WikiWiex.com

Kako elektrorubanok svoje ruke?

preradu drveta uključuje monoton fizički rad. Da bi se olakšao taj proces, to je moguće proizvesti elektrorubanok vlastitim rukama.

Video na "Domaća jointer (testere) sa svojim rukama # 0"

Vožnje uređaj elektrorubanka

Shema elektrorubanka uređaja.

Video na "Domaće + jointer površina mjerilo elektrorubanka .."

Mnogi ljudi vole da rade na drva. To i ne čudi, jer je zadovoljstvo napraviti svoj vlastiti drveni stol za veranda prikuplja klupe za svoj vlastiti vrt ili jednostavno zamijeniti curi daske. Tretiranje drva upotrebom mehaničkog alata može biti bilo koja osoba, čak i početniku.

Ovaj električni alat je namijenjen za smanjenje debljine radnih komada drveta, hoblovanje, prilagoditi, proces ploču na okvir, a Beveling rub proizvoda za stvaranje izdužene udubljenja različitih oblika. Sve ovo se odnosi na jednu vrstu rada - obrada. Elektrorubanok nije pogodan za obradu velike površine, ali uz mali alat volumena u velikoj mjeri pojednostaviti rad bilo koje majstora.

Dizajn rende

Elementi koji su potrebni za izgradnju ispravne montaže:

Video na "Elektro Cleaver svoje ruke"

Tabela osnovnih parametara electroplane

Tabela electroplane osnovnih parametara.

 • vijka;
 • ležajevi;
 • Remenice;
 • čelik kut;
 • zaštitno kućište;
 • proljeće podloške;
 • motor;
 • čelična traka;
 • Staples;
 • kretati;
 • električna bušilica sa točkovima za rezanje male diametra-
  Zavarivanje uređaja;
 • noževe;
 • stezanje ploča.

Elektrorubanok se koristi za tretiranje drva do 12 cm u širinu. Dubina tretmana je 0,12 cm. Workpiece će počivati ​​na ploču s rupom za vratila tipa repicu. Koljeno za vođenje pričvršćen na osnovnu ploču pomoću nekoliko vijaka M8 sa plastičnim kapama. Ovaj element neće spriječiti bočne raseljavanje radnog modela u obradi.

Imajući podržava rotirajuće osovine tipa noža će biti priključena na donju ploču, kao elemenata za pričvršćivanje trebate koristiti vijka M6 sa upuštenom glave. Izvan ploča imajući na kraju vratila tipa noža će morati montirati kolotura prijenos pojas. Ploča 10 je osiguran vijcima na tijelu alata koji se izrađuje, koji nosač je zavaren od čelika 20h20h3 dimenzije mm.

Video na "Domaći obilježavanje mjerilo elektrorubanka"

kućišta elektrorubanka

zaštitni poklopac je potrebno kako bi zaštitili svoje ruke od građu noža.

Related Videos "Weipa svoje ruke! KAKO elektronske cigarete kod kuće"

Zaštitni poklopac je pričvršćen na kućište s nekoliko vijaka M6 glave u obliku cilindra. U tom slučaju, također ćete koristiti elastične podloške. Motor proizveden uređaja koji se nalaze unutar kućišta za pričvršćivanje potrebu da se koriste dva traka od čelika nosača. Oni imaju nekoliko rupa promjera oko 6,5 mm, koje su namijenjene za pričvrstiti na tijelo alata. Elementi pruža nekoliko utora koje pružaju instalacija i podešavanje motora stavljanje zategnutost remena.

Jedinica motora se upravlja daljinskim upravljačem, koji se nalazi na prednjoj strani kućišta. Pod konzole u U-oblik u okviru panela će morati će staviti više faza-prebacivanje kondenzator, koji bi trebao biti snimljen paralelno. podaci Kapacitet elemenata - 4 microfarads. Prekidač se montira na vanjskoj strani panela. Od direktnog prašine i čips električni motor može biti zaštićen s posebnim poklopcem.

Redoslijed operacija za montažu instrumenta

Prva stvar koju će morati napraviti ploča za podršku. Najviše dugotrajan proces je da se uradi u oblikovan utor ploču, koja ima za cilj da oslobodi nož. U tom slučaju, morat ćete koristiti električnom bušilicom s nizom rezanja malog promjera, ili da se rupe duž konture, a zatim za obradu slot datoteke. Nakon priprema rupe za pričvršćivanje na osnovne ploče će morati izvršiti na njih navojem rupe u uglovima kućište rende.

noževi elektrorubanka

za elektrorubanka noževi se montiraju na gornjem dijelu bubnja instrumenta okreće.

Na ploču za podršku prije zavarivanja će morati priložiti gornjim uglovima 10 vijaka, onda zavarivanjem potrebom da priloži preostalih uglovima tijela. Sljedeća ploča za podršku treba demontirati, tijelo konačno zavarivanje konture, a zatim očisti šavovima zavareni. Posebnu pažnju potrebno je očistiti iz aviona u kojem kućištu uz ploču. Nije dozvoljeno da napusti jaz, jer mogu izazvati u procesu elektrorubanka vibracije. Mora se uzeti u obzir.

Nakon što su obavili skupštine, oštrica tipa vratila se kretati smeru suprotnom od kazaljke na satu - pravac na teren, kada se gleda sa strane konzole. Pravac mora biti precizno da služe, kao remenice ne može ići na drugu stranu. Pre početka rada, tijelo alat treba popraviti bez praznina. Da popravi, koristite M6 vijaka.

oštrica tipa vratilo za kršenje žljebovi moraju dobiti nekoliko noževa koji imaju širinu od 12 cm.

Na poleđini vratila potrebno je da instalirate protivteža, da bi mogao eliminirati neravnoteže i vibracija.

Video o ovoj temi "Kako napraviti pad sa svojim rukama kod kuće, bez praznom listu"

Svaki nož je fiksiran pomoću ploča za pritiskanje i M8 vijke koji su pričvršćeni kroz rupe sa navojem u vratilu kotrljanja tipa repicu.

Za odgovarajući nož oštrice prazan je ispalo pile za debljine metala od oko 3 mm. Edge oštrenje kut za rezanje nožem treba biti između 35-40 °. Proces oštrenje mogu oblikovati da dobije baze olakšice za umjetničke okvire ili kućištima.

Stalci profile malih debljina može se bere obavlja uzdužno rezanje ploče veće debljine. U radu nož sa malim širina nije dozvoljeno da se nosi sa dubine utora manje od 8 mm, jer alat nema dovoljno snage.

Elektrorubanka popraviti svoje ruke

Gotovo svi električni alati sastoje se od mrežnog kabla sa viljuškom OFF (u većini slučajeva regulator napona), električni motor, mjenjač, ​​aktuator i stanovanja.

Da izvrši popravak elektrorubanka potrebno prije svega da se utvrdi krivica. Ako se alat ne daje nikakve znake života, morate koristiti lampe metar ili test na 220 V.

Za popravak je prva stvar koju će biti potrebno rastaviti elektrorubanok. Rastavljati potrebu da sve dok neće biti dostupne sve live elemenata. Dalje, to će biti potrebno da se omogući mrežni kabl u električnu mrežu i provjerite prisutnost napona u svim oblastima, od samog kabla, okončavši četke. Ako se pregledava sve čvorove i isporučuje na napon motora potrebno je da ga demontirati i izvršiti popravke.

Video na temu "Kako KRZNO FASHION I RDA svoje ruke!"

Mehaničkog kvara može se odrediti vizualnim pregledom. Možete izvršiti popravku neispravnih komponenti, ali se preporučuje da ih u potpunosti zamijeniti.

Napravite rende rukama nije teško, samo treba pripremiti sve potrebne elemente.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com