov Yu Webinar o izgradnji eko - "uređenje interijera postava, a ne samo"17/04/15 "

Vožnje klapa oblaganje ispred kuće

Vožnje kožu oblaganje izvan kuće.

Međutim, ovaj materijal nije izdržljiv, takdzhe u pitanje njegovu sigurnost za ljude. Potrebno je uzeti u obzir vrstu drva, od kojih je postava. U nekim područjima ne možete koristiti bor letve. Pod određenim uvjetima temperature, borove smole pokreće proizvodnju mirisa.

Potrebno je da se prema materijalna sredstva zaštite. Drvo i nužno zaštititi od štetočina i vlage na obloge nisu pokriveni kalup. Nakon obrade, materijal treba dobro osuši, a tek nakon toga treba staviti u sobi i dati u toku dana da se prilagodi. Ako ne, onda, nakon učvršćivanje ploče, promjena temperature može dovesti do stvaranja pukotina u stablu.

Video na "Finish klapa"

Operacija je odgovoran za pričvršćivanje letve. To mora biti sigurno pričvršćen na zid i strop. Ako oplemeniti stan u već izgradio kuću, poželjno je istovremeno riješiti problem svoje izolacije. Sanduk ima veze sa proračunom debljine izolacije. U ovoj izvedbi, da se osigura uglovima morati koristiti. Prozora i vrata otvore takođe treba da usavrše.

Shema slaganja lamperija

Shema slaganja postava na zid.

Ali što je najvažnije, sanduk bi trebao biti strogo vertikalna (za zidove) i horizontalne (do plafona). Za zidovi će morati koristiti visak i izjednačenje veliki drveni. Ispod plafona na zidu sa nivoom crijevo je potrebno da bi privukli horizontalnu liniju, fokusirajući se na što, i za jačanje sanduka. Za bušenje rupa u zidovima i plafonu će morati da udari, i da se osigura trake - plastičnim tiplom i vijaka za njih.

mount tehnologije ovisi o tome kako ga je skrivena ili ne. Unutar kuće obično rade skriveni zatvaračem. Izvan mount u zatvorenom prostoru obavljaju dekorativne nokte, da ih slučajno. Ova opcija je idealna za pomoćne prostorije od kuće.

Kada tehnologija skriveno pričvršćivanje nokti kuje u brazdama obloge. To bi trebalo biti učinjeno pažljivo i sa dobojnika, poklopac potpuno utaplivajut u drvo, to ne ometa umetak jezik naredne odbora.

Dobro pričvršćen pomoću stezaljke, koja se može kupiti u trgovini mreže. montažnu metoda, kao što je prikazano na slici. 2.

oplata tehnologije, zid i strop

Postavljanje postava klyaymerom

Slika 2. Postavljanje postava klyaymerom.

Zidovi korice, pozicioniranje odbor vertikalno ili horizontalno. Obloge preporučljivo je početi od prozora. Uz takav raspored šavova neće biti tako uočljive.

Sa vertikalnim aranžman na zidu, prvi odbor jezik u smjeru kuta je zakucan na obloga sa noktima. Na suprotnoj strani od prve i sve kasnije daske pričvršćene stezaljke. Spoj mora zapečatiti kroz komad dužine 20-25 cm, njome rezanje iz istog odbora. To je umetnuta u utor naredne odbora i dodirom čekićem zapečatiti vezu.

Related Videos "- = kapice u garaži = ;."

Posljednje odbor u suprotnom uglu zida i zakovan. Završava paneling zatvaranja uglova ukrasnih traka, koji su komercijalno dostupni. Da biste sakrili nokti se mogu primijeniti dekorativne području.

Sa horizontalnim plasman, prvi odbor prikovan za plafon Groove dole. Da biste spriječili ispupčenjem, potrebno je prije fiksiranje narednih dasaka sa linija viska provjeriti poziciju već fiksne ploče. Zadnje odbor prikovan na dnu i jaz između poda podni blizu.

Kada su vertikalne i horizontalne zid i plafon, morat će smanjiti duž prošle odbora. Možete koristiti ručne kružne moć testera ili testeru.

Obloga kuću izvana

Vožnje završio na plafonu u sauni

Vožnje završio na plafonu u sauni.

Video na "Webinar Frolov Yu IVF konstrukcija - "Unutrašnji završni clapboard""

Korice clapboard kuća, što horizontalni trim. U uglovima kuće je plaštom clapboard fiksna polica, čija vertikalna ček s viskom. Razmak između letvi ne smije biti veća od 1 m. Potrebno je da se s vremenom, zbog deformacije, PIN nije pušten iz Groove. A pouzdaniji udaljenost je 0,5 m.

Kada je vanjski zid ako dimenzije zid prelazi dužinu ploče, oni mogu biti raspoređeni u raspoređen način. Ali u ovom utjelovljenje mora biti vrlo precizno prilagoditi svoje zglobove. Stoga, poželjno je da izaberete udaljenost između sanduka tako da je odbor počinje i završava na police.

Mount početak odbora iz dna, stavljajući joj jezik gore. Način montiranja za montažu je ista kao u unutrašnjem koži. Pričvršćivanje sljedeći odbora donekle razlikuje od metoda primjenjuje na unutrašnjem zidu.

Masters se savjetuje da ne bude ograničeno na zapečatiti rez uz pomoć bara, i koriste posebno pripremljene drvene klinove. Ovi klinovi drugi ploča sa maksimalnim oprezom (da se ne ošteti jezik) je pritisnut u odnosu na prethodni, onda ga popravi i uklonite klinove.

Ako je vanjski kože ukazuju nastupiti sa grijačem, razmak između letvica trake treba da obezbijedi izolacija therebetween slaganje blokova. Debljina izolacije se obračunava u zavisnosti od vanjske temperature u periodu grijanja i sobnoj temperaturi. I uzeti u obzir prilikom izračunavanja koeficijenta toplotne provodljivosti od glavnih zidova. Praksa pokazuje da je to dovoljno u centralnoj zoni izolacije debljine 6-8 cm.

Tipično, kao vanjski grijač koristi od mineralne vune, koja bi trebalo da bude dobro zaštićen od vlage. Wet vuna gubi izolacijska svojstva. Izolacija zaštićen 2-bočnim zaštitnim filmova polietilena. Imajte na umu da je između filma i izolacija treba biti prostora za ventilaciju.

Sve to uvelike otežava instalaciju letve kao kontrobreshetka potrebu za pričvršćivanje zaštitne filmove.

Profilirani postaje univerzalni materijal za vanjske i unutrašnje obloge prostora, služi kao praktičan i atraktivan materijal u unutrašnjosti.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com