WikiWiex.com

Popravak ograde

Sadržaj:

Ljudi upisao sajtova na ograde kako bi zaštitili svoju teritoriju, svoju privatnost od znatiželjnih pogleda. Ograda prigradskom naselju daje povjerenje osoba u posjedu zemljišta i čini ostatak ili svakodnevni život udoban i ugodan. Međutim, ako ste instalirali ogradu pogoršava, zahtijevaju obaveznu ograde popravak.

A ograda od valovitog kartona

U kombinaciji ograda od cigle i valovitog kartona - odličan izbor za kvalitetu i funkcionalnost.

Postoji nekoliko vrsta ograda. Moguće ih klasificirati prema vrsti građevinskog materijala koji se koriste u izgradnji ograde dijela:

 • drva;
 • cigle;
 • od valovitog kartona.

Drvene ograde, njihove osobine

Do nedavno, najpopularniji su drvene ograde. Pozivajući se na fantazije i mašte, možete ne samo da ovo područje element jake i visoke, ali i originalan način da ukrasite i mjesto. Po pravilu, drvena oličenje postavljen u dva oblika: "dosadan" ili ograde, koja se sastoji od pojedinačnih sekcija.

Drvena ograda

Drvena ograda često zahtijeva uklanjanje povrede.

Video o ovoj temi "popravke ograde str.2 / popravak ograda dio 2"

"Blind" barijere napravljen od nekoliko (dva ili tri) horizontalne tri ili četiri jednostrano šipke koje se nalaze između poruke i prikovan za podršku za njih vertikalno shtaketin (ploče). Takve ploče su zakošeni ivice koje prevazilaze jedni druge. Ovo pruža pouzdanu preklapanje mogućih nedostataka u zglobovima daske. Rezultat takvog objekta će biti visoke kvalitete i vrlo izdržljiv ograde. Koji su glavni štete može se razlikovati od "gluvih" ogradu?

 • Zbog konstantnog izlaganja kiši, suncu i snijeg shtaketiny početi da truli i pukotina. Ponekad mogu čak slomiti. Čak i poseban impregnacija ne štiti drvenu konstrukciju takvih problema. Zamijeniti loše shtaketinu pažljivo može povući iz sistema uz pomoć noktiju izvlakač i ostaci.
 • Kvara ili neuspjeh uzdužne bar na koji su priključeni svi shtaketiny gluh ogradu. Uz minimalnu štetu će biti dovoljno da kupite poseban poklopac popravka od pocinčanog lima. Ako je ozbiljan defekt, potrebno je zamijeniti čitav blok.

Ograde, koja se sastoji od odvojene sekcije su pričvršćeni na postove, s nekim pravilnim razmacima -. Oko 1,8 m sekcije za ograde dolaze u raznim dizajna - od "slijepi" za ogradu. Obično, ove sekcije su priključeni na postove poseban vijak ili konvencionalne nokte. Glavni problemi tih struktura su:

Video o ovoj temi "Obnova cigle ograde Stage 1"

 • Neuspjeh kolona imajući sekciji. Postoje dva rješenja za ovaj problem: zamjenu kolone, ili da ga ojačati.
 • Oštećenje jedan od delova sistema. Da biste ga zamijeniti želite pronaći novu dužinu sekcije. Poteškoća je u ovom slučaju samo u utjelovljenje pričvršćivanje, ako se koristi vijčane spojeve, sekciji zamjena je napravljena vrlo lako. Ako su korišteni noktiju, treba biti vrlo oprezan pri uklanjanju nokti ne štete drugim klubovima ili sami barova.

Brick ograde i brodski pod

Brick ograda je najskuplji kućišta pogled na troškove i broj koji se koristi za njegovu izgradnju građevinskog materijala. popravak ograda je potrebna u sljedećim slučajevima:

Video o ovoj temi "popravke ograde u vrtiću sela Crvena kran"

cigla ograda

Popravak cigle ograda skupa i radno-intenzivne.

 • Zbog kiše, i na vrijeme - hladnoće i toplote - eksterijer gubi svoju boju. Rješenja za problem nije toliko: ukloniti oštećene cigle i pomoću posebnog alata, stavi na svoje mesto novu.
 • Pucanje strukture. To je zbog nepravilnog postavljanja temelja. U tom slučaju potrebna reinstalacija barijeru.

A ograda od valovitog kartona

Ograde od valovitog kartona su stvorene uz pomoć specijalnih stubova, koje su postavljene na vijke valovite listove. Glavni kvarovi su kako slijedi:

Video o ovoj temi "popravak kit "potkornjaka" (Stuko) u ogradi od blokova "

 • Korozije folije zbog različitih klimatskih događaja.
 • Upotrebu nekvalitetnog vijka;

U oba slučaja, potreban vam je zamjena građevinskog materijala - trapeznog lima. Zbog svoje niske cijene i mogućnost da steknu potrebne veličine, popravak ograde nije teško.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com