WikiWiex.com

Unutrašnji završni kupka - zidovi, podovi, klupe i peći

Mnogo lijepih riječi za reći o kadi. Generalizacije značenje svih citata i fraze, može se zaključiti da je kupka za ruskog naroda - to je najbolje mjesto za boravak, gdje se možete opustiti, ne samo tijelo već i um. Međutim, mnogo više ugodan za odmor, kada je milovanje oko vrste lijepe i vešto napravio komora ili redovne peći. Unutrašnja kupka šina - nije poslednji put u pitanjima izgradnje takvih objekata.

Unutrašnji završni kupka

Unutrašnja kupka trim stvara toplinu i udobnost.

Kako napraviti tako da je soba i funkcionalna i lijepa? To je uglavnom u remont peći trim? Šta materijala za korištenje i ono što ne treba koristiti? Na ova i druga pitanja će biti odgovoreno na informacije kit, sastavljene isključivo za vas.

završnih materijala

Ako pogledate fotografije uređenje interijera, primijetit ćete zajednički trend - svježe boravak i predvorje trim, obično drvo, kao što je to najviše ekološki i siguran materijala. To se sigurno može koristiti na visokim temperaturama, uzimajući u obzir samo zaštite od požara.

Međutim, drvo je također vrijedi odabrati prema određenim parametrima, jer neće sve drveće napraviti trajne promjene u temperaturi i pretjerane vlage u prostoriji. Unutrašnji završni zahtijeva visoko kvalitetnog drveta, koji je prošao određeni termičke obrade. Takvi postupci su bitne, jer štite strukturu materijala od vanjskih negativnih faktora, povećava vijek trajanja.

Prednost je da se drva, koji ima nisku postavke toplotne provodljivosti i toplotnog kapaciteta. Između ostalog, ona mora imati naočit izgled i mirišeš kao i jačina okusa drva će se povećati mnogo puta na visokim temperaturama. Pre završetka pažljivo pregledati stabla - to ne bi trebao biti prisutan smole mrlje i raznih čvorova.

Završni radovi u kadu sa svojim rukama To se može izvesti pomoću klasičnog drveta, koji su primijenjeni u kupatilo i dalje u starom:

 1. Lipa - na grijanje takvih materijala u prostoriji postavljen delikatan meda miris, koji ne samo da je vrlo ugodan, ali i koristan za ljude. Još jedna prednost je što kreč ne potamni na visoke vlažnosti, održavanje lijep izgled dugi niz godina.
 2. Drva abashi poznat po tome što ne grijati čak i pri visokim temperaturama. Ovo čini njegovu upotrebu, posebno na sigurnom.
 3. Cedar daje divan miris borove šume. Međutim, izbor materijala treba obratiti naročitu pažnju na moguće mrlje od smole. Kada zagrijava oni luče enzime štetni za ljudsko zdravlje.
 4. U većini slučajeva, vrlo lukav i pametan vlasnici vole da se kombinirati u završnoj ravnih i četinarske i listopadne vrste drveća.

Najviše "čisto" drva bez smole koriste za stropove. To je uglavnom zbog činjenice da je većina vrući zrak raste, uzrokujući smola (ako postoji) da se topi i kaplje dolje na glavama ljudi.

Završni radovi u kadu zahtijeva marljivost i informiranih odluka, tako da svaka soba mora biti izabran optimalan izbor materijala, koji ne samo da krase unutrašnjost, ali i biti najfunkcionalnije. Ako pranje sa predvorje i sve je jasno, kao što se ovdje koristi može biti ne samo drvo, ali i, na primjer, razne pločice, raspored par - je nauka.

Zidovi u sauni

Završni radovi postava kupka - je, prije svega, njegova upotreba u sauni, glavnoj sobi zgrade. Osim toga, bio je izložen u paru maksimalno termičkog šoka i izloženosti u paru.

Profilirani treba biti dobrog materijala. Ako je "nadogradnja" je imati na umu nekoliko osnovnih pravila:

toplinska izolacija

Shema kupka izolacije.

 1. Materijal ne može se lakirati, jer čak i najskuplji i kvalitetan predstavnik ovih supstanci odaju neprijatan miris kada se zagrije. Završni radovi postava uvijek mora biti siguran i ugodan.
 2. Oplata ne može biti obojen bojom, kao u kadi, ona će objaviti opasne kemikalije.
 3. Profilirani moraju biti osigurani od strane noktiju upuštena način kao i metal može se zagrijati i zapalili ljudske kože.

Uređenje zidova uz pomoć obloga zahtijeva preliminarni rad. Ako želite da dobijete najviše od malom prostoru, neophodno je da se prijave za izolaciju izolaciju od mineralne vune, koja se obično zatvorena od posljedica pare aluminijskom folijom. Umjesto grijalice se mogu koristiti, na primjer, folije tepofol da smanjuje količinu rada potrebnog i štedi vrijeme.

Završni radovi postava mora biti odvojen od folije sloj po jaz zrak:

Poda u sauni

Postavljanje podnih i zidova kupanje razlikuju u materijalima koji se koriste i radom.

Seks u kadi

kat jedinica u kadi

Paul je ležao u kadi je uvijek pomalo sa predrasudama, tako da voda tone u dobro definirane su opremljeni posebnim sifona za odvod vode. Uređenje interijera treba urediti tako da se vlaga ne zadržavati u prostoriji.

Sami parket Plank od oštrice ili jezik i Groove odbori koji su podržani na drvenim gredama, impregnirane antiseptici. Oni, pak, koji je odobren na posebnom hrpe cigle ili kolone sa članom 25. do 25. Cela struktura treba da bude pre-betoniraju ili ispunjen pijeskom sloja. Udaljenost između oslonaca treba da odgovara debljini ploče.

Seks u kadi treba biti viša od dna posude za pranje do 15 cm, a na podu ispod poda za pranje Locker (tambura) za 3 cm.

Možete vidjeti materijal o tome kako da to estrih katu sa svojim rukama.

Štandova u kadi

Instalacija tezge u kadi može biti vrlo raznolik. Sve ovisi o sposobnosti i sami vlasnici fantazije.

Štandova u sauni

Štandova u par često od drveta, kao što su hrast, lipa, jasike, topole.

Izbor materijala za klupe, morate imati na umu ne samo da će proizvod biti u sobi sa visokim temperaturama, ali će biti u kontaktu sa kožom. Zato podloga mora biti antialergijski ne samo, ali se razlikuju glatke teksture bez čvorova evoluirao i posebno bez smole ostatka. Najčešće radnje odabrati hrast, lipa, jasike, topole. Takav izbor je uzrokovana nekoliko prednosti:

 • ne ispuštaju smole;
 • brzo se suši;
 • imaju ugodan miris;
 • ne greje, nije spaljena;
 • ugodan za kožu.

Police bi trebao biti sa zaobljenim krajevima i imaju lijep pogled. Postavite ih bolje prazne zidove u 2-3 slojeva. Ali svugdje postoje izuzeci, na istu kvalitetu materijala omogućava nam da odbaci stare i dobro utvrđena pravila.

Udaljenost između stropa i gornje prirubnice mora biti manji od m, a ne više od 120 cm. Klupe moraju biti razumne udaljenosti iz pećnice sprečava otkaz protiv njega. Ako je pećnica završio koristeći jednostavan za žbukanje ili zidovima, udaljenost između njega i klupe bi trebao biti barem pola metra.

završio peći

Unutrašnjosti trim uvijek znači da pećnica ne treba ostaviti na marginama jer nisu istog tipa. Možemo reći da je svaki peć svoj karakter i dušu.

šporeti

Posebnu pažnju treba obratiti na štednjak, to je centralni i važan dio kupanje.

Greige peći izgledaju sasvim pristojno, čak i nepristojan. Osim toga, mogu akumulirati prašine i prljavštine u zglobovima između cigle, koji je ne samo dobar, ali nije higijenski. Ipak, finiš pećnica u kadi - ne samo način da se atraktivan izgled cijele sobe. Ovo je možda najvažniji trenutak, jer će to ovisiti o zaštiti od požara zgrade.

Postoje tri vrste prerade peći izgled:

 • okrenuti pločice (najčešći i lijepe);
 • polaganje čelični omotač;
 • jednostavan za žbukanje.

Izbor metode ovisi o fizičkom i financijske sposobnosti radnika i poslodavaca.
Donosimo vam video od završetka kupanje lamperija:

Završni radovi kupka unutra - to je uvijek zanimljivo i to je korisno znati sve nijanse slučaj, jer radiš nešto samo za sebe. Zbog toga je neophodno da se izvrši maksimalno strpljenje i marljivost. Sretno!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com