WikiWiex.com

Top model projekti drvenih kupke

Danas je mnogo atraktivnih i jeftin kupanje projekte koji se mogu graditi na svom području: sauna, turska ... Ali, dugo su Sloveni odmara dušu i tijelo je u tradicionalnom ruska banja, osobno izrađeni od ekološki građe. Stoga, čak i danas na ruskom otvorenim prostorima i dalje popularan drvene kupka - bilo da je napravljen od greda, drvo ili izgrađen metodom trupa. Nije ni čudo: drvo - jedinstvena građevinskog materijala. To je 100% ekološki, "diše", savršeno podložni tretman i inherentno - komad prirode.

PRIMJER plan mali kupka

PRIMJER planiraju mali kupanje.

Nudimo vam 90 (!) Zanimljivih projekata (Page prevrnuo):


Video o ovoj temi "Tajne izgradnju kuća, javnih kupatila, paviljoni od kupaca brevna.Otzyv 2"

Na našoj web stranici ćete naći razne standardne dizajne kupki od drveta, na kojoj će se graditi svoj lako, i za građevinske radove i materijale troškovi su minimalni. Izabrati najuspješniji dizajn za svoje stranice, razmotrite sljedeće točke:

 Tip drvene kupka

Naši preci izgradili kupke bez razloga iz cijele trupaca - uzimaju u obzir karakteristike tradicionalne ruske hladnoj klimi. Zbog toga, ako je lokacija nalazi se u sjevernom dijelu zemlje, idealno rješenje bi banja Projekti trupaca, koji su izgrađeni stvarno toplo i izdržljiv par. I zahvaljujući činjenici da je drveni zidovi načina da "diše", u takvim kadu će uvijek biti optimalno i zdravo za ljudski vlage. I toplu kupku nije potrebno - samo poseban tretman za zaštitu drveta i brtvljenje.

vrste građe

Vrste drveta.

Video o ovoj temi "Tajne izgradnju kuća, javnih kupatila, paviljonima brevna.Rubka u posudu, rezanje u šapu"

Ali, to je mnogo lakše i jeftinije izrada sauna iz bara, koji se uklapa dobro i nema tzv "hladnih mostova". Posebno koje prikupljaju kupka od bar može biti čak i bez ikakvog iskustva - što je dovoljno da kupi spreman ten u pogonu, gdje se brojevima svaki dnevnik, i prikupiti sve u skladu sa uputstvima. A ćete pronaći dovoljno zanimljivih projekata kupke iz zraka, koji nisu teško implementirati na našim stranicama.

Ako se par biti izgrađen u toplijim regijama, gdje je klima je blaga, može se smatrati kao varijanta drvene projekata kupke ne samo iz dnevnika ili drveta. Posebno kada je riječ o tlo zasićenost vlagom, što je teško staviti solidan temelj, a to bi bilo loše da izdrži teret teških trupaca. U takvim slučajevima, možete se odlučiti za okvir kupanje, što je lako i jeftino izgraditi dovoljno brzo.

raspored

Planiranje za budućnost kupanje ovisi o potrebama porodice. U osnovi, tradicionalna ruska banja su parna soba, prostorija za relaksaciju i pranje. Ali ne zaboravite o predvorje, koji sprečava prodiranje neprijatnih hladnog potoka u sauni. Ali vrata čekaonice otvoren za parna soba ne bi trebalo da - sve pare pušten iz njega, brzo će se poravnaju na odjeću i vlaže ga. Dakle, vrata parna soba treba da ide na platformu. Zbog takvih reguliranim kupanje područje se koristi efikasnije, i sve je moguće zagrijati peć.

Video na "Top 7 ekonomičan kuće dizajna. Uspješno planiranje, najboljoj cijeni!"

Najracionalniji područje saune - kvadrat. da se smanji gubitak topline je najbolje držati vrata sa niskim kutiju, i štednjak bojler instaliran u uglu pored vrata. Za najbolju drvenu kadu veličine pare - 2,5h4,5 m.

kupka dizajn

Drvena kupka danas - ne mora da podsjeti ruski dnevnik kolibe sa grijanjem u crnoj boji. Sve sada izgradnju multifunkcionalnog kupka - sa potkrovljem, terasa, prvi kat i stanovanje. Naravno, temelj za takvu kupku treba temeljno, ali za ostalo nije potrebno za izgradnju kuća - sve u ovom slučaju u jednom. U takvoj sauni se možete opustiti, upoznajte prijatelje i prenoćiti na drugom katu topline.

Video o ovoj temi "Tajne izgradnju kuća, javnih kupatila, paviljoni od kupaca brevna.Otzyv 1"

Broj unutrašnjosti

sanitacija aparata drvene kupka

Aparat kanalizacije drvene kupanje.

Na našim stranicama sve najbolje projekte kupke koje postoje danas. Svaki projekt ima neke prednosti i prikladnosti za određenu lokalitet. Ali u suštini je izbor ipak ovisi o broju soba i planova da ih koriste, jer danas je postao nevjerojatno popularan ne gradi dva odvojena objekta - vila i kupanje - i jedan i multi-funkcionalna. tako:

  • važno je da se odmah odredi koliko će biti živi i spavaće sobe na kojem se spratu su;
  • Hoće li vam je potreban kuhinje i dnevnog boravka, i da li se mogu kombinirati u studio;
  • Su kupaonice potrebna (danas je postalo moderno da uradi dvije kupaonice - jedan general, gost, i jedna privatna, u blizini soba);
  • da li u kadu biljar, fitness i opuštanje sobi;
  • kao i za smještaj bazena - u prizemlju ili u posebnom dodatku na kupanje.

S obzirom na drvene kupke projekata je važno uzeti u obzir da je od koje pare je da se gradi. Na primjer, kupanje izrađene od trupaca izgrađen na vlastitu, posebnu tehnologiju, a ne mogu da projektuju običan drveni okvir za kupanje uzeti kao osnova za izgradnju drveta. Posebno ako govorimo o neobičnog oblika kupka - sa zaobljenim uglovima i konusnim rubovima, na primjer. U ovom slučaju, stvaranje trupaca ili građe nije poželjno, tako da ne iskoriste prednosti loše pečat. Trupaca kupka može biti samo pravokutnog oblika, povremeno - kvadrat.

Video o ovoj temi "Tajne izgradnju kuća, javnih kupatila, paviljoni od kupaca brevna.Otzyv 3"

Ali druge opcije kupke od drva može biti najneobičnijih, a ne tradicionalne. Pogotovo danas u modni stil formalizma - kada je zgrada izgrađena u obliku nečega, na primjer, ptice, zvijezde ili srca. Naravno, troškovi realizacije takvih projekata košta prilično skupo, a sama izgradnja je komplikovano, ali ispostavilo se da originalni sobi, a samo jedan od svoje vrste. I tako danas pohvaliti ekskluzivnih moderno.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com