WikiWiex.com

Krov Slikarstvo kuća: Koje boje je bolje da se slikam pocinčanog krov?

Krovova, koji se koristi metal krovnog materijala, će prije ili kasnije biti predmet boje.

Zbog utjecaja okoline (kiša, snijeg i vjetar), stari željeznički boje krova kuće počinje da se ruši i pada daleko od metalne površine krova. S obzirom na to razočaravajuće činjenicu, postavlja se pitanje, u kojoj su boja je bolje slikati pocinčanog krov stambene kuće?

nekih boja je bolje da slikaju pocinčanog krov

Paint krovu sa svojim rukama

Zbog utjecaja okoline (kiša, snijeg i vjetar), stare boje počinje da slomiti i pasti od metalne površine krova.

S obzirom na to razočaravajuće činjenicu, postavlja se pitanje, u kojoj su boja je bolje slikati pocinčanog krov?

Takva boja dosta, ali najbolje od njih mora imati broj inherentne osobine. Dakle kako da slikam krov?

Bojenje metalnih krovova

Za farbanje krovova polovnih metalni krov specijalizirana boja primjenjuje na metalnim površinama industrijskog karaktera. Krovnog materijala, koji se može bojati sa takvim bojama je podijeljena u tri grupe:

  1. Materijal od obojenih metala;
  2. Materijala iz pocinčanog metala;
  3. Materijal obojenih metala.

Krovovi obojenih metala može biti titanijuma, bakra, aluminija i cinka. Zbog impresivne cijene obojenih metala, a posebno na titan, smatraju najčešći pocinčanog krov i krov od black metal.

farbanje krovu kuće

Slikarstvo površine krova

Koristeći kao black metal krovni treba imati u vidu da je takav krov boja vrlo često. Tipično, farbanje krovova koristiti jednostavne alkidnim ili na bazi ulja boje a.

To je ta boja i postaje glavni razlog za česte bojenje. Alternativa tih djela akrilnim bojama, koji uključuje antikorozivne aditiva.

Cijena toga boja je mnogo veća od ulja ili alkidne, ali u toku rada, jasno je da je trajnost obojene površine akrilnom bojom mnogo više.

Na taj način, koristeći skupe boja može dobro uštedjeti novac na kupuju jeftinu boja i lakova proizvodi svake godine.

Pored svoje izdržljivost i otpornost na faktore kao što su atmosfera, i rđe, akrilnim bojama imaju odličnu elastičnost.

Video o ovoj temi "Kako slikati krova №162"

Ovo je važan faktor, jer je metalnu površinu od grijanja tendenciju da se širi. To je iz tog razloga sa krovova koji su obojeni sa jeftinim lakovima, u ljeto se gornji sloj muva.

Povratak na sadržaj

Paint pocinčanog krovova

farbati krov

Krov slika se može učiniti samostalno, ali je neophodno obezbijediti mjere sigurnosti

Jedna od najpovoljnijih i zajedničkim metalnim materijalima koji se koriste za krov, smatra se da pocinčani lim. Zašto nam je slikam krov?

Takav krovni potrebno bojiti zbog dva važna faktora.

Prvi od njih je tanak sloj cinka, koji nije zaštićen bojom. Od stalnih izloženosti faktorima, kao što su soli padavina i izduvnih gasova, cinka počinje da prođu proces korozije.

Drugi faktor, zbog čega je takav krov mora biti obojen - to je izgled. Unpainted pocinčani lim ima nedovršena izgled, što i nije baš reprezentativno. Krov, čiji je krov se sastoji od pocinčanog lima, zabranjeno je slikati alkidne boje.

Osnova za zabranu bila je činjenica da je kontakt boja cinka i alkidne nastaje alkalnu reakciju u kojoj je boja gubi sve zaokruživanjem osobine.

Iz tog razloga, vrste alkidne emajla u najkraćem vremenu oblezut. Za pocinčane površine postoji posebna boja limeni krov koji sadrži posebno razvijen inhibitora korozije i da je takva boja krova.

Među bojama koje su posebno dizajnirane za pocinčanog lima, smatra se da je prilično često akrilne boje s mat nijansa zove Tsikrol. Paint Ovaj materijal ima dovoljno jaku spregu pocinčanim površinama. Osim toga, boja ima dobre elastične sposobnosti koje su bitne kada se koristi lima.

Povratak na sadržaj

metal tehnologija krov boja

farbanje krovu kuće

razlika u boji

Prvi korak je da se bojite krov metalni materijal bi se provjerila njegova stanja. Podloga ne smije biti korodirane karijesa.

U slučaju takvih metalnih delova, moraju biti zamijenjeni. To se odnosi ne samo krov, ali i oluka i vertikala.

Sljedeći korak je gruba obračun potrošene tinte. Da biste to učinili, morate izračunati površinu i usporedite rezultat sa protokom od pigmenta koja se može naučiti čitajući upute za uporabu.

mora biti temeljito očišćen prije procesa slikanja krov površine od stare boje, hrđe i prljavštine racije. U nekim slučajevima je potrebno koristiti osnovni premaz materijala.

Na kvalitativno osloboditi od ostataka stare boje, koristiti posebne kemijske pranja. Rust može se ukloniti pomoću četke, metala ili poseban spoj nazvan rđe konverter.

Sastav je primijenjen na željenu površinu, prethodno odmastiti i očistiti od prljavštine, četkom.

farbanje krovu kuće

Slikarstvo krova

Kako bi radili sa tehničkim konverter sigurnost hrđa je potrebno nositi zaštitne naočale i gumene rukavice. Tretirane površine ove strukture je spreman da se farba tek nakon kompletan ciklus sušenja od kemijske. Ovaj ciklus traje oko pet dana.

Kada je vrijedan čišćenje krov od rđe na umu da je krov rđa, a ne samo izvana, nego i iz potkrovlja. Tipično, metal hrđa ona mjesta koja se nalaze između obreshotochnymi odbora ili barova.

Te metalne sekcije, koja leži na sanduku, slabo podložna koroziji zbog uske kontakt sa stabla.

Korozije na metalnim s unutrašnje strane krova se formira zbog stalnog akumulacije vlage u potkrovlju iu obliku pare kondenzata. Prema tome, za zaštitu vanjske površine krova, može osloboditi rđe iz unutrašnjosti krova. Takvi preparati omogućuju metal traju duže.

Krov, koji se sastoji od metala, neophodno je da se slikam širokom četkom. boja tehnologija se ne razlikuje od bilo koje druge površine bojenje.

Povratak na sadržaj

Određivanje prioriteta boja krova

nego da slikam black metal krov

Proces slikanja

Pokrenite farbanje krova stoji uz spuštanje krova. Nastavlja slikarstvo od grebena do obojene padinama.

Catching farbanje krova, koristite filca čizme ili bilo koje druge cipele s pričvršćenim uz nju uložak.

Ovo upozorenje će omogućiti slikar ne klizi na metal, a ne oštetiti novo obojana krov.

Uticaj korozije na površini metala je toliko jaka da bez odgovarajuće brige metalni krov će pogoršati više od šest ili sedam godina.

Da biste to izbegli neprijatnosti, morate stalno pratiti stanje krovnog materijala. U suprotnom postoji značajan rizik od potpune krovne ploče. Sada znate tačno šta da slikam black metal krov.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com