WikiWiex.com

Top model projekti drvenih kupke

Danas je mnogo atraktivnih i jeftin kupanje projekte koji se mogu graditi na svom području: sauna, turska ... Ali, dugo su Sloveni odmara dušu i tijelo je u tradicionalnom ruska banja, osobno izrađeni od ekološki građe. Stoga, čak i danas na ruskom otvorenim prostorima i dalje popularan drvene kupka - bilo da je napravljen od greda, drvo ili izgrađen metodom trupa. Nije ni čudo: drvo - jedinstvena građevinskog materijala. To je 100% ekološki, "diše", savršeno podložni tretman i inherentno - komad prirode.

PRIMJER plan mali kupka

PRIMJER planiraju mali kupanje.

Video zapisi o "Projekat kade drvne ključ u ruke! Surgut"

Nudimo vam 90 (!) Zanimljivih projekata (Page prevrnuo):


Na našoj web stranici ćete naći razne standardne dizajne kupki od drveta, na kojoj će se graditi svoj lako, i za građevinske radove i materijale troškovi su minimalni. Izabrati najuspješniji dizajn za svoje stranice, razmotrite sljedeće točke:

 Tip drvene kupka

Naši preci izgradili kupke bez razloga iz cijele trupaca - uzimaju u obzir karakteristike tradicionalne ruske hladnoj klimi. Zbog toga, ako je lokacija nalazi se u sjevernom dijelu zemlje, idealno rješenje bi banja Projekti trupaca, koji su izgrađeni stvarno toplo i izdržljiv par. I zahvaljujući činjenici da je drveni zidovi načina da "diše", u takvim kadu će uvijek biti optimalno i zdravo za ljudski vlage. I toplu kupku nije potrebno - samo poseban tretman za zaštitu drveta i brtvljenje.

vrste građe

Vrste drveta.

Ali, to je mnogo lakše i jeftinije izrada sauna iz bara, koji se uklapa dobro i nema tzv "hladnih mostova". Posebno koje prikupljaju kupka od bar može biti čak i bez ikakvog iskustva - što je dovoljno da kupi spreman ten u pogonu, gdje se brojevima svaki dnevnik, i prikupiti sve u skladu sa uputstvima. A ćete pronaći dovoljno zanimljivih projekata kupke iz zraka, koji nisu teško implementirati na našim stranicama.

Ako se par biti izgrađen u toplijim regijama, gdje je klima je blaga, može se smatrati kao varijanta drvene projekata kupke ne samo iz dnevnika ili drveta. Posebno kada je riječ o tlo zasićenost vlagom, što je teško staviti solidan temelj, a to bi bilo loše da izdrži teret teških trupaca. U takvim slučajevima, možete se odlučiti za okvir kupanje, što je lako i jeftino izgraditi dovoljno brzo.

raspored

Planiranje za budućnost kupanje ovisi o potrebama porodice. U osnovi, tradicionalna ruska banja su parna soba, prostorija za relaksaciju i pranje. Ali ne zaboravite o predvorje, koji sprečava prodiranje neprijatnih hladnog potoka u sauni. Ali vrata čekaonice otvoren za parna soba ne bi trebalo da - sve pare pušten iz njega, brzo će se poravnaju na odjeću i vlaže ga. Dakle, vrata parna soba treba da ide na platformu. Zbog takvih reguliranim kupanje područje se koristi efikasnije, i sve je moguće zagrijati peć.

Najracionalniji područje saune - kvadrat. da se smanji gubitak topline je najbolje držati vrata sa niskim kutiju, i štednjak bojler instaliran u uglu pored vrata. Za najbolju drvenu kadu veličine pare - 2,5h4,5 m.

kupka dizajn

Drvena kupka danas - ne mora da podsjeti ruski dnevnik kolibe sa grijanjem u crnoj boji. Sve sada izgradnju multifunkcionalnog kupka - sa potkrovljem, terasa, prvi kat i stanovanje. Naravno, temelj za takvu kupku treba temeljno, ali za ostalo nije potrebno za izgradnju kuća - sve u ovom slučaju u jednom. U takvoj sauni se možete opustiti, upoznajte prijatelje i prenoćiti na drugom katu topline.

Broj unutrašnjosti

sanitacija aparata drvene kupka

Aparat kanalizacije drvene kupanje.

Na našim stranicama sve najbolje projekte kupke koje postoje danas. Svaki projekt ima neke prednosti i prikladnosti za određenu lokalitet. Ali u suštini je izbor ipak ovisi o broju soba i planova da ih koriste, jer danas je postao nevjerojatno popularan ne gradi dva odvojena objekta - vila i kupanje - i jedan i multi-funkcionalna. tako:

  • važno je da se odmah odredi koliko će biti živi i spavaće sobe na kojem se spratu su;
  • Hoće li vam je potreban kuhinje i dnevnog boravka, i da li se mogu kombinirati u studio;
  • Su kupaonice potrebna (danas je postalo moderno da uradi dvije kupaonice - jedan general, gost, i jedna privatna, u blizini soba);
  • da li u kadu biljar, fitness i opuštanje sobi;
  • kao i za smještaj bazena - u prizemlju ili u posebnom dodatku na kupanje.

S obzirom na drvene kupke projekata je važno uzeti u obzir da je od koje pare je da se gradi. Na primjer, kupanje izrađene od trupaca izgrađen na vlastitu, posebnu tehnologiju, a ne mogu da projektuju običan drveni okvir za kupanje uzeti kao osnova za izgradnju drveta. Posebno ako govorimo o neobičnog oblika kupka - sa zaobljenim uglovima i konusnim rubovima, na primjer. U ovom slučaju, stvaranje trupaca ili građe nije poželjno, tako da ne iskoriste prednosti loše pečat. Trupaca kupka može biti samo pravokutnog oblika, povremeno - kvadrat.

Ali druge opcije kupke od drva može biti najneobičnijih, a ne tradicionalne. Pogotovo danas u modni stil formalizma - kada je zgrada izgrađena u obliku nečega, na primjer, ptice, zvijezde ili srca. Naravno, troškovi realizacije takvih projekata košta prilično skupo, a sama izgradnja je komplikovano, ali ispostavilo se da originalni sobi, a samo jedan od svoje vrste. I tako danas pohvaliti ekskluzivnih moderno.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com