WikiWiex.com

Kako mogu napraviti pritiskom na priključak sa svojim rukama?

Do velikog nomenklaturi tehnoloških operacija, koja ima za obavljanje aktivnog praksi majstor u svojoj radionici, biti sigurni da je mjesto za rad u vezi sa pritiskom različitih dijelova i materijala.

Dizajn štampe ovna

Press RAM-a potrebna za uklanjanje ili instalaciju automobilske ležajeva, drive-out / pritiskom u raznim čaure ili radilice, i kompresije metalnih komponenti.

Video na "Domaći hidraulični pritisak na priključak"

Da "zatvori" problem jednom i za sve, svakako možete kupiti za novinare, od strane bilo kojeg poznatog proizvođača. Ali možete pitati, na primjer, pitanje kako napraviti vijest iz priključka. Nakon debagovani specijalizovanu opremu sastavljen industrijski način, nije uvijek pristupačne za prosječnog kupca. Osim toga, ne može se uvijek dogovoriti ovladati njihovih parametara ili dimenzije koje imaju uzeti posebno u obzir vlasnika relativno malim radionicama.

Međutim, za rješavanje problema, kao što su one povezane s uklanjanjem ili instalacijom automobilske ležajeva, pritiskanjem / pritiskom u raznim čaure ili radilice, kompresija svih mogućih metalnih dijelova ili savijanjem armature (cijevi), neophodno je. Izlaz iz ove situacije može biti vešte ruke i ideja radi pritiskom na priključak.

Ima hidraulične dizalice, svoje prednosti i mane

Shema hidraulične dizalice

Shema hidraulične dizalice.

Izbor hidraulične dizalice kao osnova za ugradnju moć štampe nije slučajno. Glavna karakteristika ovog uređaja, koji je srce postavke za različite operacije u kompresije self-made čini, je direktna korist od toga u fundamentalnim zakonima fizike. U skladu sa ovim zakonima tečnosti, za razliku od plina pod pritiskom nije komprimirani i ne smanjuje u cijelosti.

Zbog ove nekretnine priključke na adekvatan način, bez gubitaka snage utjecati na predmet koji se obrađuje sile koja operator prenosi da je rekao lifta. Osim toga, sila pritiska, koja ima zaustavlja kroz priključak na materijalu, mnogo veći od snage koju od strane osobe koja čini ovaj uređaj vrlo korisna u mnogim tehničkim oblastima.

Video na "hidraulički Rolling priključak sa svojim rukama"

Izgradnja hidrauličnoj presi

Dizajn hidrauličkom prešom.

Konkretno, hidraulične dizalice pokazuju vrlo visoku efikasnost - 80%. To može računati na odličan kapacitet, au slučaju self-made pritisak - značajna sila pritiska. Ovaj dramatičan učinak pruža veliki omjer prijenosa između presjeci RAM pumpe cilindar i klip.

Sa svim ovim vrline u ovoj dizalica ima svoje mane, koje se moraju uzeti u obzir kada se uzme da napravi pritisak na priključak. Najznačajniji od njih je da je Jack je nemoguće precizno podešavanje visine spuštanja štapa. U našem slučaju, kada se primjenjuje ne da podigne teret, a za na radnom pritisku, to dovodi do toga da nakon svakog takvog utjecaja pritisak u komori mora play off na nulu, onda će se ponoviti moždanog udara dok stop kontakta s prešanih komada.

Koji priključak najbolje odgovara za novinare opremu?

Na osnovu prilično jednostavan interne spoj i kalup tijelo od svih vrsta hidrauličnih liftova najpogodnijih za sklapanje improvizovani press je odnoshtokovy boca Jack.

Za razliku od mehaničkih (poluga, ručica, vijak, ekscentričnim) preše, uređaji za kompresijom snagu na osnovu boce hidraulične dizalice izložba znatno većeg kapaciteta.

Odnoshtokovy boca jack

Odnoshtokovy boca jack može podići težine od 2 do 100 m.

Prema proračunima, te priključke, ovisno o njihovom dizajnu, u stanju da podigne težinu (pomoći sila) u širokom opsegu od 2 do 100 tona, što je veoma važno kada se koriste kao agregat štampe.

Također treba napomenuti relativni (u odnosu na druge vrste priključaka) kompaktnosti bocu utjelovljenje. U skladu s tim, ovaj faktor doprinosi dizajnu u cjelini je dovoljna mala prese, pogodan za korištenje u ograničenom prostoru kuće radionici ili privatnu garažu.

Materijala i alata za proizvodnju hidrauličnih uređaja

Za uspješan rad na sklapanju uređaja treba pripremiti sljedeće materijale i alate:

 • hidraulične boca jack (pod male privatne radnje ili garaža je obično dovoljno imati uređaj sa snagom od 10 tona);
 • mašina za zavarivanje;
 • set elektroda;
 • hacksaw;
 • Kutna brusilica (bugarski) s diska za rezanje metala;
 • kanal (№8 odozgo) do 4 m;
 • u obliku debelih cijevi pravougaonog (kvadratnog) poprečnog presjeka;
 • metal uglu 50x50 mm;
 • čelična traka (debljina - 10 mm);
 • pogodan promjera segmenta cijevi za šefa Jack štap (dužina - 10-15 mm);
 • 25h10 cm lima (debljine - 9,10 mm);
 • 2 izvora povući zaustavljanje (auto sjedala, vrata, itd).

Reda skupštine hidrauličke preše sa svojim rukama

Kako do montaže uređaja, treba imati na umu da je važno ne samo da imaju dobar priključak, ali i proizvodnju pouzdanih referentnu platformu za njega. Na kraju krajeva, "okvir" će tokom pritisnite istu snagu kao u objektu koji se tretira. Stoga, sama platforma mora biti vrlo jaka, sa velikim rezerva snage, inače cijeli struktura može propasti.

Alata za proizvodnju hidrauličnih presa

Alati za proizvodnju hidrauličke preše.

Takvog kvaliteta pruža se koristi u proizvodnji debelih metalnih platforme profila (U-sekcije) od maksimalnog mogućeg broja ukrućenja. Možete uzeti čeličnih profila kvadratnog ili pravokutnog konfiguracije. Potrebno je da se pripremi profila 4 od odgovarajuće dužine.

Zatim, profili zavareni međusobno bočni zidovi sa pažljivo provarkoy zglobova iznad i ispod. To će dati osnovu štampe dodatne krutost.

Mi smo okrenuti proizvodnji vertikalnih podupirača i niže stop. Za sve ove dizajna elemenata koji se koriste profilirane cijevi. Visine stubova izračunava se kao suma maksimalnog prinosa visine stabljike tijela boce i debljine priključak, koji ima prijenosni stop. Istovremeno donji graničnik treba da bude jednaka dužini podržavaju platformu.

Video na "silent blokove Perepressovka Renault Laguna poluge. Pritisnite priključak svoje ruke."

Platformu, dva stalka i donjeg nosača budućnost pritisnite zapečaćena u jednoj pravokutnog okvira. Treba poduzeti mjere da je strogo prikupljeno njegova izgradnja pod pravim kutom. metal uglovima može se koristiti za ovu svrhu. Dodatnu snagu cijele struktura će dati metalnu ploču zavareni sa oba svoja kraja dijagonalno na podršku platformi i bočnih stupova.

Crtanje hidrauličnoj presi

Crtanje hidrauličkom prešom.

U narednom koraku radimo skida stop koji se kreće vertikalno pomoću vodiča i stvoriti pritisak na radnom predmetu. Za njegovu proizvodnju potrebna kao trake dužine čelika nešto manje od udaljenosti između stubova, i debljine najmanje 10 mm. Svi bendovi bi trebao biti na obje strane zavarene jedni drugima.

Dakle, kako se nositi hidrauličke preše imaju različite oblika objekata, naglasak mora biti slobodno ukloniti. Za tu svrhu, kao i za fiksiranje stanica u njegovo kretanje duž stupova, u bloku od čelične trake izbušena sa dva kroz rupe. Osim toga, pripremite dvije čelične ploče dužine 100 mm duži od dužine primljenog bloka. Ove ploče su izbušene dvije rupe koje se moraju uskladiti rupe u bloku.

Video o ovoj temi "Press briketi pištolj brtvilo"

Da biste instalirali prenosivi upornjaka na čeličnu ploču pritisnite okvir pričvršćen za jedinicu vijke i matice s podloškama odgovarajućih dimenzija. Ove ploče kao rezultat pravilne instalacije treba postaviti na obje strane stalka, ograničava slobodno lateral potez prenosivi upornjaka.

Da bi se skida fokus, još uvijek možete uzeti dužinu debelih pravougaonog (kvadrat) cijevi, koji je korišten za izgradnju okvira štampe. Dužina ovog intervala je izabran nešto manje nego što je udaljenost između stupova. Da biste ga na isti način kao što je opisano gore sa vijcima i maticama su vezani za strane dva vodiča čeličnog lima.

dijagram Skupština hidrauličnoj presi

Shema hidrauličke preše okupljanja.

Na donjoj ravni baze platforme, striktno na svoje dužine centar zavarene cijevi dio 10-15 mm. Njegova promjer treba da bude takva da bi mogla bez napora umetnuta gornjem kraju priključka štap. U budućnosti, ovaj komad cijevi će djelovati kao položaj LOCK agregata.

Video o ovoj temi "Press briketa svoje ruke"

Nakon toga jednako udaljeni od kazao cijevi stezaljke fragment između potpornih platforme i prenosive upornjaka proljeće montiran na proizvoljan način. Istezanje štap kada proširena, pritisak tokom bakropis, oni će se vratiti u početni stop blok gornji položaj.

U završnoj fazi montaže uređaja moći uspostaviti odgovarajući priključak. Za to je potrebno pomoću dodatnih odlaganja uređaja pokretnih nosača. Dizalica se umeće između platforme i nosača, tako da na kraju šipke u uvučen položaj je umetnuta u bravu.

Nadalje, baza priključak vijcima ili zavarene za pokretne upornjaka. I prva opcija je poželjno jer omogućava gospodara, ako je potrebno, uklonite lift iz improvizovane pritisnite i koristiti u druge svrhe.

U ovom saopštenju se može smatrati spreman za upotrebu.

Kako napraviti novinarima sa naprednim postavkama?

Ponekad rada hidrauličke preše postoji potreba da se skrati trajanje slobodnog Wheeling od Jack štap. Da bi se to postiglo, preporučljivo je da se smanji udaljenost između prijenosni upornjaka kreće prema dolje duž bočnih strana, a donji upornjaka.

Za tu svrhu, dodatni set - tranzicija - metalni profil sa kvadratnog ili pravokutnog presjeka. Često za njegovu proizvodnju je debelih zidova profil, koji se koristi za izradu stupova i niže stop.

hidrauličnoj presi

Hidraulična presa je sastavljen od improvizovanih metala i auto dizalica.

Njegova dužina je određena udaljenost između strane stupova štampe. Fragment pravougaonog profila na proizvoljan način pričvrstiti na bazu, to može biti fiksna (zavareni zavarivanje) i zamjenjivi (osigurani vijaka ili vijaka).

Drugi metod uključuje stvaranje dodatnog prilagođavanja pokretnih niže stop. Da je instalirate na strani stupova okvira na odgovarajućoj visini za master izbušene rupe direktno nasuprot drugome. Pokretnih nosača, čija je dužina treba biti nešto manja od udaljenosti između stupova je fiksna nju pomoću vijaka i matica.

Osim toga, kako bi za novinare sa smanjenim udaljenost između stajališta i upotreba različitih veličina i konfiguracija skida podmetača ili nakovanje. Koristiti samostalno ili u kombinaciji opisanih metoda će znatno smanjiti period za isporuku pokretne upornjaka na radni komad i time ubrzati početak procesa kompresije i smanjiti ukupnu vrijeme izvođenja zadatka posao.

Moguće smetnje i Jack održavanje

U međuvremenu, kako bi novinarima koristeći jack - to nije sve. Morate znati kako dalje servisirati ovaj uređaj i eliminirati nedostatke. Najčešći kvarovi priključak uključuju curenje nafte i klima infiltracija u radne komore.

Bježeći emisije ulja imaju tendenciju da neuspjeh pečata i raznih brtve. Rekao je kvar ispao zamjenom neispravne brtve odgovarajući komplet za popravak. Jack za to rastaviti od klipove tijela i štap se uklanjaju, onda se pregledava za koroziju, kontaminacije i deformacija. Prljavština je uklonjena, zamijenjen novim otkrivanje neispravnih element značajan savijanje štap.

Dizajn gotovih hidrauličnoj presi

Dizajn gotovih hidrauličkom prešom.

Bypass ventil se ispituje prisustvo deformacije i kontaminacije. Ako razmažena mehaničke deformacije zamijenjen sa novim ventilom, dok ventil začepljen mogu se čistiti od prljavštine.

Nakon toga, Jack boce starog ulja je prazna. Može ubrzati proces pumpanje gore-dole poluge. Umesto starog ulje se sipa novo voda, ali tek nakon što je novi komplet za popravak.

Kao rezultat produžene upotrebe takve novinare ovan u radnoj komori, mjehuriće zraka može akumulirati, što znatno umanjuje efikasnost cijelog uređaja. U ovom slučaju, Jack ili ne radi, ili njegove pomera presporo.

Mjehurići zraka se uklanjaju pumpanjem priključak pumpe ubrzan pod otvorenim maslobachka čepom i bajpas ventila. Kao rezultat energične pokrete vazduha iz radne komore će teći u dizalo maslobachok. Nakon toga, priključite rezervoar nafte i bypass ventil treba biti zatvorena.

Video o ovoj temi "Kako mogu dobiti priključak "preko ušiju" ili popravka hidrauličke pritisnite "

Ako je sve bilo korektno, priključak će funkcionirati normalno ponovo. Ako se problem nastavi nakon prvi put opisana crpne će biti potrebno ponoviti.

Tako, skupljati male novinare mogu posjedovati, koristeći standardni priključak i pomoćne opreme i materijala. I, ako pažljivo proučavaju svojstva materijala i reda svojih skupština, to će biti lako.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com