WikiWiex.com

Zagrijavanje kupka - prozori, zidovi, stropovi

Nakon izgradnje kade je gotova, važno je da kroz svoje izolacije. Nakon temperatura u njemu - poseban, što znači da su zidovi treba da bude toplije i dizajn - Stoycho na vlažna i topla klima. S druge strane, efikasna izolacija kupka je važno kako bi se zagrijati je bio brz, potrošnja drva ili energije - ekonomično i topline zadržavanje - dugo.

Related Videos "video lekciju: zid izolacija Polymines"

Obrasci za grijalice kupanje

Vrste grijači za kupanje: kamene vune, staklena vuna, polistiren, poliuretan, i drugih materijala Penoizol.

Dakle, da bi vrućine u kadi i držati ga od truljenja, važno je da se brine o nadležnog toplinska izolacija zidova, stropa i poda.

Kako odabrati materijal za izolaciju kupke

Danas izolacija odvija uglavnom putem toplotne izolacije brtvama. To je dizajniran za zaštitu od prodiranja hladnog zraka, posebno u parna kupelj soba. I zato što je za toplinsku izolaciju brtvu u kontaktu sa vrućim vazduhom nije, materijali za izolaciju mogu se koristiti bez obzira na tradicionalne visoke temperature prostorija.

Zagrijavanje uključuje upotrebu i neorganskih materijala i organskih materijala na bazi sirovina. Moderni anorganski materijali su više izdržljiv i otpornost na požar, štaviše, oni ne trunu. Neorganskih materijala - ova mineralna vuna (strunjače, mekane ploče na sintetičkih i krute listove uglavnom na bitumenskog veziva), vune (ploča i obloge formaldehid smole) i specijalnih proizvoda perlita (perlitobeton, gipsoperlit i stekloperlit).

Svi organski materijali za izolaciju zidova napravljene od drveta kadu otpada, trske i treseta. Ovo lesonit, iverica, treseta i trske ploča, kao i ploča tip i arbolita kostramita.

Popularan danas kao materijala za izolaciju kadu, koji su napravljeni na bazi plastike. To pjene, porozni pjene i saća plastike. Oni imaju niska gustina, imaju visoke toplinske izolacije svojstva i posebno otporna na vlagu.

Dakle, izolacija danas stropova i zidova se najčešće vrši kroz korištenje polu-krute ploče i podloge mineralne i staklene vune. Ali za unutrašnje obloge iz svlačionice češće u toku su iverica i lesonit, u kombinaciji sa stiropora i mineralne vune. Ali momci mogu da završim kao što ploče - ovi materijali su zapaljivi.

Stoga, izbor materijala za toplinsku izolaciju kade zavisi od onoga što je izgradio svoje zidove i kakav je prostor potrebno je izolovati: parna soba, prostorija za relaksaciju ili čekaonici.

Plafona i poda kupanje

Shema izolacija plafona za kupanje

Shema izolacija plafona za kupanje

Nakon što je povišena temelj za kupanje, potrebno je izolovati vrhu mineralnih prostirke. Da biste to učinili, čak i prije polaganja poda tlo ispod vam je potrebno staviti u proširenom gline ili šljake sloj, što bi po do dva puta debljina zidova. I sve grede i greda za parket mora biti na početku suha.

Osim toplinske izolacije zidova, ne manje važno, i izolacija stropa. Tradicionalno izolovan kupka krov treba da ima četiri sloja: postava, parna brana, izolacija, parket. Kao rezultat toga, izolacija za strop bi trebao dobiti deblji od zida, i izolacija, poželjno je koristiti 15-20 cm. Zagrijavanje pjena kupke - klasičnom metodom:

windows kupke

Wall izolacija iznutra kade nije vrlo efikasna ako prozore - nekvalitetan. Uostalom, u svakoj sobi i u kadi još više, većina topline uvijek ide upravo kroz prozore. Zbog toga je važno da se kontura prozora nije imao pukotina. Ako postoje, moraju se sanirati bilo nezapaljivog materijala.

Video na "Uređenje zidova PVC panela"

Za cigla kupke je bolje naručiti poseban dvostruko ostakljena prozora s trostrukim staklom. Spašavanja od viška hladno i manji aranžman prozor. Ali prisustvo otvora u kadi - Naravno, nije potrebno da se zaboravi na to. Više informacija o prozore za kupanje.

Log zidova kupke

Shema pare izolacija zidova

Vožnje izolacija zidova parna kupatila.

Hemijska impregnacija za rezanje kupka ne samo da je neefikasan, ali i nepoželjno - sve štetne elemente u žaru će brzo ispariti. Stoga, kada sa danas dnevnik zidovima često moraju izolirati pomoću trske ploče, koja ne gori su lagani i jeftin. Ukoliko su tablice osobno, važno je da treperi svaka 2 cm pocinčane žice prečnika - ni manje ni više od 1,6 mm.

Kako bi se izvrši izolacija drvene kupke, trska ploča složen između unutarnjeg i vanjskog kože trupaca u 15-cm sloj toplinske izolacije. Na ploču s vremenom nije počelo raspadati, moraju se prethodno impregniran sa 3% rastvor željeza sulfat.

Okvir zidovi kupke

Za razliku od dnevnika zidovi kupatila, na okvir je potrebno staviti parnu branu od krovnog materijala, glazirani ili plastične folije, koja se pritisne posebne obloge ploče debljine 2,5 cm.

Zagrijavanje okvir zid kupanje

Zagrijavanje okvir zid kupanje.

Video na temu "Kako izolaciju stropova. Izolacija stropa. Warming kuće"

U onim područjima u kojima ne postoji izvan temperatura zraka ispod -17 ° C, bolje izolirati okvir zidove kadu preko trske i fibrolite ploče, koji ne samo da imaju dovoljno visoka izolacijska svojstva, ali i najpovoljniji. Osim okvir zidovi trskom izolacije do 10 cm u termalnim svojstvima slična je pola metra zida čvrstim zidovima.

Također, zid izolacija se može izvesti pomoću rješenja navlažen kreč, cement ili gips, piljevine, drvne sječke i strugotine. Piljevine se meša sa gipsa ili vapna u omjeru od 10 do 1, a na spavanje između unutarnjeg i vanjskog kože 20 cm u sloju. Ovi materijali su pogodni za toplinsku izolaciju stropa kadriranje kupanje.

Zidovi kupka koristeći fiberglasa

Danas postoji mnogo različitih opcija za toplinsku izolaciju zidova kupatila. Najpopularniji od njih - fiberglasa prostirke, koji su jednostavni za upotrebu i značajno uštedjeti vrijeme instalacije. Cela tajna od njih pokrivaju jedne strane mat folija, koja dobro odražava topline u sobi i istovremeno služi kao parna brana.

Video na "zagrijavanje potolka.Chernovoy plafon. Zagrijavanje kuće. Aneks chast11 kući"

Nepotrebno izolacija pomoću staklenih vlakana proizvodi se u nekoliko faza. Dakle, prvo podesite poseban okvir, koji će biti fiksna i fiberglasa. Sama okvir je 50x50 barova koje treba vertikalno prikovan na unutrašnjem zidu kadu sa udaljenosti od 55 cm jedni od drugih. Ovi nedostaci su zbog činjenice da je širina standardnog staklenih vlakana mat - 120 cm, a najviše povoljno prepolovljen, u dva 60 cm široka traka Margina 50 cm će morati da staklo fiksno u kadru, bez dodatnih spona .. Parna brana da se formira čvrstu, spojevi između izolacije i okvira potrebno je potpisati poseban debljine trake.

U tom procesu, važno je da se osigura da je izolacija pripojena zidove najgušća, pa čak iu uglovima nije bilo ni najmanje jaz, a tek nakon toga možete popuniti letve na vrhu cijele strukture. Kao rezultat toga, grijač bi trebalo da bude širine ne manje od 5 cm, a bolje je ne polaže u jednom sloju, i dva - je sigurniji jer izolacija.

Prvi, unutrašnji sloj izolacije treba da budu bez folije. Dakle, danas, mnogi priznaju česta greška - pokriti sa folijom izolacije na svim stranama. Kao rezultat toga, izolacija više nije prozračan, ali se akumulira vlažne pare, a uskoro postaje vlažna.

Ali izolacija u svim sobama ne bi trebalo biti tako temeljit. Dakle, ako želite da zagrijati prostoriju opuštanje u kadi, sasvim je moguće upravljati i natron papira.

Bath panel zidova

Vožnje izolacija zid od cigle

Vožnje izolacija zid.

Video na "izoliranim balkon. Tajne vještina Alexei Zemskov"

Obloženi zidovi u kadi je obloga za izolaciju debljine iverice - iverica ili azbestno-cementnih ploča. A za pranje i pare unutar panela plaštom planiranih ploče. U svlačionici se koristi i plastike, MDF ili vodootporne šperploče.

Ako nema plan za podršku visokom pranje temperature, da je za termoizolaciju zidova mogu se koristiti fiberglasa listova, zglobovi koji su ispunjeni brtvila. Ili pour sebi korugiranih fiberglasa - to je također dobra opcija.

Izolacije kadu unutra bila efikasna, trebate se pobrinuti za hidroizolaciju i parna brana zid. Dakle, hidroizolacija stavljena pod vanjski trim panel zidova kadu i pare - za drvo lamperija unutra. Kao grijanje se koristi u ovom slučaju bilo laganih materijala: vune, pjene i trske ploča. Sam materijal za toplotnu izolaciju za zaštitu od truleži i vatrootporne svojstva povećanje tretiranih limete mlijeko i dobro osuši.

Bath zidovi od opeke

Ako se zidovi od cigle, izolacija unutar kadu nužno. Za tu svrhu, svi slobodan prostor u zidu kolodtsevoy između zidova je ispunjen mješavinom pijeska i vapna-prašinom, šljake ili ekspandirane gline u slojevima od 40-50 cm. Svaki sloj je zaliven s otopinom vapna. Još lakše - da iskoriste ploče toplinske izolacije, što je neophodno da popravi držač za unutrašnje zidove kade ili popraviti posebne svežnjeve sintetike. Jer su ploče su rez trake su instalirani u potisak na vanjski zid i grijanje na udaljenosti od oko pola metra. Dakle, razlika zraka formira između izolacije ploče i zida, koji, u teoriji, treba imati u toploj kupki. Više informacija o kadi izolacija opeke.

Izbor materijala potrebnih za proizvodnju plafon izolacija kupke i zidovi, direktno zavisi od onoga što joj je majka, ona je izgrađena u kojim oblastima je to i upravo ono što će se zagrejati sobu. Pravilno izvršena izolacija - to je garancija da vrućina u kadi će se čuvati dugo vremena, čime se štedi na troškovima održavanja konstantne temperature.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com