WikiWiex.com

Ukrasna ograda zemlje kuće

Sadržaj:

Do danas, prodavci na građevinskom tržištu nude različite materijale. U tom smislu, postavlja se pitanje, kako i šta da se izgradi dekorativne ograde? Da biste izabrali jedan ili drugi utjelovljenje ograde za zemlju kuća preporučuje na osnovu ukupnog stilskih rješenja kuće susjedni odjeljak i sa stanom izgled fasade.

Related Videos "VLOG: DAChA🏡Zagorodny DOM🏠Novy ZABOR🔨 Nova tsvety🌺🌸🌹Nash kuća ili roditeley💐"

Drvene ograde, umjetnik

Vrt ograde za krevete se intenzivno koristi za ukrašavanje prigradskih naselja.

Materijali za izradu dekorativne ograde

Na primjer, za drvene konstrukcije često stane ograde izrađene od drveta ili drveta. A dobar ovdje u obzir proizvodnju pleteni ogradu. Ovaj dizajn ide dobro sa ovom stilu, kao i country glazbi, što je krajnji rezultat može biti dopunjen umjetnih bunara ili voćaka.

Ako je područje uređen u japanskom stilu, moguće je ugraditi minijaturnu verziju ograde stvorio od metala. Da dopuni takvu strukturu je moguće pomoću prirodnog kamenog mosta, mali kip ili drugih sličnih elemenata u ukupnom dizajnu.

Wicker ograda

Dekorativne ograde je najlakši i najbrži način za transformaciju prostora, dodajte svijetle emocije i boja.

Iako ovdje treba shvatiti da je, na primjer, ukrasne ograde od betona imaju puno pozitivnih osobina. Slična dizajn odlikuje dugi vijek trajanja, efikasnost pojave malo troškova proizvodnje u odnosu na zidove od cigle. U isto vrijeme za njihovu izgradnju potrebno je malo vremena. Betonske ograde ne zahtijevaju dodatne bojenja, kao pri naručivanju proizvoda potencijalni kupac može izabrati najprikladniji dizajn shemu boja.

Ako je područje registracija prišao s velika odgovornost, pa čak i od armiranog betona ograda će izgledati originalno i impresivno. Sa ulice može farbati ogradu kao što su boja, čime se nadopunjuju cjelokupni dizajn sajta. Čak i vrlo atraktivan, po mišljenju većine ljudi, žičane mreže je sada moguće napraviti dekorativni element. Da biste to učinili, stavili sasvim lepa loze blizu njega, tako da kasnije pretvori u neku vrstu dnevnog ograde.

Ništa manje atraktivni dekorativne ograde izrađen od plastike, koja se pojavila na tržištu ne tako davno. Plastični materijal se smatra dovoljno fleksibilan u smislu njegove upotrebe u radu dizajna. Zaista, zahvaljujući njemu danas omogućuje simulaciju bilo građevinskog materijala kao što su drvo, kamen, metal.

Opcije ograde za zemlju kuća

Pletena sa tankom ogradom odbora

Dati sajt kompletan oblik i razliku između funkcionalnih područja vrta da pomogne dekorativne ograde.

Ukrasna ograda od drveta. Takva opcija danas se smatra jednim od najpopularnijih. Na kraju krajeva, za stvaranje takve ograde može se koristiti za rezanje, dasaka i drvenih klinova. Dakle, ova struktura ni na koji način negativno utiče na ljudsko zdravlje, kao što je proizvedeno od ekološki prihvatljivih materijala.

Pa kako ti radiš Ukrasna ograda drveta? Instalirajte ga vrlo lako. Takve ograde idu na isti način kao normalan konstruktor. U principu, cijela procedura traje vrlo malo slobodnog vremena osoba. I tako se ispostavilo da je kao stabilna kao što je to moguće, preporučuje se upotreba za rezanje ili udjela u zemlju da se produbi malo. Ova opcija je velika dopuna seoskom stilu području.

Kamena ograda za zemlju kuća. Takve strukture razlikuju atraktivan izgled. Možete koristiti bilo kamenje, pa čak i građevinskih materijala kao što je pogled na šljunak. Izgleda odlično, ova opcija je napravljena od crvene cigle. U ovom slučaju, glavni materijal treba montirati na rubu.

Ograda od betona razlikuje imate masivan, zbog čega je na području takvih objekata ne bi trebalo biti puno. Za podizanje takve ograde je neophodna osnovna znanja i vještine koje se odnose na proces kao što je izgradnja. Na kraju krajeva, u ovoj situaciji će morati raditi ne sa stabla, koji je zakucan obične nokte, a uz rješenje.

Vinil ograde za zemlju sobu. Trenutni tehnologije omogućavaju dobijanje mraz i heavy-duty plastike, što je idealno za upotrebu ne samo kod kuće, ali i na otvorenom. Vinil ograde izdržljiv, lako pročišćen jednostavan crijevo, stoga ne zahtijevaju pažljivo održavanje. Ta opcija je vrlo lako dati kada kreirate bilo tekstura i oblika. U posljednjih nekoliko godina, vinil ograde su najpopularniji.

vinil ograda

Širok spektar ograde izradio veliki broj proizvođača.

Mesh ograda za privatne objekte. Ograde od materijala kao što su mreže, spadaju među najpopularnije i trošak opcije za ograde zemlju. Oni se lako samostalno instalirati, smatraju se dugotrajan i ne zahtijevaju ogroman programera održavanje. Metal fino podupirač može znatno podići izgled dizajna mreže i time povećati pouzdanost.

Metalne ograde za prigradskim naseljima. Ograde od metala smatraju dovoljno prestižno, posebno ako su napravili koristeći tehnike kao što je ruka kovanje. Ovaj članak pokazuje najviši obilje vlasnika kuće. Na današnjem tržištu možete kupiti metalne ograde visoko prilagoditi.

Postavljanje žičane ograde

Mesh ograde ili dekorativne ograde od mreže je vrlo popularan kod kućice za ptice i ljeto stanovnika. Moderni mreže mogu biti od nekoliko vrsta, ali češće se koristi pocinčanog metala, zbog niske troškove materijala. Postavljanje ograda se provodi dovoljno brzo. Dok je jedna osoba da povuče neto će biti prilično teško. Vijek trajanja takvih konstrukcija je najmanje 10 godina.

Za ugradnju ograda od mrežice, trebat će vam:

presjeka ograda

Prije svega, korištenje ograda vam omogućava da organizirati okućnica.

  • dovoljnu količinu-lanac-link ograde;
  • mašina za zavarivanje;
  • stupova;
  • zavisi od vrata;
  • žice ili nokte.

Počinje montaže postrojenja sa ugradnjom stubova širom ograde na približna udaljenost između 4-6 metara. Stubovi mogu biti proizvod bilo građevinskog materijala, ali je najpopularniji danas se smatra da je metal ili drvenim motkama.

Sama mreže se preporučuje da se povuče samo od drugoj stativi. Ako je napravljen od drva, zgrada je osigurana pomoću konvencionalnih noktiju. Ali do daske post neto troškove prilogu žicom. Iako je najefikasnija opcija ovdje je upotreba zavarivanje sa posebnim pričvršćivanje.

Na vrh mreže preporučuje se montirati poseban metalnom šipkom, žice ili području. Mnogi stručnjaci pokušavaju popraviti ga na bočne propustili odbora. površina željeza može da se pričvrsti preko zavareni prilog ili posebno žice. Drvena - nokte.

Na dnu mreže mora biti osiguran na drvene ili metalne krst. Treba imati na umu da se razvlači vrlo čvrsto. Jer u suprotnom čuvar će ugibaju. Ako ste kupili metalne mrežice, obavezno je u budućnosti treba da se farba za zaštitu proizvoda od korozije.

Related Videos "Beautiful ograda za Metal vrt, ukrasne rešetke na ogradi za ladanjska kuća"

Instalacija drvo ograde

Bilo koji ruralno područje ili zemlju kuća za ograde. Drvene ograde ne samo da pomažu u zaštiti lokacije od upada živine i životinja, ali i dati priliku za stvaranje čiste živice, na osnovu određenih pravila i tipova.

Da biste instalirali ovu verziju ograde će trebati:

Ograda drvena presjeka

Low cost takvih ograda ih čini vrlo popularan.

  • Paneli ili ploče;
  • vijka;
  • metalna tuba;
  • petlje;
  • ograde.

Prije instaliranja dekorativni ograde, specijalista određena vrsta stupova, koji su dizajnirani da drži cijelu strukturu u cjelini. Oni mogu biti formirana pomoću metalne cijevi i izrađeni su od drveta, cigle ili betona. Većina izdržljiv građevinskog materijala, naravno, smatra metalne cijevi.

Nosači postavljeni na udaljenosti od 2-3 metara jedni od drugih. Potrebno je da kopaju u cijevi u zemlju što je moguće dublje. Iako uglavnom dubina mora biti najmanje 1 m. Za to često zahtijeva korištenje alata kao što su bušilice, koja je namijenjena za kopanje bunara.

Nakon rupa u zemlji je u potpunosti spreman, možete početi instalaciju metalnih cijevi. Svi preostali prazan prostor je ispunjen šljunkom ili slomljen cigle. Ako je planirana izgradnja masivne strukture, to će biti bolje ako će biti dobro betoniraju ostatak prostora.

Najčešće se koristi meko i drvene za proizvodnju ukrasnih ograda. Danas je najpopularniji građevinskog materijala u tom slučaju smatra jasike, ariša i kedra. Bilo koji od ovih materijala kada se koristi mora biti unaprijed planiran i sawed. Za izgradnju divlje-ograde može se koristiti sirove trupaca i dasaka.

Na gornjem rubu stupova koristi obavezno pružao jak konopac, ima za cilj da kontroliše horizontalna instalacija od drvenih dasaka. Na par poprečnih kolona shtaketiny pričvršćen na udaljenosti od oko 20 cm od vrha i dna ograde.

metalik ograda

Izrađena je od metalne ograde su vrlo pouzdan i izdržljiv u radu, dobro pričvršćen i prebačen u loše vrijeme.

U budućnosti se može pričvrstiti samo na drvenu dasku koja shtaketinam. Onda možete početi graditi vrata na ovaj način, koji mora biti priložen s vijcima ili šarke posebnim željeza. Također, u vrijeme kada je podignuta drvena ograda, ne treba zaboraviti o obradi površine drva sa posebnim spoj, koji će pomoći dodatno zaštititi ograde od truljenja.

Izbor građevinskog materijala za izgradnju ukrasnih ograda

mačevanje dizajn za zemlju kuća i izbor građevinskog materijala je najbolje poduzeti u vezi s profesionalnim graditelja. Oni će biti u stanju da kaže šta ograde najbolje odgovara za određeno područje, savjetovati po pitanju razvoja dizajna, vlasnik stranice će uštedjeti na nepotrebne troškove.

Izbor optimalne efikasnu opciju ograde će dati svaku prostoriju prigradskih savršenstvo stila i ukupan sastav, što ukazuje na karakteristike primjenjuje dizajna i naglašava sve prednosti teritoriju vlasnika. I naravno, ograda se tradicionalno igra ulogu pouzdanog i jake straže, štiti područje od nepozvanih posjetitelja.

Najčešći građevinskog materijala za izgradnju ukrasnih ograda sada se mogu smatrati valovitog kartona, mreže, mreže, zavarenih žičana mreža, cigla, drvo, i tako dalje. D. Odrediti koji materijali zgrada mora se kupiti za izgradnju zida, možete samo da nakon već izabrali funkcionalnost buduće gradnje i u svrhu izgradnje.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com