WikiWiex.com

Aparata i posebno dizajn vijka klupi

Uređaj Vice bravarije, kao i sve ostale vrste steznih alata, izgleda jednostavno. Trebalo bi početi sa činjenicom da vice - poseban, obično fiksna na solidan alat za pričvršćivanje razne vrste delova od tvrdog materijala za naknadnu obradu. Ona je fiksirana na posebnom radnu površinu kao da je na klupi, koji mora imati čvrste temelje.

klupa vijak

Ruka vise potrebno za trajnim pričvršćivanje raznim dijelovima tokom rukovanja.

Često u vise spona prilično velikih dijelova i čineći ih dovoljno velika (često upadljivo) sila. Ovo se dešava kada je rezanje, zakivanje, savijanje ili kovanje praznine. Vice bravarije je dobrog čelika sa manjim nečistoće koje mogu smanjiti trošenje gripa tokom rada. Osim čelika lijevanog željeza. Međutim, imajte na umu da alat željezo stezanje nije toliko snažan. Lijevanog željeza sa dugim i jakim fizički efekti mogu srušiti ili pukotina.

Vice bravarije dolaze u različitim veličinama. Postoje minijaturne modele koji se koriste za pričvršćivanje male komade i teže nekoliko desetina grama, i zaista gigantski primjerci, uglavnom koriste u proizvodnji u velikim radionicama.

Od čega se sastoji od mehaničkog bravarske vise?

Elementi dizajna grip

Elementi dizajna držanje.

Detalji od kojih je vise:

  • mobilne i fiksne vilice;
  • zavrtnjem;
  • zadržavanje mehanizam na klupu;
  • proljeće;
  • plug;
  • ručka za rotiranje vijka za stezanje;
  • nose trake.

Strane kvačila su sve-metal uređaj montiran na klupi za rad na površini uz pomoć vijaka koji pričvršćuju bazu fiksne vilice. Postoje i sorte sa posebnim vijak koji vam omogućava da ih priložiti kao spona. Rotacija mehanizma vijka mijenja poziciju pokretnih čeljusti u odnosu na cijelu strukturu, zbog čega je njegovo unapređenje prema unutra ili van. To stvara jaz između trošenje trake, u koji radni komad i osigurana za dalju obradu. Workholding često dopunjena nakovanj, koji se nalazi na stražnjem dijelu fiksne vilice.

Vrste klupi vijka

Vrste klupi vijka.

Bravar vise podijeljeni u rotaciono i okretni. Prebacivanje kruto fiksiran na klupi i omogućiti da rade na detaljima samo u jednom položaju. Rotary klupi vijak može rotirati paralelno na klupu 60 ° ili više oko svoje osi. Neki od njih, osim horizontalne rotacije se može rotirati i vertikalno, na taj način pružajući rad na radnom komadu u većem opsegu pozicije od svojih "fiksnih" kolegama. Međutim, slaba tačka takvih modela je upravo mehanizam okretanja. Ovo bi trebalo uzeti u obzir primjenom prekomjernu silu.

Zamjenjive obloge često napravljen od mekšeg metala od spužve. Jastučići su glatke, što vam omogućuje da ne ostavljaju traga na radnom vrlo precizno snimiti ga na vise. Također, letve obložena sa zarezom za više čvrste i pouzdane pričvršćivanje radnog predmeta. Osim toga, postoje posebne elastične obloge, koje omogućavaju da popravi radnog predmeta čvrsto je moguće, potpuno doziranje spužvi sila tlaka na površini dijela.

Karakteristike rada

Ne smije se zaboraviti da kandži su dizajnirani za određeni učinak sile.

Kopije željeza su manje snažna u odnosu na proizvode od posebnog čelika elastična. Prije nego što počnete da bolje razumiju ono što je vaš model i koji materijal je napravljen. Osim toga, uobičajeni klupi vijka je neprihvatljivo za rukovanje grijani čeličnih dijelova. Mijenja jačinu preform tokom hlađenja će izazvati slabljenje fiksiranje čeljusti. To može biti opasno po život i zdravlje ljudi koji rade za klupu.

U radu, alat za stezanje ne pokušava povećati grip, koristeći komad cijevi ili čelične šipke, što je duže od originala ručka. Ručice su izračunate za ovu vrstu mehanizma, što je povećanje u svojoj dužini će se povećati za punjenje na snagu mehanizam vise. To može dovesti do kvara alata. Izračunati težinu i dimenzije od detalja koji ste spona. U svakom slučaju ne prelazi dozvoljene vrijednosti. I onda vice će vam trajati veoma dugo.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com