WikiWiex.com

Unutrašnju izolaciju kupka

Video na "Zagrijavanje kupka iznutra ekspandirane gline"

Lijepa, robustan kupke danas sve više postaju uređenje prigradskih naselja. Može li biti veće zadovoljstvo nego nakon napornog dana opustite se u kadi sa breza metla? Međutim, da bi se u kadi moglo odmor i opuštanje, morate se pobrinuti za svoje izolacije, inače posjetite kupanje neće donijeti odgovarajuće uživanje.

Video na "zagrijavanje unutrašnjih zidova. Postavljanje izolacije na zid. Izolacija zidova iznutra"

Shema pod zagrijavanje za kupanje

Shema pod zagrijavanje za kupanje.

Kupka je struktura, koja bi trebalo da se brzo zagrijati i ohladiti polako.

Stoga, prije nego što se javlja svaki vlasnik udoban pare pitanje - kako toplu kupku unutra?

Kako bi se izolirati kadu unutra, postoji mnogo načina, ali prije nego što je izbor, morate uzeti u obzir materijal od kojeg je izgrađen za kupanje. Sve popularniji kupka blokova jer ima odlične tehničke kvalitete. Treba napomenuti činjenicu da su sami blokovi su odličnu toplotnu izolaciju, jer imaju poroznu strukturu. Međutim, u hladnim zimskim zamrzne tim jedinicama, takođe, što stvara nelagodnost u kadi, tako topla kupka blokova unutar i dalje je potrebno (posebno važi za one ruske regijama gdje oštre zime). Ako se kupka se ne izolirati unutrašnjost jedinice pravilno, osim činjenice da to neće biti jako vruće, zidovi prekriveni hladne tamne mrlje, to ne izgleda estetski ugodan.

Shema izolacije jabučne kupanje

Shema izolacije Malić kupanje.

Kako bi se izolirati unutar kade blokova, preporučuje se korištenje materijala kao što su fiberglasa i mineralne vune. Moguće je koristiti i druge materijale, ali šta god primijeniti, potrebno je osigurati parna brana pouzdan jer svaka blokove negativno reagiraju na visoke vlage u zraku i brzo upijaju vodu kao spužva. Kao grijač za kupanje i moderan koristiti pjene, može isto tako biti izolovani i saune napravljen od blokova.

Related Videos "izolacija KUĆA zid"

Prije toplu kupku unutrašnjosti blokova, potrebno je provesti niz akcija kojim se održava udobnu klimu. Da bi ovaj posao, morate imati sljedeće alate:

  • lopaticom;
  • Mochalny četka;
  • općenito;
  • nivo zgrada;
  • pasti.

Zid izolacije u kadi

Shema za izolaciju zidova drvenim kupanje

Shema za izolaciju zidova drvenim kupanje.

Kako bi se izolirati unutrašnjost kadu sa svojim rukama blokova treba da počne sa toplinske izolacije zidova, i to treba da se uradi sanduk drveta. Onda vam je potreban da bi pouzdan okvir, preporučuje se koristiti drvene blok svoje konstrukcije. Što se tiče debljine letve, mora biti takva da između izolacije i na koji je postavljen širina razmak od nekoliko cm. To je učinjeno kako bi se distribuira izolacijski materijal i spriječiti deformacije, što može smanjiti toplotu svojstva, što stvara kupanje nelagodnost.

Zatim na vrhu sanduka je potrebno popraviti parna brana, za njenu proizvodnju Preporučuje se gasiti folije, ali je sasvim moguće koristiti druge web materijale. Kada se to uradi, može se pretpostaviti da je proces završen kupka za izolaciju zidova od blokova. Ali ne žuri za početak završne radove, s obzirom da je potrebno izgraditi još jedan kat letve. Stručnjaci ne preporučuju za jačanje lamperije ili obloge preko sloj izolacije odmah nakon što je učinjeno izolacije. Što se tiče dodatnih gajbi, onda se to radi kako bi se osigurala kvaliteta izolacije, tako da je prostor koji je pod završni materijal vrlo dobro ventiliranim.

Kako napraviti izolaciju poda?

Zagrijavanje poda je važan proces, ovoj fazi treba raditi s izuzetnom pažnjom. U modernom kupke etaže mogu biti dva tipa: pločica i parketa, oba alternative imaju svoje prednosti i mane, tako da prije toplu kupku unutrašnjosti blokova, potrebno je uzeti u obzir vrstu poda.

Video na "Toplinska izolacija u kadu KT 40-AL"

Shema izolacija plafona za kupanje

Shema izolacije stropa kupanje.

Ako je pod natkriveni odbora, kao izolacijskog materijala preporučuje se upotreba betonski blok, a drugi pogodan materijal, kao što su šljaka. Ovo rasutog materijala, na površini su ravnomjerno raspoređeni, a onda im je potrebno da se sabija.

Da bi imali veće izolacije svojstva, dalje prostirke mogu biti postavljeni na vrhu, koji su proizvedeni od mineralne vune. Ako se uradi na ovaj način, nema sumnje da je nivo izolacije poda će se sastati sa najvišim standardima. Međutim, upotreba moderne izolacije nije preduvjet za kvalitativno toplu kupku, moguće je ograničiti povećanje u debljini sloja čestica materijala.

Ukoliko su kupanje etaže blokova od betona, neophodno je da se ponašaju drugačije. Kao izolaciju preporučuje se koristiti posebne mastika. Efikasno izolirati unutar kade mogu biti slojevite lijevanjem pod, to bi prvo da obavi prljavi kravatu, vrhunski je potrebno postaviti IZOSPAN, film ili krovni osjetio. Kada se sve ovo završi, gornji sloj je ispunjen betonom maltera. Treba dobiti ravnu izolirano dno, onda će biti potpuno spreman za oblaganje.

Kako napraviti izolaciju plafona?

Za izolaciju plafona, možete koristiti različite materijale, ali princip je izolacija uređaja. U mnogim aspektima, kao što je rad sličan izolacija unutar zidova kade blokova. Prva stvar koju je potrebno za opremanje jak sanduk, koji je napravljen od drveta, onda se izolacijski materijal se nalazi između rešetaka.

Kako bi se učinkovito izolirati strop prostora, moguće je koristiti materijale kao što su mineralne vune, tanjir, pjena. Međutim, moramo imati na umu da bez obzira što se koristi materijal za izolacije, izolacije sloj bi trebao biti uži od debljine šipki, koje se koriste za uređenje sanduka. Zatim nastavite na sljedeći sloj - parna brana, završni korak je da se sanduk, koji su fiksirane dekorativnih materijala.

Ako je izolacija izabran stakloplastike, potrebno je izbjeći jedan od najčešćih grešaka - pokriti sa folijom obje strane izolacije materijala. Unutrašnji sloj izolacije je potrebno koristiti ne-folije, budući da je materijal mora omogućiti zraka i pare vlage akumulirati.

Video o ovoj temi "Kako odabrati grijač za kupanje?"

Ništa komplicirano u proces opisan tamo, glavna stvar - da se koriste visoko kvalitetne materijale, da učine sve što je pažljivo, strogo slijedite upute. Važno je napomenuti da sa svim radovima može nositi sa čak i osoba koja nema iskustva u ovoj oblasti.

Ako se sve radi ručno, možete samo da sačuvate dobar, ali i kako bi bili sigurni da su svi radovi obavljaju savjesno.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com