WikiWiex.com

Naslovu clapboard

Profilirani jednako dobro prilagođen za završetak kao unutrašnje površine u zatvorenom i na otvorenom. Elementi od kojih se sastoji, se nalaze u prilogu jedni druge putem utora. Obloga trim ne samo smještaj, već i kupke, saune, potkrovlja i potkrovlja, glava postava obloga je također moguće.

plafon clapboard prilaženje

Završetka strop obloge

Metode završetka stropa lamperija sorte. To se može koristiti za skrivanje nedostataka u pločicu i ljuljačke u nivoima. U prostorije kao što su obrada je rijedak, ali u kuhinji, u kupatilu ili na verandi plafon obloge - nešto vrlo čest. U posljednjih nekoliko godina, na tržištu građevinskog materijala proširila obloge.

U slučaju nagle promene temperatura ili promjene vlažnosti širina nužno. Ako se povećava na vrijednost veću od širine klin, pukotine se mogu javiti na plafonu. Stoga, u slučaju instalacije prilaženje mogućnost nastanka pukotina je znatno manje.

vrste obloge

Brizganje plastike mogu biti drvene ili od medijapana. Namijenjen je za oblaganje ne samo stropovi, već i zidove. Princip fiksiranje isti u svim vrstama. Moulded - odbor prijenos, pričvršćena pomoću shunt veze. Ovisno o kvaliteti lamperije je podijeljena u klase:

instalacija galogenok u strop ukrašen clapboard

Površine plafona, ukrašena clapboard

  • "Extra" - najskuplji tipa. Da bi se to najviše zahtjeve nametnute u toku proizvodnje. Proizvod je potpuno glatka, nema čvorova;
  • A klase;
  • U klasi;
  • Klase - oplata najniže cijene i kvalitete. Veliki broj čvorova po jednom kvadratnom metru.

Međutim, odabir letve, ne bi trebalo da daju sav novac za materijal ekstra-klase. To treba da se fokusira o vrsti sobe. Na primjer, za doradu kupanje u ruralnom polotka pogodan obloge klase C. rupe koje ostaju od čvora je ispala, ispunjen pjenom i lakom. Rezultat je lijepo glatku površinu.

Kakav drva odabrati?

Raspon vrsta drveta koristi za obloge, neobično širok.

  • Bora. To je najviše jeftin, isplativ materijala. Tako bor ima dobre pokazatelje kvalitete, lako se obrađuje, ima širok spektar boja. Najznačajniji nedostatak bor obloge - izolacija smole kada grije.
  • Lipa. Drugi najpopularniji materijal drvo. Profilirani od lipa skuplje bora. Međutim, to nije grije i ne oslobađa smole na visokim temperaturama, tako da je idealan za plafon u kadi ili sauni.

Osim toga, koristeći ariša, kedar, hrast, joha - rijetka vrsta drveta, i, štaviše, skupo.

Ako obloge planirano klapa sa otvorenim vratima (na primjer, na verandi), najbolje je da odaberete rase koji su otporni na trune. Obično četinare - ariš, smreka, bor. Boravak na bor, bolje je da izaberete Angara ili Karelijski kamenje, svoje drvo je gušći i da će trajati mnogo duže.

Prednosti i mane drvene građe

Hajde da bliže do cilja:

završio dostojanstvo

U svojoj suštini, drvo je kratkog daha, međutim, moderne tehnologije rešili ovaj problem pomoću posebnog impregnacije. Dakle, stablo je i dalje najviše ekološki materijala sa odličnom toplotnom i zvučnom izolacijom.

Drvo ima higroskopna svojstva, ima ugodan miris, održava klimu. Upotreba obloga ne zahtijevaju prethodno poravnanje zidova, da brzo i lako popraviti.

Nedostaci ove dorade

korice clapboard plafon

Instalacija stropa obloge

Drvene građe brzo zapaliti i opekotina dobro, pa je obrubljen sobu pravilima zaštite od požara treba tretirati posebno skrupuloznu. Stabla moraju biti zaštićeni od insekata i gljivica. Ako je proizvodnja obloge elementi su impregnirani s posebnim alatom, treba ih prekrivena lakom. Drvo ne trpi razlike temperature i varijacije u nivou vlage.

Kupovinom krevet, bolje uzeti onaj koji se pakuje u polietilen. Obratite pažnju na izgled. Odbori ne treba ogreban ili oštećen. Onda ste dobili savršen obshivkau.

Izračunavanje količine materijala

Naslovu drvena proces oplata nije komplikovano, ali zahtijeva plaćanje unaprijed. Moulded prodaje u obliku duge ploča koje se mogu koristiti cijeli ili sjeckani.

Recimo da želite korice clapboard veličine strop 2.5h3 metara. postava stavke će se uz tri metra zida. U ovom slučaju smo dobili 6 metara trake, izrezati ih na pola.

Osim same ploče, zahtijevaju drvene grede, koje su direktno pričvršćeni i oplata.

Oni su prikovan za strop svaki metar okomito na pravac proizvoda. U našem primjeru, drvo ide paralelno sa zidom od 2,5 metara. Dovoljno je četiri komada. Pričvrstite dvije oštrice i dva u sredini na istoj udaljenosti, gotovog stropa nije zatišje. Na stropu će trebati 10 metara drveta.

plafon postava

plafon clapboard prilaženje

Dekorativne grede na stropu

Instalacija plafona sluznice počinje okvir za ugradnju. Okvir je vrlo važno da se okupe desne strane, kao što je to kvalitet budućnosti plafon. Za osnove odgovarajući metalni profili (za oba suhozida), kao i drvenih greda. Osim toga, posljednjih jeftiniji.

A montiran na letve su mnogo jednostavnije. Može se koristiti za trup šipke veličine 2h2.5 cm. Dužina ovisi o dimenzijama stropa. Bar je fiksiran na pet poena. Na standardne veličine strop potrebno 20-30 tiple i vijke.

Vijci bolje uzeti sa zaliha različite dužine i može biti korisno kao 60 mm i 90 mm. To je zbog činjenice da se bar nije uvijek graniči sa stropa u neposrednoj blizini, ponekad pod potrebno je priložiti klinove.

Da bi savršen ravninu stropa, stavio rešetaka strogo u horizontalnom položaju. Možete se kretati na raširena horizontalno duž zidova vezice. Ako je plafon sluznice instaliran u prostoriji s visokom vlagom, on drži bolje da prethodno impregniran sa lanenim uljem. Za betonski plafon će morati koristiti čekić.

Nakon montaže trupa nastavi za montažu najviše obloge. Međutim, prije nego što daske impregnirani ili premazani sa konvencionalnim antigljivično lakom. Na na strop sanduk, između njega i izolaciju plafona i otvoriti komunikaciju.

Sam proces obloge prilogu nije komplikovan, a snaga nije ni profesionalac. Ako je fiksirana na drvenu gredu, koristite završio noktiju. Za najteže dijelova - vijaka. Metode završetka strop obloge može biti drugačija. Možete početi od centra grada, vožnja noktiju iz centralnog dijela prema rubovima, ili žljebova na mjestu gdje je žlijeb povezan sa kičme. Najviše pažljivo gleda plafon sa skrivenim metodama prilog.

U prosjeku, a pokriva 1 kvadratni metar polotka klapa troškove 300-400 rubalja. Ako govorimo o obloga, cijena se povećava nekoliko puta. Izbor je svakako na vama.

Dakle, plafon oblaganje obloge snagu i početnika majstor, koji će voditi rad savjeta stručnjaka.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com