WikiWiex.com

Kako najbolje za ukrašavanje kupatilo

Video o ovoj temi "Dizajn i popraviti kupaonice i wc-plastike (part 2-I)"

Temeljna rekonstrukcija kupatila izgleda mnogo težak zadatak, zahtijeva posebne vještine i stručno iskustvo vodovoda i graditelj-komoda. U stvari, ako je ukidanje zastarjelih sanitarni moduli i uklanjanja istrošenog poklopac zidova i poda se može obaviti sami, postavljanje i ugradnju novog može biti kamen spoticanja za dom radnika. Odgovor na jedno pitanje - kako ukrasiti kupaonicu - Evidentno je i izvan svake sumnje. Naravno, keramičke pločice. Uostalom, za završetak površine da budu izloženi direktno na vodenu paru i brzo mijenja temperature, danas ne postoji alternativa. U blažim uvjetima na visokoj vlažnosti može se koristiti od staklenih vlakana. Pregradni zid i tuš kabina može biti napravljen od stakla blokova.

Uređenje kupaonica pločice, gipsane ploče i boja

keramičke pločice, suhozidom otporan na vodu i boje su odlični za završnu obradu kupatilo. Sve to možete kombinirati.

Video o ovoj temi "Ugradnja plastičnih panela PVC u kupatilu"

Pravilno ožičenja cijevi

Ako projekat reformu kupatilo je spreman, sve je promišljen i mjerenje sedam puta, ako su svi potrebni materijali i oprema nabavljena, možete početi polaganje i postavljanje cijevi za vodu, kanalizaciju i kanalizaciju. Možda ćete morati da uklonite stari, zarđali tokom mnogo godina rada, cevi. Ne može bez čekić i dlijeto, stoga, prašine i otpada, kao i potreba da se dogovore na udaljenosti od zida za uklanjanje stare cijevi. Posljedice razaranja su napravili da eliminiše, da sjaj preko rupa.

Shema toplom i hladnom vodom

Shema toplom i hladnom vodom.

Video o ovoj temi "Kako ukrasiti kupatilo?"

Zidovi trebaju biti bez nepravilnosti i slojeva. Nove cijevi izrađene od fleksibilne plastike i savija ih sanitarnih modula montirana na vrhu zidova. Potrebno je izbušiti samo rupe za konzole za njih pričvršćivanje.

Nakon toga, cijev će biti zatvoren gips-ploče, koja je, pak, i dalje će biti obloženi keramičkim pločicama. Mogućnost korištenja gips ploče na visoke vlažnosti, zbog njihove sposobnosti da upija vlagu i opet s lakoćom bez posljedica dati, održavajući integritet.

Ako se cijevi radi na dnu zidova, za prikrivanje će izgraditi dovoljno za uzemljenje. Ako je povezivanje većeg cijevi, a zatim ih zatvorite, potreban vam je sanduk ispod suhozida. Usput, to će izvesti skrivene instalacije, instaliranje dodatnih priključaka i pribora.

rigips ploče

Ako za skrivanje cijevi za vodu i kanalizaciju je dovoljno da se izgradi samo uzemljenje, sanduk je samo do visine postolja. U suprotnom, tokarenje se vrši na zidu. Da li je moguće na željenu širinu trake ili metalne profile. Elementi letve u intervalima od oko pola metra su pričvršćeni na zid pomoću tipli paralelno sa podom uz očekivanje da je lokacija gips ploča je vertikalna. Obavezan uslov - postavljanje traka ili profila na strop i pod. Gips ploče su pričvršćeni na kapice vijaka. Na mestima proleganiya cijevi sanduk rezati na veličinu. Gdje nije potrebna sanduk, na primjer, preko priključka, gipsane ploče se lijepe direktno na zid, koji moraju biti pripremljeni sa posebnom pažnjom - izravnati, očistiti i premazane.

dijagram instalacija rigips zid pomoću okvira

dijagram instalacija rigips zid pomoću okvira.

Etiketa se izvodi pomoću sastav ljepila je otporan na vodu, pripremljen u skladu sa uputstvima za upotrebu, na osnovu ove namijenjene za sušenje smjese. Sastav ljepilo se nanosi direktno na suhozida dot u četiri reda, od kojih su dva na rubovima panela. Gurnite rigips ploča na zid može biti poseban pritiskom uređaj ili samo komadić debljine letvica, koji ,, selotejp može popraviti razinu ako je potrebno. Montiran na rubu panelu dalje izazivanje ljepilom. Sljedeći rigips ploče zalijepljen natrag na leđa sa prethodnom. Šavovima između panela su zatvorene sa kitom i zashlifovyvayut.

particioniranje zidovi

Pokrijte rigips ploče sa keramičkim pločicama može početi tek nakon što je ljepilo s kojima su u prilogu zidova u potpunosti osuši. Glatku površinu panela sa brusnim papirom sa velikim abrazivnim je pretvorena u grubo da je pouzdan i trajan spoj na ljepilo za pločice. Zatim pređite na markup polaznih prijavu protiv kojih i pločica će biti pogubljeni.

Video o ovoj temi "Šta je bolje da se plafon u kupatilu"

pločica oznake

Pločice će biti instaliran na prethodno označavanje.

U većini slučajeva, osnovni se vrši okomito na sredini zida, vodeći računa da se ivice obložene dio uređen parcijalne pločice iste širine, izbjegavajući, međutim, situacija u kojoj se pretjerano uske ekstremne trake pločice i pokvariti ukupnu sliku. U takvim slučajevima, osnovni pomak. Funkcija obilježavanja zidova ispod pločica u kupatilu je to što vam je potrebno podgadat tako da u sredini od zaključaka vodovodnih cijevi čine spoj između redova pločica, a na zidu sučelje i kada ili sudoperu nije ostao preuzak prazninu. Zbog toga, veliki značaj je lokacija ne samo vertikalno, već i horizontalne referentne linije.

Video na "Ekonomija i kupac je najjeftiniji kupanje na svijetu! Popravak bathroom"

preporuke

U prisustvu skrivanja baze cijevi početi lijepljenje keramičkih pločica svoje vertikalne površine.

Video na "Finish kupka paneli PVC"

pločica sorte

Sorte pločica.

sastav ljepila Preporučuje se primijeniti na površinu aplikacija pod nekoliko prstenova i poravnati svoje nazubljenom lopaticom. Više zgodan i brže za obavljanje stil, zadržavajući paralelno šavova, ako prvi red pločica se temelji na ravnu željeznicom, prikovan uz osnovne linije, ili na podu, kadu ili sliva, ako postoji povjerenje da su ove površine su paralelno u bazu. Jednak razmak se pruža između pločica poseban plastični umetak prelazi. Mjestima gdje keramičke pločice u kontaktu sa ivicama kade ili sudopera, zapečatiti sa posebnim ekranima prskanje, šire dekorativne granica, daubed sa silikon.

Nakon završetka vertikalnu površinski sloj ivičnjaka pločice i dalje se nalazi na zidu iznad njega. Onda zalijepite preko horizontalnu površinu i poklopac, pretvarajući ga u ruci polici. Prilikom uređenja keramičke pločice kupaonica oko zglobova sa opremom ili iz zida cijevi postaje potrebno izvršiti izrezima u obliku crijepa. U principu, pločice moraju biti točno u središtu reza, mijenjati u skladu s dva dijela, a zatim da se drže na mjestu. To se radi pomoću posebnog testeru za keramičke pločice.

U završnoj fazi rada obavlja fugiranje fuga. Nanosi direktno na pločicu lopaticom mase popuniti fuge gumenom lopaticom dijagonale pokreta. Višak fuge se uklanja, provodeći po šavovima okrugli štap, istovremeno dajući im odgovarajući oblik.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com