WikiWiex.com

Zagrijavanje za kupanje cigle - zidova i plafona

Video na "zid izolacija iznutra Penoplex"

Izlaz Iscrpljen parilochki u svom kupatilu i toplo ... ... Malo je vjerovatno da neko iskušenje takva mračna predviđanja. Da bi se to noćna mora ne prevesti u stvarnost, potrebno je da se brine o visoko kvalitetne toplinske izolacije iz kade. Pričajmo o tome kako toploj kupki opeke.

Shema zagrijavanje kupka temelj

Shema zagrijavanje kupka temelj.

Naravno, sama cigla je prilično toplo materijal, ali kadu vlasnik izazov - da se postigne brzo zagrijavanje prostorija i dugo zadržavanje topline, jer je sve - faktori ekonomičan i udoban rad kupanje. Jednostavno rečeno, kvalitetna izolacija cigla kupke učinit će vaš odmor još ugodnijim i jeftinije.

Zahtjevi cigla izolacija kupanje

Sama zgrada ima drugačiju svrhu od kuće, tako da se zahtjevi za izolaciju znatno razlikuju. Potrebno je da se postigne ne samo toplinu, ali i hidraulične i parna brana. Da biste to učinili, počnite sa izolacijom temelja. Položio mineralna prostirke.

Prije početka poda uređenje tla ispod njih, takođe, pažljivo izolirana: sipa betonski blok ili šljake. Debljina sloja materijala treba da bude po do dva puta veća od debljine zidova kade. Parket može biti samo suho greda i greda.

na zidovima Izolacijski radovi termo

Toplinska izolacija zida od cigle

Toplinska izolacija zida od cigle

Iznutra kadu je rafiniran i istovremeno se zagrijava na drva oblogom. Međutim, čak i prije nego što je završni radovi se radi, pare. Kao parna brana materijala je dobro folija i natron papira.

Zidovi u sauni i pranje zahtijevaju posebnu brigu - to je bolje koristiti foliju, a to možete učiniti i kraft papir za ostatak sobe. Materijal se postavlja između vanjskog zida i unutarnje drvene oplate. Važno je da se izolirati strop, inače napore usmjerene na zagrijavanje zidova, daju osrednji rezultat.

Plafon u području posebnu pažnju

Iznad gornje granice stavio sloj stakloplastike. Slijedeći sloj se sipa preko natkrivene materijala. Sastoji se od glinopeschanogo rješenje s piljevinom ili sjeckani slame (seksualna). Sastav se miješa u količini od 1: 1. . Optimalna debljina rješenje sloj na staklu - 20-30 cm Sljedeći sloj - glinopeschany rješenje s vermikulita (1: 3, respektivno). Njegova debljina treba biti oko 50 mm.

Shema krovne izolacije

Shema krovna izolacija.

Na zagrijavanje je kvalitete, potrebno je dati rješenje da se potpuno osuši. Ovo obično traje od nekoliko tjedana do dva mjeseca. Ova razlika u vremenu je uzrokovan specifičnosti vremenskih uslova. Nakon sušenja rješenje prelivena pjenom na 100-150 mm debljine, nakon čega se puni cijele konstrukcije cementnim malterom mrvice pjena (1: 3, respektivno). Ako je projekt tavanske prostorije iznad sauna, svih slojeva izolacije čine na krovnog materijala ili krovni filc, koji se prostire na drveni pod.

Unutar izolirani strop tako: blister odbor s letvica 500 mm, između kojih postoji fiksni sloj stakloplastike, zatim - toplinska izolacija (oko 50 mm). Kao izolaciju najčešće koristi ili kaolin bazalt vune. Sljedeći sloj - folmotkan ili folijom. Kada su svi slojevi izolacije instaliran, možete konačno korice plafon obloga. Površine čvrsto izolirana.

Na ono što se spasiti?

Kako ne zagrijati prostoriju i kada su prozori curi, efekat je nula, jer je većina topline odlazi kroz prozor profil je. Brzo hlađenje prostora doprinosi veliki polje stakla.

Tehnologija konopatki kupka proreza

Tehnologija konopatki kupka proreza.

Video na "zid izolacije"

Labavo umetnuta stakla - faktor nastanka proreza koji prolaze hladnog zraka, pa čak i izazivanje pojave nacrta. U principu, kvalitetna izolacija cigle kupke je moguće samo kada je ispravan pristup na izbor prozora i njihove pravilne instalacije i brtvljenje.

Sve rupe i pukotine treba pažljivo klinaca i okvira - što je bliže moguće voziti do korica. Usput, ova mjera je odličan za sprečavanje mogućih zamagljivanja prozora u budućnosti. Staklo mora biti pažljivo odabran prema veličini. Oni moraju biti dobro konsolidovati. Za kupke neprihvatljivo prozori sa jednim staklom. To bi trebao biti najmanje dvostruko, trostruko, pa čak i bolje. Ideal - dvostruko staklima.

Izolacija cigle kupke pečata je nemoguće bez prozora. Oni su zatvoreni i zapečaćena sa kitom. Također prekrivena kitom i noktiju osiguravanje prozor. Možete instalirati stakla blokova. Prozori su ne samo za sobu rasvjetu, ali i za ventilaciju, tako da ne zaboravi na prozore. Više informacija o prozore za kupanje.

neke nijanse

  1. Smanjuju gubitak topline može biti postavljanjem prozora što je moguće postavljanjem niske vrata parna soba i podigao ga praga.
  2. Ako nema vode u kadu sa toplom vodom i voda zagrijava u rezervoaru, instalirani direktno u kadi, poželjno je izolovati rezervoar previše: na taj način duže zadržava temperatura tople vode.
  3. Grijač je najbolje da se granit sna i bazalt. Vulkanskih stijena poželjno za peći za kupanje.
  4. Kotao je izoliran folija tablice. Ovo pruža dobru toplinsku izolaciju i visoku razinu zaštite od požara.

Kada je u pitanju zadržavanje toplote u kadu, ne sitnice. U skladu sa našim preporukama, od vas će osigurati sebi laki, parom i veliki odmor. Sretno!

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com