WikiWiex.com

Kako izvesti kvalitetna izolacija kapu sa rukama?

Temelj svakog izgradnje je sastavni i važan dio toga, doprinosi njegovu stabilnost i pouzdanost. Međutim, u natovarenim temeljima: pogubnom faktori utiču zbog prisustva podzemnih voda ili pokretnih tlo. Materijal od kojeg je temelj obavlja, zimi zaledi, hladan zrak je širenje svog dizajna i svoj prodor u kuću.

Video o ovoj temi "Izgradnja i popravak svoje ruke"

Shema izolirana temelj utičnica

Vožnje izolirani temelj sa bazom zgrade.

Ako ne izolirati podrum, možete naići na takav problem, kao stalna hladna soba, koje mogu grijati samo grejanje visokih uređaje snage.

Međutim, najlakši način za obavljanje izolacija poklopac iznutra i izvana. Koristeći suvremene materijale, topla kapa je dostupan svaki sa svojim vlastitim rukama.

Ono što vam je potrebno za izolaciju podruma

Shema izolacije kapa

Shema izolacije kapa.

U rezidencijalnom dijelu kuće stalno ispunjavaju protok zraka. Od osnivanja u zemlju, koji zamrzava zimi po unapred određenoj vrijednosti, i ljeti - zagrijava, njegovo postepeno uništenje. Hladan zrak u prostoriju, greje radijatora i grijana, igra, jer postaje lakše. Ako je, osim toga, nije izolirana i krov, on bježi kroz stropove. Specijalne efekte kao što grijanje ne radi. Sastanak, klima tokovi toplog i hladnog zraka dovodi do stvaranja kondenzata, koji se pojavljuje na pod i strop u obliku malih kapljica vlage. Nakon nekog vremena, to će dovesti do stvaranja plijesni i plijesni. Neki vlasnici kuća vjeruju da proizvede dovoljno bazu izolacija u šesnaestercu, kamenovali zidovi kuće, koristeći grijač.

Naravno, u ovom slučaju, događa parcijalne izolacija i očuvanje topline. Međutim, da bi se postigao puni učinak potrebno je napraviti izolaciju kapu u kući, izvan i izolaciju krova.

Za proizvodnju izolacije kapa kuće od vlage i hladnoće, potrebno je da zalihe na materijalima.

Materijali za izolaciju kapa

Izolacija za postolja

Za visoko kvalitetna izolacija će morati penoplex ili pjene.

u Početna izolacija kapa ruke su mu bile kvalitativne, stručnjaci savjetuju da se izoluju poklopac Penoplex upotrebu ili pjene. Oni imaju mnoge prednosti, od kojih je glavna su trajnost, otpornost na vlagu, i niske cijene.

Osim osnovnog materijala potrebno zakovica. Oni mogu poslužiti kao sidra od plastike i pjene. Za jačanje izgradnje pjene pomoću jačanje metalne mreže. Izvođenje izolacija kapa, može se oblitsevat prirodnog kamena ili umjetni.

Naravno, to bolje za izolaciju podruma u fazi gradnje kuće. Ali to se može učiniti, a ako je izgrađena i spremna kući za kretanje.

Tehnologija izolacije kapa termo

Zagrijavanje baze i zidova zgrade

Zagrijavanje baze i zidova zgrade.

Izvođenje izolacija pjena bazu kod kuće sa svojim vlastitim rukama, morate se pridržavati određenih tehnologija i rada. Prvo, potrebno je iskopati tlo oko baze i ostavi otvoren do konačnog sušenja. Da izolacijski materijal čvrsto na površinu zida, mora biti pažljivo usklađeni. Lijepljenje pjenasti plastični ploče moraju se izvoditi ispod, dodatno osiguranje svojih tiple. Dodatno ojačati ploča metalne mreže, na vrhu koji je priključen na rješenje obloge materijala.

Ovaj dizajn pjene trajno produžiti vijek trajanja poklopac i štite kuću od hladnoće zraka.

Materijal za izolaciju kapa

Shema za pričvršćivanje grijanje na poklopac

Vožnje izolacija pribor za kapu:
1. izolacije. 2. letva.
3. Dodatni elementi. 4. Screw prisluškivanje. 5. Vijci. 6. Germetik.7. Seal. 8. Teploizolyatsiya.9. Cap. 10. Podržava području.

S obzirom da je odabrani materijal u velikoj mjeri ovisi o kvaliteti izolacije poklopac, mora biti izabran s velikom pažnjom. Danas građevinskom tržištu nudi veliki izbor grijači. Neki se mogu koristiti samo za internu izolaciju, drugi - su izolirani postolja i unutar i izvan. Odlična izolacija mineralna ili bazalt vune. To je sigurno za zdravlje, nezapaljiv i ima nizak koeficijent toplotne provodljivosti. Međutim, ovaj materijal je pogodan samo za proizvodnju unutrašnja izolacija kapu, kao i kada je mokar, izvana on ne može obavljati svoje funkcije.

Najpopularniji materijal za toplinsku izolaciju je pjena baze. Koristi se za dugo vremena i tokom ovog perioda pokazala se samo na pozitivne strane. Njegova mana je zapaljivost, ali suština je upisan u modernom materijalu ometaju sagorijevanje, a sada spada u kategoriju zapaljivih konvencionalno. Koristi se za vanjsku izolaciju kapu. Zagrijavanje pjena dovoljno izdržljiv i mogućnost dugotrajnog zaštititi dizajn temelj negativnog uticaja na životnu sredinu.

Među svestran materijala koji se izolacija podruma uključuju materijale kao što su poliuretanske pjene i penofol.

završni radovi u građevinarstvu

Često, zajedno s izolacijom pjene baza je potrebno za izvršenje svojih hidroizolacija. Ovo se posebno odnosi na slučajeve u kojima se nalazi podzemnih voda u neposrednoj blizini površine. Nakon ledeno hladnom periodu godine, voda ima sposobnost da raste u obimu koji mogu oštetiti ne samo komunikaciju, ali i zidovi kuće.

Izvođenje izolacije i naknadne finiš kapa kod kuće, opremanje sustav odvodnje. Da biste to učinili, prva stvar koju treba da oslobodi temeljnih zidova sa zemlje, bacajući ga u stranu. Dnu formirana rov je ispunjen pijeskom, na kojima plastični sistem cijevi za odvod vode. Važno je da stavite cijevi pod uglom pružiti kvalitetne šljive. Kapaciteta, koji će se prikupljati voda, može poslužiti kao rezervoar ili umjetni ribnjak na sajtu.

Nakon završetka kanalizaciju, smanjuje se vlažnost u poklopac, a zidovi će uvijek ostati suha. Nakon zagrijavanja poklopac neće biti hladno tlo blizu temelja. Međutim, kada je potrebno hidroizolaciju uzeti u obzir činjenicu da je takva poznatog materijala kao što su krovni materijal, neće spriječiti ne samo prodor vlage, ali i da zid ne propušta paru, koji je u ovom slučaju, cijeli boravak u kući. Zbog toga, kao vodonepropusna membrana je bolje koristiti film sa mnogo malih rupa. To bi trebalo da bude dobro organizovan sistem ventilacije, što će omogućiti višak pare da slobodno napuste životni prostor.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com