WikiWiex.com

Kako koristiti slagalice

Sadržaj:

Video na "Jigsaw. Izbor alata i rad s njima // FORUMHOUSE"

Karakteristike glavne vrste alata za rezbarenje

Po pravilu, bilo koji od stolarije ovih dana nemoguće je zamisliti bez slagalica - poseban uređaj koji željeni oblik može biti planiran drveta, kao i visoka kvaliteta polirana drva površine. To je razlog zašto takvi alati su vrlo popularni.

Shema za rezanje od slagalica.

Shema za rezanje od slagalica.

Postoje dvije osnovne vrste takvih alata za rezanje - ručno i električno. Ne može se reći koja je opcija bolja. Zaista, ovisno o složenosti i zlatara radi preporučljivo je koristiti slagalice određenog tipa.

Ručni uređaj je najprikladniji za male predmete koje je potrebno da bi složenim oblicima. To je kroz upotrebu uređaja može postići visok nivo rezanje od plastike i drva složen obrazac, koji ne pravi alat koji radi iz struje.

Kako raditi slagalice? Sposobnost da ih rade - nešto vrlo korisno, posebno kada je riječ o funkcionalnim listi velikih dijelova i komada drveta. Rad električnih aparata u velikoj mjeri štedi vrijeme provedeno, na primjer, piljenje ploča za okvire i prozore kuća.

Video o ovoj temi "Kako koristiti slagalice"

10 tajne kada se radi sa ručnim jigsaw

U radu sa rukom alat ima 10 ključnih tajne koje će vam pomoći da brzo i efikasno obaviti posao.

Piljenje jigsaw uz pomoć postolja.

Piljenje jigsaw uz pomoć postolja.

Video na "Jigsaw majstora. KAKO KORISTITI slagalice"

Tajna 1. Kada se radi o bilo koju stavku, stavka koja mora biti vrlo čvrsto, tako da kada piljenje neće kretati. U tu svrhu koriste porok, koji se može podesiti na željenu veličinu.

Tajna 2. Kada piljenje pokušati da izvrši pritisak na radnom komadu, tako da je drvo ili plastike očistite vrlo tanak sloj. Ako ga pretjerate sa snagom materijala može napući i razbiti noktiju datoteku. Previše blagi pritisak pogoršati kvalitetu radnog komada. Tako pokušati kada piljenje postupno izgraditi snagu s jednog kraja na drugi, stalno okreće dijelom krojenje išao glatko.

3. Odaberite tajnu za sebe jedan način testere vodič. U početku, nije potrebno da biste, jer to može oštetiti proizvod i turpija za nokte sebe. I nakon što je ruka navikne, možete okrenuti ručicu blago. Ali samo kut rotacije u ovom slučaju ne smije biti veća od 15 stepeni.

Tajna 4. Ako želite da video stavku gore i dolje, onda je najbolja opcija bi bila da to uradi stojeći, usmjeravanje kretanje od vrha do dna. Ako počnete da smanji horizontalno, ne možete izbjeći Krivljenje stavke.

Tajna 5. Ako je vašem području rada u obliku tako da se datoteka za nokte s vremena na vrijeme ima sposobnost da se odmori na rubu dijela i zaglave tamo, neophodno je da se rotirati pin terminala, nalazi na strani, i smanjiti snagu pritiska na testere.

Video na "5 Savjeti za ubodne | Kako smanjiti ???"

Shema domaće slagalica.

Shema domaće slagalica.

6. Prilikom tajna udubljenje nekog oblika u okviru radnog predmeta bez oštećenja rubova, potrebno je pomoću električnu bušilicu da napravi rupu u ciljnoj lokaciji, za montiranje na listi. Onda je uklonjen iz uređaja, se ubacuje u rupu, nakon čega je alat ponovo pričvršćen za to. Sada možete sigurno izrezati detalj iz sredine.

7. Tajna testere ne iskoči iz čeljusti, s vremena na vrijeme popraviti okretanjem ručice. Samo ne preteruj, tako da nije slomiti. To će biti dovoljno kad je pod napetost mislite da listi je čvrsto i drška okreće teško.

Tajna 8. Ako samo treba smanjiti stabla u jednom pravcu, a zatim odaberite napetost testere o maksimalnim drške alata. A obrada dijelova možete odabrati napetost je manje.

Tajna 9. Uvijek rade u istom pravcu, bez obzira na to da li ste pravi ukrasni konac ili jednostavno rezani detalja. Ovo ne samo da će olakšati rad, ali i pomoći da se izbjegne formiranje neravnina na radnom predmetu.

Tajna 10. Ako izrezati složene obrasce, poželjno je da se radi o unaprijed izvući skica radnog komada. Tako da ne bi bilo greške i čine najljepši dio.

10 tajni za rad sa električnim uređajem za rezbarenje

Da bi imali nikakvih problema u radu sa slagalice provjeri glavni tajne.

1. Tajna za upravljanje alat koji ide iz napajanja, ne treba da se teško pritisnuti na materijalu. To može dovesti do web deformacije.

Tajna 2. Ako radite s vrlo uskim drveta ili jači materijala, kao što su metal ili staklo, budite sigurni da rade promazhte prazan u mjestima namijenjen pila ulje ili vodu. To će učiniti za rezanje lakše i neće dozvoliti da se mehanizam za brzo pogoršati.

3. Tajna je uvijek najviše čvrsto pričvršćivanje radnog predmeta u zagrljaju da na poslu možete držati obje ruke slagalica. I stavka neće se rotirati, i da će smanjiti mnogo ravniji.

Tajna 4. Kada se koristi električni alati, važno je imati konstantnu brzinu listi i sila pritiska. Ako ti sve ovo malo povećanje, slično pomoću ručnih uređaja, što pokrenete rizik od oštećenja mehanizma i smanjiti platno iskrivljena.

Tajna 5. Uvijek pokušavaju da spusti lice komada. To će vam pomoći da napravite mjesto piljenje glatko i više, čak.

Tajna 6. Pod rezane materijala poželjno slip podloga komad šperploče. Tako da ne samo da štite površinu na kojoj se listi, ali također može smanjiti vibracija obratka u toku rada.

Related Videos "Traforo - Jigsaw"

7. Tajna je uvijek raditi sa znakom olovku i prostor smanjuje linije. Proces bez preliminarni oznaka može pružiti u budućnosti značajno izobličenja. Kao rezultat toga - materijalna šteta.

Tajna 8. Uvijek pokušati napraviti rez nije strogo za predviđenu liniju, i 3 mm od nje. Iznenađujuće, rez sa ovim pristupom ispada gotovo savršeno ravno.

9. Ako je tajna materijal s kojim radite, prilično klizav, uključite režim oscilacija. Onda testere neće ići iz jedne na drugu stranu.

10. Preporučuje se da to tajna predugo rezove koristeći širok oštrice noktiju datoteku. Tako da se može dobiti mnogo precizniji i tupi oštrice je ne tako brzo.

Dakle, gore raspravljalo 10 glavnih tajne kada se radi sa ručnim ubodne i onaj koji radi na struju. Uz pravilan odabir vrste alata za određeni posao i biti u skladu sa ovim savete za rad ovaj alat će izgledati prilično jednostavno i lijepo, ali rezultat će sigurno zadovoljiti vas.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com