WikiWiex.com

Kako izgraditi okvir za kupanje

Ono što je za ruski kupku? To je izlaz za mnoge probleme, to je užitak, to je super, to je tradicija, je komunikacija. Ne može biti dugo nabrajati razne epitete, koji će se baviti kadu.

Trenutno je zemlja gradi obavezan atribut sajta je kadu, posebno izrađen od drveta. Ali da li je vrijedno takva struktura nije jeftin, tako da ne svako ima priliku da se ljeti boravi na svom području, ovaj tip kupanje.

Naravno, ako ste VKV profesionalni stolar, onda lako riješiti problem. Ako ne, uzmi parnu kupelj i dalje žele da, to je jedna opcija koja će riješiti vaš problem - uradi sam kostur kupanje.

Postavlja se pitanje odmah pitanje: "Kako izgraditi okvir kupka s rukama" Stručnjaci kažu da je taj proces nije komplikovan, a to može da se nosi sa bilo kojim čovjek više ili manje upoznati sa zgrade. Ali, krenimo od početka.

Materijali za kadriranje kupke

kako izgraditi okvir za kupanje

okvir za kupanje

Prva stvar kupio građevinski materijal koji će biti potrebni za izgradnju trupa kupke. Za osnivanje - cementa, pijeska i šljunka. Usput, temelj za ovu vrstu kupanje, možete koristiti traku plitko, jer je dizajn konstrukcija nije jako teško.

Za okvir potrebna veličina drvne 50x100 mm. Potrebne mineralne vune kao toplinsku izolaciju materijala, parna brana i hidroizolacija materijala. Za unutrašnje kože je najbolje koristiti letve.

Ali za van možete primijeniti različite završnih materijala. To može biti

  • prilaženje;
  • moulded;
  • čardak;
  • I tako dalje.

Izbor, kao i uvijek, je tvoje.

fazama gradnje

Kada se temelj ispunjen i postaviti svoje trajne čvrstoće period razred, pređite na proces podizanje kupanje.

Prvi korak je da se stvori okvir zgrade, koja je temelj cijele strukture, tako da su svi glavni teret će pasti na njega. Donje i gornje obloge, vertikalne police moraju biti izrađeni od trajnih i pouzdanih materijala.

Da biste to učinili, odaberite drvene grede visoko kvalitetnog drveta dobro osuši.

U početku, krovni filc je postavljen na temeljima, on igra ulogu hidroizolacije. Onda je postavljena horizontalna šine oko perimetra - niži šina.

I tek nakon toga možete instalirati stalak. Potrebno je odmah napomenuti da se police su postavljene u koracima od 0,6 metara. To je vrlo povoljno.

Prvo, širina ploče kamene vune i za završnu obradu listova eksterijera plašta imati širinu od 125 centimetara. To jest, kada su polaganja nema više otpada. I to je ušteda. Drugo, to je čak i distribucija opterećenja na cijelom okviru.

Zadnji korak u izgradnji okvira - postavljanje gornje obloge. Ali, ne zaboravite na krov ovdje čim je potrebno propisati da prvo morate da izaberete vrstu krova.

Tipično, male gospodarske zgrade odaberite jednostrešni krov, koji je lakše erekcijom, i jeftinije. Ako je vaš izbor je pao na zabat krov, imat ćete nakon izgradnje okvira postavljen sistem roga.

U sljedeću fazu erekcije kadriranja pune kupke odnosi nastanka drvenom sistema drugih materijala. Slaganje niza je kako slijedi. U početku trim kupka unutar obloge.

Zatim položio na nju i para tako da je folija je stranka u krevetu. Nakon toga složen ploče kamene vune, oni se moraju pridržavati police, bez stvaranja pukotina i nedostataka.

Sljedeći sloj - vodonepropusni materijal, koji je priložen malim noktima ili stiplerom na kvadrat stupova. I zadnji sloj - je vanjski sama kože kupanje.

Vrlo je važno prilikom izgradnje trupa kupatilo, toplinska izolacija radi držati pod i strop.

To je učinjeno sve ista pravila, bliže unutrašnje površine uklapa parna brana materijala, i dalje izolacije. Treba napomenuti da je prostor za parna soba i pranje poda nije izolirana. Ali, morate napraviti nagib i rupu za odvod vode.

Nakon što je krov je spreman, nastaviti da grade peći i ugradnja namještaja. Sve vaše skelet kupelji, koje su izgradili za sebe spreman.

Možete preplavi ga i kupati. To je razlika u odnosu na trup kupke drveni okvir, što je najmanje godinu dana treba da ustane da završi sušenje i skupljanje. Koji je odlučio izgraditi drvenu kadu i dalje čeka u krilima. I imate zadovoljiti intimnu atmosferu u toplotu i paru.

A osim toga, uvijek možete pohvaliti među prijateljima da mu je kupka ste izgradili sami svojim rukama. I to je vrijedno toga.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com