WikiWiex.com

Kako za izolaciju podruma iznutra

Sadržaj:

Podrum za skladištenje u njemu proizvodi, povrće, svježe i očuvan.

Podrum za čuvanje hrane

Pravilno izolirani podrum će vam pomoći zadržati proizvoda u dobroj kvaliteti i svježinu.

Stoga je vrlo važno da se stvore u podrumu željenu temperaturu i vlažnost da proizvodi mogu biti pohranjeni za dugo vremena u savršenom stanju.

Video na "Podrum Warming"

Na vrlo niskim temperaturama ispod nule, a neki povrće su zamrznute, a višak topline može dovesti do toga da oni mogu fester i postati letargičan. Osim toga, ne dozvoljavaju da se akumulira vlagu u podrumu. Zbog toga je neophodno da se izolirati iznutra podruma.

Izolacija podruma

Raspored izolacije podruma

Izgled izolacije podruma.

Svaki suterenu je najbolje za zagrijavanje fazi izgradnje. Međutim, u praksi se ispostavi da je izolacija se vrši u već završena izgradnja. Ukoliko su podrumskih zidova od cigle, a kao se koristi plafon armirano-betonska ploča i prizemlju, vrlo je temeljan pristup pitanju zagrijavanja ovog podruma. Podrum je prilično čvrst i pouzdan strukture, međutim, ponekad može pojaviti unutar mraz, ali u toploj sezoni, može doći do kondenzacije na zidovima. Ovaj podrum je najbolje da šije iznutra pjene tablice. Prednost je da ovaj materijal je prilično jeftin, vrlo jednostavan za instalaciju i idealan je za svaki zid.

Ako podrumu dobija mnogo vlage, zagrijavanje je malo vjerovatno da bi se riješili taj problem, jer voda koja pada u podrumu može uzrokovati uništavanje zidova. Prvo, morate staviti cijevi, što će pomoći u uklanjanju kišnice, onda samo malterisani zid i prekrivena posebna vrsta prodoran hidroizolacije je potpuno puna ploča.

definitivno treba saznati prije početka operacije na zagrijavanje, na kojem nivou terenu zamrzava u određenim područjima. Na osnovu ovih parametara će biti moguće utvrditi debljine i vrste materijala za izolaciju i hidroizolaciju rad.

Najizvodljiviji opcije izolacija

Toplinska izolacija unutar zidova

Kolo izolacija iznutra zidova.

Izolacija podruma je najbolje van. To je prilično teško izvesti, ali samo na izolaciji vanjskom zidu će biti vrlo efikasna da zadrži vlagu i hladno. Ako je izolacija zalijepljen unutar zida od cigle i prizemlju će se i dalje nalazi na području od smrzavanja. Voda će zatim biti postepeno potkopati cijelu postojeću strukturu, a uskoro će ući u podrum.

Zidovi u ovim uvjetima vrlo brzo doći neupotrebljiv. Tako proizvodnju izolacije, možete biti sigurni da to neće biti zamrzavanje zidova. Ako dodatnu izolaciju ležao nekoliko slojeva krovnog materijala, moguće je da se riješi vlaženje sebe grijača i zida. Ako je izgrađen podrum, neophodno je da se prvo odbaciti tlo sa zidova, a zatim pričekajte da se cigla je suha, a tek onda izvrši sve potrebne radove.
Slijed posla podruma izolacija:

Video uratke "Hidroizolacija Obnova Grupe podrumu."

 • prvo je potrebno ukloniti tla;
 • sačekajte da se zid osuši;
 • zaljepljena ploča pjena nakon što ih fiksiranje tiplovi;
 • nametnuti cijelu strukturu sa krovnog materijala;
 • ponovo zaspati tlo.

Unutrašnja izolacija podruma

Shema unutrašnje i vanjske izolacije i drenaža podrum

Shema unutarnju i vanjsku izolaciju podruma i njene odvodnje.

Video uratke "Hidroizolacija podruma blokova FBS Penetron i Penekritom"

Najprihvatljivija opcija je izolacija iznutra. Ovaj podzemni prostoriji van na toplo malo teško i neugodno. Prije prelaska na podruma izolacija, potrebno je pripremiti sve potrebne materijale, koje su idealne za zidove i stropove, naime:

 • pjena;
 • brtvilo;
 • ljepilo materijala;
 • vlage materijala;
 • montaža mesh;
 • gips.

Pjena - ovo je najbolji i visoko kvalitetna izolacija. Koristi se za toplinsku izolaciju svih zgrada i objekata, kao što su u prizemlju ili na prvom katu. Pjena ploče može biti prilično toplo podrum, jer je prilično jak, izdržljiv i ne raspasti. Osim toga, nije izložen vlazi.

On ne truli, čak i ako izolaciju na plafon, kondenzacije, zbog čega nije nužno izolovan iz vode. Stiropor ploče su vrlo jednostavan za instalaciju, oni se lijepe sa posebnim ljepilom ili pijan utikači sa širokim glavama. Ploče su vrlo lako rezati nožem da ih trim u kutovima ili ispusta.

Video na "Toplinska izolacija podova, oslobađanje od vlage i hladnoće iz podruma"

Kako mogu izolirati zidove podruma uz pomoć pjene:

 • sve pukotine unutrašnje površine zidova treba zapečatiti brtvilo ili ugasiti pjena;
 • ako postoje nepravilnosti, oni su najbolji za glatke jer takva zidovi zalijepiti ploča pjena je teško;
 • predzidni materijal mora pokriti barijeru vlage, na primjer, tečne gume;
 • kada je sve suho, vredi pokleit pjena ploče, pjena duva iz uglova, i za snagu da konsoliduju svoje sidra;
 • na vrhu grijača priložiti montažnu mreže i primijeniti gips.

Video o ovoj temi "Temelj izolacija / topla kuća / Podovi toplo / topla Podrum / Foundation izolacijom"

Postoje posebni grijači za strop i pod. Za izolaciju u prizemlju, neophodno je da se beton na podu i koristiti pod pločom. Osim toga, izolacija može biti dat kao mineralne vune, koja ne dozvoljava PENETRATE vlagu i sprečava hladno. Izolirati podruma je lako, samo treba pripremiti potrebne materijale, i strpljenje.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com