WikiWiex.com

Self-poravnanje zidova u rigips kupatilo

Sanacija kupatila - složen proces i zahtijeva poseban pristup. To je zbog činjenice da je u ovoj sobi, za razliku od drugih prostorija stana ili kuće, nivo vlažnosti stalno nadograditi. Stoga, izbor materijala i procesa rada će se značajno razlikuju. Poravnanje zidova u kupatilo rigips To uzrokuje mnoge nepovjerenja kao rigips strah od vode. Ali, to je napomenuti da je vlaga oštećen samo konvencionalne GCR. Za sobe sa visokom vlažnošću posebna vrsta gips ploča je stvoren.

Poravnanje zidova u rigips kupatilo

Poravnajte zid u kupaonici može biti rigips.

ima GCR

Konvencionalni OKR su sive i vodootporan - zelene boje. To ga čini moguće razlikovati vrste i da steknu potrebne opcije. naslikao samo karton, i nijanse zelene može biti sasvim drugačija.

Glavna razlika je u GCR tim dodatnim aditivima koji značajno poboljšati kvalitetu materijala. To postaje otporan na vodu i nisu skloni formiranju i razvoju gljivica. Zato je ova vrsta GCR Preporučuje se da koristite u kuhinji i kupatilu. se često koristi na industrijskom nivou.

Vožnja bez izjednačenja zidni okvir

Vožnja bez izjednačenja zidni okvir.

Kada koristite bilo tkanine kadu da se opremljen vrhunskim ventilacije, to će spriječiti stvaranje plijesni. Osim toga, svi materijali završne obrade će trajati mnogo duže.

Ponekad prirodna ventilacija nije dovoljno, pa se preporučuje da instalirate prisilne izvlačenje zraka. Vrlo često se automatski sa svetlom.

Video o ovoj temi "Pripremite zid ispod pločica u kupatilu"

Kako da ne kupuju ekstra materijala, prethodno provedenog sve proračune. To treba uzeti u obzir strop području, ako je u korice GCR.

U zavisnosti od metoda montaže, potrebno je izračunati broj profila i dodataka. Što se tiče vijke, oni moraju biti dosta, tako da bi trebalo da ih povesti sa radnji.

Video o ovoj temi "Kako uskladiti zidne ploče sa rukama video"

Inventar za poravnanje

Kako bi se uskladila zidove FCL, koji se montira na metalloprofilny okvir, treba da pripremi sve materijale s kojima će se rad obavlja. Na posao je obavljen u kontinuitetu, potrebno je imati na raspolaganju sve alate:

Video na "poravnanje zidova rigips"

 • metalni profil od dvije vrste;
 • gips ploče vlagu;
 • nivo zgrada;
 • odvijač ili bušilica;
 • punch;
 • Izgradnja nož oštrim blade;
 • avion rubu da se stvori žlijeb;
 • brusnim papirom.
Ekran kupanje pod rigips

Rigips dobiti dobar blizu kupanje ekranima.

metode za pričvršćivanje

Danas, postoje dva načina za izravnavanje zidova gips-karton: bez okvira i okvira. Izbor metode ovisit će o nekoliko važnih faktora:

Montaža gipskarton pomoću drvene letve

Ugradnja suhozidom sa drvenim sanducima.

Related Videos "pločice u kupaonici. Instalacija na suhozida"

 • stanje zida;
 • je okrenut materijala.

Ako se zidovi imaju male nedostatke, onda jednostavno zalijepiti FCL direktno na zid pomoću posebnih ljepila.

Ako je površina nepravilnosti su velike i kao završni materijal treba da keramičke pločice, montažu mora se odvijati u okviru neumitno.

bez okvira metoda

Suhozidom listova može se pričvrstiti na zid pomoću posebnih rješenja ljepila. Ova metoda se može primijeniti u slučaju da su ispunjeni osnovni zahtjevi:

 • površini nema značajne razlike;
 • suočava materijal neće biti jako teško.
dijagram instalacija svetionici za usklađivanje

dijagram instalacija bubice za poravnanje.

Ako je zid je vrlo neujednačena, u suhozidom može ponoviti ove nepravilnosti, a krajnji rezultat će biti zid defekata. Isto tako, ako se kao pred materijal će se koristiti keramičke pločice, postoji mogućnost da se listovi mogu udaljiti iz baze pod uticajem velike težine.

Rad potrebno koristiti materijal čija debljina ne prelazi 12 mm. Prije prelaska na takve montaže, potrebno je pripremiti površinu. Površinu zida u kupatilu treba biti potpuno očišćen od starih završni premaz.

Važno je da se dobro osuši svi zidovi. To je potrebno kako bi se spriječilo stvaranje gljivica ispod FCL. Nakon sušenja, baza je obrađena prajmera sa antiseptičko dejstvo. Prvi korak je pregledava od strane našeg visak zida i određen je najviši trenutku, to će biti minimalno u svojoj debljina sloja ljepila. Od ovog trenutka trebate napraviti raspored na koje su priložene liste.

Korištenje limova

Ako je kupaonica prostor dovoljno prostora, preporučuje se da se ojača OKR metalloprofilny okvira. Ova metoda vezanosti omogućava daljnje INSULATE zid, sakrije različitim komunikacijskim, ali i koristiti kao keramičkih pločica suočava materijala.

Related Videos "Kupaonica renoviranje Dio 1 priprema zidova"

Shema gipsane ploče

Shema gipsane ploče.

Pre nego što počnete dizajn profila za ugradnju je veoma važno da se pripreme na zid. Za početak površinu potpuno ispao sve stare finiš premaz.

Posebnu pažnju treba obratiti na obrađenih površina. Stoga, površinu treba proveriti slabosti. Ako jesu, onda treba eliminisati. Kupatila definitivno treba da prime zid. Antiseptik agenti će zaštititi površinu od plesni i plesni.

okvir za ugradnju

Da biste poravnali zid, potrebno je koristiti pocinčane profil. U tom procesu, profili će se koristiti više konfiguracije. Kao glavni upotrebu profil UD-vodič koji se pričvršćuje na dnu stropa i poda. Za fiksiranje potrebno je koristiti tiple. Ovi profili su umetnuti CD profila koji su naknadno biti fiksna rigips.

Shema pričvršćivanje metalni okvir ispod rigips

Shema pričvršćivanje metalni okvir ispod suhozida.

Pričvršćivanje profila zajedno posebnim vijcima. Važno je da se prvi profil je instaliran u blizini zida. Drugi su raspoređeni osim nagiba 600 mm. Izmjeriti ove distance mora biti središnje linije profila, a ne od njegovih rubova. To će omogućiti pravo utvrditi standardne veličine GCR od 1200 mm.

Related Videos "u gipsane montažna pjena duž zidova samo!"

Kako bi se dati okvir više rigidnost, potrebno je koristiti posebne pocinčane ploče - vješalice. Oni su priključeni na profil i zid, stvarajući neku vrstu rebara.

Kada instalirate ove suspenzije je vrlo važno za kontrolu nivoa profila, kako bi se izbjeglo zid nepravilnosti. Dodatni horizontalni skakač sa profilima može se ugraditi ako je to potrebno. Ovo je potrebno ako visina kupatila duže od dužine FCL.

suv malter

Sljedeći korak nakon izgradnje okvira je pokrivač sa gips-karton.

Izbor vodootporan GCR, spremni ste za montažu na metalloprofilny okvir.

Kao što je zatvarač je bolje koristiti vijke vruće željeza, oni su crne boje. Najčešće se koristi vijka 35 mm u dužinu. Da bi rad bio znatno učinjeno brže, potrebno je koristiti odvijač ili bušilica sa posebnim mlaznice. Korak između vezovi ne smije biti više od 15 cm. Hats vijke preporučuje malo utaplivat u kartona.

Kako bi se smanjili gips ploča, potrebno je koristiti oštre konstrukcija nož. Uz pomoć vladara da bi privukli liniju zarez na koji potom razlaže materijal.

Pre postavljanja list na okvir vrlo je važno da se smanji žleb. Da biste to učinili, morate koristiti avion. Takav tretman će omogućiti kraju kvaliteta da završi zglobova. Važno je u fazi zaptivanja spojeva koji se koriste za maskiranje mrežu, on će održati rješenje i sprečava stvaranje pukotina.

Usklađivanje gipsane ploče sa metalloprofilnogo okvir omogućuje da usklade bilo kojoj podlozi i sakriti bilo kakvu manu. Osim toga, prostor između profila se može postaviti izolacijski materijal. Osim toga, gotovih površina može se sa sigurnošću postavljene keramičke pločice.

Poravnanje zidova u kupaonici moraju biti obavljeni sa veliku odgovornost, jer je od toga će zavisiti od gotovog rezultat. Prije nego što počnete, važno je uzeti u obzir način na koji se očekuje da će krajnji rezultat. Izmjerite dimenzije prostorije i sanitarije, kao pričvršćivanje GKL na okvir može potrajati dosta korisnog prostora.

Related Videos "poravnava rigips kuhinja zid"

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com