WikiWiex.com

Kako za izolaciju podruma pjena kući

Sadržaj:

Cap kuće - to je gornji dio baze pojas, koji stoji iznad zemlje. Ako je kolumnarne bazu, ovaj termin se odnosi na zid podatke razvrstane iznad polova ili između njih. Cap je jedan od najproblematičnijih područja bilo koje strukture. Objašnjenje za to leži u velikim opterećenjem, što zaobilazeći stalno doživljava zbog mehaničkog i padavina. Kako bi se neutralizirati utjecaj podataka, obavljanje različitih građevinskih aktivnosti, od kojih je jedan izolacija pjenom baza. Međutim, to je samo jedan od mnoštva komponenata složen proces koji ne može obavljati visoko kvalitetne završne obrade sokla području.

prizemlje

Pravilno i nadležni raspored poklopac uključuje njegove izolacije.

Uređenje baza

Zagrijavanje baze pjena i home poboljšanje završni sloj - to je potpuno drugačiji posao. Međutim, u većini slučajeva, ovi radovi se izvode u kompleks, s obzirom na kojima se vide u kontekstu. Često se mogu naći preporuke na postolju zid, koji opisuje tehnologiju toplinske izolacije pomoću stiropora. Činjenica da stiropor i pjene - to je praktički ista stvar. Razlike nisu veoma značajna koje treba razmotriti i uzeti u obzir. Stoga, izolacija kapa dom tehnologija je slična rad sa dva grijalice.

Ne preporučuje se završi podrumskim prostorijama koristeći Vapnenopješčani cigle ili keramičkih pločica. Kao rezultat niske temperature glazura, koja je prekrivena ploča elementi mogu jednostavno otrgnuti zimi. Što se tiče Vapnenopješčani cigle, onda je ovaj prstima pojavljuju najčešće u blizini prvim redovima jer svi isti niske temperature.

Pena nije otporan na stalni UV zračenja (suncu), tako da ako se odlučite za izolaciju podrumu svoje kuće pjene, obavezno nanesite sloj žbuke na njemu.

Shema pjene kapa

Shema kapa izolacije pjene.

Najpouzdanijih i visoke kvalitete, ali je prilično skupo utjelovljenje postolja obloga pomoću neobrađenog kamena. Ovaj materijal je mnogo vredi, ne samo zbog troškova samih predmeta. Ako je poklopac završen do kamena, a ostatak dizajna također moraju pokriti odgovarajućim materijalima. U suprotnom, to će jednostavno izgledati smiješno.

Vrlo često koriste konvencionalne ili dekorativnog maltera. Ako je potrebno, to je u prilično kratkom vremenskom periodu je smanjen, bez obzira na vrstu. trošak za malterisanje je sasvim prihvatljivo, što smanjuje financijske troškove obloge cijele strukture. Osim toga, gips lakše pokupiti materijala.

Zagrijavanje kuće postolja pjene: jeftin i pouzdan

Sljedeći će se smatrati izolacija podruma privatnih kuća sa pjenom kako se trenutno koristi ovaj materijal gotovo svuda. Osim toga, pjena omogućava da brzo i lako napraviti bilo kojoj osnovi dio vire kroz upotrebu samih ploča. Konačni dizajn kuće će dati normalan izgled i pružanje kvalitetnih zaštitu donjem području spoljne strukture zida od vlage.

Ako se hidroizolacija Okleechnaya ili Obmazochnaya, bez pripremne radove je potrebno, kao površina je gotovo spreman za izvođenje izolaterskih radova termo.

Kao primjer će se smatrati kapa kuća u jednoj ravni sa vanjskim zidovima. Za treba koristiti vanjske završne obrade posebno dizajniran za ovu boju. Da biste ručno izolaciju podruma kuće pjene, sljedeće materijale i alate:

Shema vanjski izolacija temelja

Shema spoljnom izolacijom temelja.

 1. Pjene gustoće ne manje od 25 kg / cu.m. Debelim pločama ćete morati odlučiti sami: naravno, deblji materijal, bolje će se, međutim, s druge strane, više primjetno da će djelovati izolacije. Ne preporučuje se da je tlo dio obavlja više od 4 cm. Preporučena i racionalnije korištenje listova 1x1 m.
 2. Pričvršćivači za pjena ploče - plastičnim tiplom s kapom.
 3. Montaža ljepilo za izolaciju - možete koristiti običan ljepilo cement se koristi u radu sa keramičkim pločicama.
 4. Ojačana kit mrežu. Koristite mrežu veličine oka 2,5h2,5 mm, može biti malo više.
 5. Gips ili kit za eksterijer doradu na bazi cementa, akril, u ovom slučaju se ne može koristiti.
 6. Duboku penetraciju.
 7. Eksterijera boje boje pogodan za vas.
 8. Kosim području, čiji iznos se izračunava na osnovu dužine poklopca.
 9. Pneumatskim nož za rezanje pjene ploča.
 10. Stan traka 1 metar ili pravilo i marker ili oznake olovkom pjene.
 11. libela, najbolji laser.
 12. Pozadina nož za rezanje materijala.
 13. Spatulas različitih veličina za punjenje.
 14. Čekić.
 15. Četke i valjci za bojenje i grundiranje.
 16. Nazubljenom lopaticom. veličine zuba - 8.10 mm.
 17. Čekić bušilica ili čekić.

Nakon će se pripremiti sve potrebne materijale i alate za rad, možete nastaviti direktno na proces zagrijavanja.

Zagrijavanje baze pjena kuća: Operation

Montaža pjena

Montaža pjena treba napraviti na očišćenu površinu.

Neophodno je da se pjena malo preklapaju hidroizolacije materijal, što je razlog zašto trebate napraviti sljedeće kapa 2-3 cm iznad. Stoga, strogo nacrtajte horizontalnu liniju uz zid ili rastezanje čipke nešto veći hidroizolacija. Rezultirajući linija će biti granica budućnosti kapu. Jedan može ići malo dalje prema dolje, što je dubina utora od oko 5 cm na malo potonuti materijala kroz koji se vrši izolacija.

Površine pod izolacija mora biti očišćen od prašine i prljavštine i premazane duboko prodiranje u tlo. Tek nakon što se prajmer osuši, možete nastaviti izolacija kapu.

Jačanje pjena ploče vrši se pomoću posebnih ljepila i počinje od porcije ugla. Mark van i izrezati nekoliko komada koje su korisne za vas u budućnosti. Rezanje mogu koristiti pozadinu ili bilo koji drugi oštrim nožem.
Primjena rješenja ljepila na terenu pod izolacija dio se obavlja zupčasti tip lopaticom. Promazhte dio određene veličine i pričvrstite ga na željeno područje prethodno smanjiti proizvoda. Krajevi i spojevi između ploča treba pažljivo širenje rješenje ljepilom.

Nakon pare nalepljuje ploče, početi dyubelirovaniyu koristeći specijalno dizajniran za ovaj rad elemenata. Njihova aplikacija omogućava da dostavi dodatne fiksacija. Za bušenje rupa potrebno udarac.

Prema gore proces se izvodi pjene cijeloj površini podrumu. Na kraju premaza sloj se ponovo primijeniti. Koristi se za kreiranje temelj za buduće slojeva.

Sljedeći korak - sastavljanje kosi metal uglu. To je pogodan za pričvršćivanje prethodno koristiti ljepilo za pločice. Prilog bodova - ugao dijelove kuće, gornji dio perimetra.

Armaturne mreže kao metal uglu, zalijepljen na izolaciju. U ovom trenutku, ravno iz vrha. Prije početka ovog rada proizvod se smanjiti prema veličini pjene odbora. Nakon priprema potreban broj površinskih elemenata budućeg sistema izolacije biti obložen ljepilom. Kao alat se koristi za poravnanje širokom lopaticom. Kao rezultat armaturne mreže se postavlja preko proizvoda i iznosi lopaticom.

Kit kapa može samo materijale dizajniran za obavljanje eksterne radova. Sastav se nanosi sa širokim lopaticom. Nakon sušenja, sastav površine ponovno premaz, a zatim su potpisali.

To je moguće i završiti izolaciju i dekoraciju kapu, ali ne i od mjesta za montažu protoka. Zbog toga ćete zaštititi svoj dom od raznih ozljeda koje mogu nastati kao rezultat uticaja klimatskih faktora.

U skladu sa gore opisani tehnologija može izvršiti projektiranje i izolaciju kapu ovim pjena nije deblji od 20 mm.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com