WikiWiex.com

Sauna u stanu sa svojim rukama - izgradnja u fazama

Bath je dugo bio omiljeno mjesto za ruski narod. Ali u gradovima priliku da se zagrije nije uvijek dostupna. stoga preduzimljiv stanovnici gradova ili izgraditi vlastiti pare na mjestu u blizini vrt ili u potrazi za kako izgraditi sauna u stanu. I, kako se ispostavilo, rotirati kao potpuno nije teško - to je samo važno znati kako i imati pri ruci potreban materijal.

Video na "sauna u stanu, vikendica, kuća, sauna sa svojim rukama, kupatilo sa svojim rukama"

saune uređaj

saune uređaja.

Na kraju krajeva, u stvari, jednostavno i brzo opremljen lijep i ugodan mini sauna u stanu: fotografije se mogu pogledati na internetu, a informacije je lako naći i na specijalizirane građevinske portala i časopisa. Glavna stvar - sve radove pažljivo i povremeno se konsultuje sa spetsialistami.Kakoy biti vaš sauna - zavisi od vas. To može biti infracrveni sauna sa svojim rukama, a to je moguće napraviti konvekcije - peći.

Related Videos "Bath House: da sigurno Ruke // FORUMHOUSE."

Opremiti vlastitim kupatilom, da li je finska sauna u stanu ili tipičan ruski parna kupelj, trebate tri cijeli zid završen. Drugim riječima, jednostavno odaberite najmanji sobu. Ali, ako to nije moguće, onda možete izgraditi saunu i nosivi zid u jednoj sobi, ali ne i van, ili u zimi lako je kondenzacija mogu formirati. Iako je u ovom slučaju moguće je opremiti rešetki između zida i potporni zid pare sobi u stanu. Dakle, za to da se ležaj zid prikovan barovima 5x5 cm i na udaljenosti od 50-70 cm jedni od drugih i cijelom visinom budućnosti saune. Sljedeći plaštom sanduk, koji će preuzeti sve funkcije ležaja zida.

I faza. Izgradnja okvira buduće pare

Primjer izgradnje sauni na balkonu

Primjer izgradnje sauni na balkonu.

Video o ovoj temi "Kuća u milion: faze izgradnje // FORUMHOUSE"

Okvir barovi moraju biti čvrsto pritisne na zidove sauni. raspored cjevovoda treba raditi pet nivoa, i držali pet horizontalnih linija od konvencionalnih krede za ovu foliju. A prvi red bi trebao biti smješten na visini od 3 cm od poda, na visini od 60 cm se izvući drugi, a treći - na visini od 1 m iznad poda. Kao rezultat toga, linija 5 se dobija u 5 cm od plafona. Četvrto - tačno na sredini između 5 i treće linije. sauna Okvir sama treba učvrstiti sa posebnim rupe svrdlom pravo kroz izolaciju, koji je napravljen isključivo na linijama. Najoptimalniji korak bušenje -. 50-70 cm Za punjenje u toku su drveni utikači i najlon utikača.

Vezivanje elementi moraju biti pričvršćene pomoću vijaka, zajebao u odbor, i barovima na jednom uzdužnom središnje. Pri čemu je prosječne debljine šipki mora biti veća od debljine druge. Za to je da je prosječna barovima i trgovinama će onda biti priključen na završnoj fazi rada. Ako je ležaj zid je bio neujednačen, potrebno je podesiti debljinu obavezujućih elemenata.

Usput, Kadriranje u stanu je najbolje uraditi u malom prostoru, na primjer, na mjestu nekadašnjeg ostava ili ormar. Ako dimenzije za budućnost parna soba su idealna, sama cijevi može se montirati direktno na zidovima sobe. Ali, ako je veličine su različiti, trebate instalirati uglovima poseban vertikalne police od metar dasaka. Ono što je najvažnije, da njihova visina bila je viša za 5 cm od buduće lokacije gornjeg Trim. Fix otporan može biti direktno na podu, prethodno izbušene u njemu dve rupe i umetnite najlon utikača. Pored toga, ali i da se voze dva 12-centimetar nokte direktno u kraj stalak, ali bez kape. Važno je da su se okrenuli sami stoje vertikalno, a možete ga provjeriti visak ili nivoa vode.

Shemu plafon izolacije pare

Shemu plafona izolacije pare.

Plafon doma sauna je izgrađen na sljedeći način: krajevi gornja korpa komunicirati s ploče koje su postavljene ravno. Ovo je elemenata stropa okvir, koji tradicionalno se vrši ne iz rešetaka, a za više masivnih širokih dasaka. Oni bi trebali biti postavljeni paralelno međusobno i između bočnih zidova same saune. Najbolja opcija za smještaj - 50-70 cm, samo za dobra lokacija obloge pričvršćivanje nokte. I horizontalne i paralelne potrebe da se provjeriti libelom.

Spreman okvir kući sauna treba da sadrži standardne lokaciju za vrata. U tom cilju, dvije noge se montiraju na instalacije okvir vrata, i over-the-box set horizontalne skakač za pričvršćivanje obloge. okvir vrata između stupova je fiksiran preko vijaka. Nakon ugradnje list kutiji vrata je poželjno da se ukloni iz šarki i izdvojiti - da biste izbegli oštećenja tokom naredne operacije.

Za ispušne i ventilaciju napravio dva okvira od drveta. Ali ako kao plafon za korištenje saune strop prostora, u odborima ili šipkama okvira mora biti fiksirana uz pomoć glazirani, a tek nakon što se materijal montira na plafon, vezuju za zid okvir.

Ali za podne daske korištenje nepoželjno, ali u škripcu, možete, bez laka - da nema štetnih isparenja. I drugih površina kućne saune ne može se lakirati. A pod je bolje da iznese pločice, ali da to prije nego što će biti podignuta vrlo dizajn drveta.

Faza II. Instalacija u sauni

Instalacija u sauni

Instalacija u sauni

Video na "sauna u stanu sa svojim rukama Kopeisk Part 2"

Prije postavljanja električnih instalacija u kući sauni potrebno je definirati logičan način, gdje će se nalaziti sve grijalice. Lampe se može postaviti bilo gdje. Na primjer, za kubni oblik sa jedne strane brojila saune 2 Trebate samo nekoliko 40-pamuka lampe odlaže na obje strane klupe. Na kraju krajeva, to je njihov raspored uvijek daje meko i ujednačeno osvjetljenje. Ali možete popraviti svjetla na stropu i na zidu, koji pokriva njihovu dekorativne drvene rešetke.

Postavljanje svih električne opreme u vlastitoj sauni je najbolje uraditi u dogovoru sa električar - najbolje je iskusni, upoznati kako izgraditi sauna u stanu i provesti u svom ožičenja ispravno. Još bolje, da je takav rad od strane stručnjaka. Ali, naravno, moguće izvršiti veliki posao na svoju ruku. Dakle, rasporedi ožičenja staza u prostoriji treba biti zakazana što je moguće i da prođe samo duž vanjske strane trupa. Sve žice mora proći kroz okvir montiran na elemente metal crijevo. Nema oštećenja ili jedinjenja kao žice ne bi trebalo da bude. Glavna stvar da je slobodno krajevi žice postavljene sauna su bili dugi kraja da bi mogli bez problema provesti povezivanje terminala i dati puni prekidača i inventar.

Konačno, povezivanje raspored u kući sauna može biti samo paralelno i nužno mora proći kroz prekidač. Faza za ove susrete treba pružiti grijač i kablove za napajanje i rasvjeta - do za većinu u bojleru crijevo, koje završavaju u panelu grijanje.

Stage III. Izgradnja toplinske izolacije u sauni

Termo izolacija dom saune treba da bude dva sloja - izolacija i folije. Sami izolacija role treba tokom valjanja iz zida prema dolje složen preklapaju, i sa stajališta prilikom postavljanja do 10 cm. Nakon potrebno je da izolacija popraviti noktima gdje prethodno izbušene rupe i ubaci drvene utikača. Vezivanje je kako slijedi: gornjoj traci, a zatim - drvena ploča na udaljenosti od 1 m od poda. Svi ostali ploče ili šipkama su postavljene po slučajnom izboru.

Video na "sauna u stanu sa svojim rukama Kopeisk Part 1"

Stage IV. Obloga obloge unutar saune

Shema pare izolacije zidova i trim obloge

Shema pare izolacije oplata i trim.

Svi ruska kupatila jednom izgrađen od jasike i lipe. Naravno, takvi materijali nisu najizdržljivije za takvu čvrstu strukturu, kao dečko, ali imaju zaista ljekovita svojstva. Dakle, danas, ovaj materijal se gotovo uvijek koristi za unutrašnje obloge parne sobe i saune. Ali možete korice stan saunu i konvencionalne postava.

Početi da korice klapa kući sauna trebaš od plafona. Ako je plafon saune soba je plafon, potrebno je zategnuti foliju strane na samoj sauni. Foliju treba priložiti članovima okvir pomoću tvrdog dugmadi i protezala okomito na okvir ploče. I da se postave folija ne mora da Butt, i preklapanja, gdje se preklapaju širina -. 5-10 cm Unutar plafon sheathe trebaju strani ulaza. A šivanje obloge potrebna posebna čavli na svaki kadar brodu. Prva nokti kuje pod uglom u žlijeb čekićem, a zatim - dvoboynikom. Najekstremniji odbora može biti ušivenim zajedničke nokte bez šešira, koja se mora ukloniti unaprijed šišanje i ulazak noktiju u stablu - što je obrišite krpom. Na vrhu folija je potrebno postaviti izolaciju, jer je izvan plafona saune. Kao grijač može biti bilo mineralne vune, koja ne diše i ne zapaliti sa utakmice. Ali ne možete koristiti pjene - to je čudno da se izdvoji u zraku otrovne supstance.

Iznad mineralna vuna je položen asfalt i može nastaviti sa postavom kožu. Ako je sauna plafon direktno montirati na plafon posvećen u svoju sobu, farbanje folija može biti povučen i ulaznoj strani. U tu svrhu je zašivena daskama 4 obloge dna i formirana između otvora okvira su ispunjeni izolacijskih ploča. Sljedeći protezao još tkanine i postupak se ponavlja.

Slično tome, plafon kućne saune su ukrašene i njegove zid. Ali u ovom slučaju već imati na umu i mjesta za postavljanje izlaz. U ovim lokacijama u odboru samo po sebi mora prvo izbušiti rupu čiji je promjer jednak promjer crijeva. Onda je metal crijevo mora biti prošla kroz rupu, a zatim postava ploči mogu se ušivenim na svoje stalno mjesto. Ako sašivena zid bez zaobilazeći ploče, obloge između zidova i stropova ušivenim "Rust", a donji postolja prikovan uz otkusannymi kape direktno kroz letve direktno na donju ploču. Ali da bi dobru ventilaciju kanala kroz zid, donji rub dna odbora ne treba donijeti na pod - neka to ostane razmak od 20 mm. Osim toga, lamperija sa potrebom da se šiju kroz brtvu.

V korak. Izgradnja Lavochne okvir

Izgradnja Lavochne okvir

Izgradnja Lavochne okvir

Related Videos "Sauna u stanu? To je stvarno!"

Krämerbrücke čine okvir za dom saunu trebaš od barova sa delom 40x80 mm, koji se može koristiti kao kratak odbora, pridružio zajedno sa vijcima.

Na početku rada potrebno je da šije glavni bar horizontalno na nivou treće obavezujući za cijelu širinu zida nasuprot ulaza. Nepotrebno šivanje učiniti 8-10-centimetar vijaka. Glavna stvar je da se ograniči malo udavila u baru i oni kasnije slučajno niko ne može dodirnuti i spaljena. Optimalna udaljenost između vijaka - 50 sm.Takim isti način sašivena i strani sauna klupe. Ali na krajevima strane rešetaka i dalje treba priložiti bara visi koristeći 15 centimetar vijaka. Kao rezultat toga, dužina kačenje drvne treba da dobije parilochnoy jednake širine. Gdje su pričvršćeni vijcima-saomrezy potrebno za sigurnost svrhe da bi se prikrilo rupe sa dobro pripijene pluta sa bijelim ljepilom. Glavna stvar da je pluta je iz istog drveta kao i parket lavki.Dlya radnje su tradicionalno koriste u rubrici 20h80 mm. Poda je sastavljen od uzdužnih i poprečnih ploča i bi trebalo da bude ukloniti. Uzdužne odbor po dužini poklapaju sa saunama širine i poprečno - širini palube, koja ne smije biti manja od 60 cm za klupu vrha i 40 cm za dno.

Stage VI. instalacije električne opreme

Na posljednjoj fazi izgradnje doma sauna dolazi instalacije električne opreme. Putem posebnih vijaka, isporučuje sa grijača stvara čvrst montažu. Instalirajte grijač trebate visine 20 centimetara od poda. Oko njega je potrebno stvoriti barijeru preostalih ostatke Majke bilo kojem obliku, ali ne bliže od 5 cm do najviše grijalice. Između elemenata grijanje složen kamenje uz minimalnu dozvolu. Automobil je čvrsto lampe i električni prekidači i vijcima - pješčanog sata i vent ventila.

Uostalom montaže radova su skinuli krpom plafon i klupe i čistiti vlažnom krpom - i privatnu saunu u svoj stan je spreman za upotrebu. Glavni, prvi dan sauna toplo do 60 stepeni sa otvorenim vratima i ventila, a drugi - do 90 stupnjeva i tako držite tri sata. Trećeg dana tri sata vremena da se upije temperaturi od 100 stupnjeva, onda je moguće postaviti maksimalne temperature za 40 minuta i dodajte vremena na vrijeme na vrućim kamenjem vode. Počevši od četvrtog dana, kući sauna može se sigurno koristiti sa punim opterećenjem.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com