WikiWiex.com

Zagrevanje gvozdena vrata

Sadržaj:

Video na "Toplinska izolacija i izolacija sa zaštitom od smrzavanja za čelične vrata Vrata-Master"

Metalna vrata je robustan oklop koji štiti kuću od upada ljudi. To je gotovo nemoguće razbiti bez upotrebe specijalnih alata. Većina stanara daju prednost na ulazna vrata, jer je mnogo jači od drva. Međutim, na vratima metalne i dalje ima jedan značajan nedostatak: ona zrači toplotu na ulicu, jer je željezo - veliki dirigent. Zagrijavanje vrata željeza, poželjno je da se izvrši prije početka sezone grijanja, kako se ne bi pate od nacrta u zimskom periodu.

Video na "Zagrijavanje vrata okvir vrata Toreks. Čeljabinsk"

Vožnje gvozdena vrata izolacija od mineralne vune

Vožnje gvozdena vrata izolacije mineralnom vunom.

Proizvođači željeza vrata obično nude svojim klijentima 2 verzije: sa i bez izolacije. Neke specijalne kupiti negrijanim vrata da spasi o kupovini. U tom slučaju je potrebno izvršiti izolaciju rad sa svojim rukama, kod kuće. Ako se ovaj proces korektno, vrata će postati sve više i više mogućnosti - zvučna izolacija.

Related Videos "Holiday wc-a, čelična vrata i potkrovlje izolacija, izvještaj na gradilištu"

Izbor materijala za izolaciju vrata

Praktično svi, čak i mali grad ima prodavnici, gdje možete kupiti grijač. Trenutno najpopularniji materijala smatraju se mineralne vune, pjenaste gume i pjene. Kao rezultat kondenzacije vlage koja se formira zbog hladnoće para spoj (ulaz) i topla (iz stana) zraka, mnogi materijali počinje da truli. Na primjer, mokre vune vremenom gubi sve svoje pozitivne osobine. Stoga, proizvodeći svoje ruke izolacija ovog materijala, potrebno je primijeniti dodatne mjere za izolaciju.

Masters ugradnja metalnih vrata preporučuje se upotreba konvencionalne pjene. Najčešće se prodaje u obliku ploča različitih veličina, koje nije teško izrezati i staviti u pravom prostoru. Pena je dovoljno jak i pogodan je za kontinuirani rad. On ne može narušiti nosive konstrukcije, jer ima vrlo male težine. Vjerovatno samo negativne materijala - zapaljivosti. Ali, ova nekretnina je verovatno neće biti prepreka za njegovu upotrebu kao grijalica.

Suočavajući se gvozdena vrata s rukama mora biti učinjeno korištenjem materijala s dobrim toplinske izolacije svojstva.

Vožnje gvozdena vrata sa izo ognestoyskoy

Vožnje gvozdena vrata sa ognestoyskoy izolacije.

Za tu svrhu, pogodan za drvo, šperploče ili iverice: oni imaju nisku toplotnu provodljivost. Sa povećanjem debljine premaza, ova brojka postaje još manji. Postoje različite metode liječenja drvenih površina, tako da koža može biti vrlo lijep izgled. Plastično kućište izgleda lijepo, ali ne štiti od hladnoće. Prilikom instalacije funkcija zaštita će samo nositi pečat pjene.

Video o ovoj temi "Kako zagrijati ulazna vrata sa rukama?"

Branje termo zaštitna sredstva, treba da se odluče za panela pjene i trim MDF (lesonita). Ovi materijali imaju prihvatljive cijene i pogodan je za kvalitetan rad. Da bi dobru izolaciju željeza vrata sa svojim rukama, i da će trebati neke druge materijale pored ovih:

 • pjena samoljepljive baze;
 • poliuretanske pjene;
 • silikonska ljepila;
 • brusnim papirom;
 • ljepljivom trakom.

Potreban alat:

 • odvijač;
 • olovka;
 • linija;
 • Metar;
 • bušilica sa setom burgija;
 • vijaka sa bušilicom;
 • nož;
 • Piljenje (jig).

Glavne faze

Shema izolacije webs

Shema izolacije webs.

 1. Ako je već instaliran metalne konstrukcije, a zatim prije početka da demontira: uklonite vrata iz šarki, okruchivaet rukovati, uklonite bravu. Budite sigurni da se mjerenja vrata sa profila. Ovo je kako bi se osiguralo da se list lamperija instalirane naknadno potpuno zatvoren profil uređaja. Prema standardima, sa web Ploče ispratio dodatni bandwidth. Ključanica slot ili traku učiniti: označiti lokaciju za element vrata, u sredini konture se buši malu rupu se ubacuje na testeru, i izbačeni. Spreman Ploče list se primjenjuje na vrata i provjeriti ispravnost slučajnost svih rezova.
 2. okvir vrata je ispunjen pjenom. Tako da je moguće koristiti kao kontinuirani stanja i veće komade jednake debljine. Nepotrebni dijelovi materijal se smanjiti izoštreno nož. Pena ne pada, to je fiksirana sa silikonskim ljepilom. Nije potrebno da sipa previše ljepilo, potrebno je nekoliko kapi. Svi slobodni prostori zapuniti pjene.
 3. Ploče je priključen na metalnim vratima poseban vijaka, pokušavajući da ih locirati po jedinstvenoj udaljenosti jedna od druge. Ako je drveni pod je u susjedstvu nije čvrsto, neophodno je da se vijak još nekoliko vijaka. Ivica nož i list se tretira sa brusnim papirom - izgladiti nepravilnosti zaokružiti uglovima i pucni čiste.
 4. Daljnje zagrijavanje pjene se lijepi, nakon uklanjanja folije za zaštitu. Ako je pjena je previše gust, potrebno je pažljivo smanjiti jednog od svojih lica pod blagim uglom. Na kraju povratak na svoja mjesta svim priborom vrata: lock špijunku sobu.

Neki misle da je bolje kupiti gumeni pečat od pjene. Ova odluka nije ispravna. Zagrevanje lastiš je kao samo za plastične prozore, jer imaju posebnu dozvolu za brtvljenje brtvila. Struktura vrata takvih udubljenja nisu predviđeni, tako da pečat može stvoriti prepreku kada se vrata zatvore. Kao izolacijski materijal može biti tečnost gumeni koji se obično koristi za brtvljenje cjevovoda i tuševi.

Postoji još jedan način zagrijavanja željeza vrata - dodatni ugradnju drugog vrata. U ovom slučaju, to nije bitno, to će biti od bilo kojeg materijala: plastika, pravog drveta ili iverice. U svakom slučaju, takav aranžman će osigurati očuvanje topline u prostoriji. Vrata, izolirana na taj način će biti najbolja odbrana protiv provalnika.

Karakteristike kineskih metalnih vrata

Vožnje čelična vrata sa gumenom brtvom

Vožnje čelična vrata sa gumenim brtvila.

U posljednjih nekoliko godina, na domaćem tržištu se često nalaze željeza vrata, proizvedenih u Kini. Zbog reljefa obrazac i svjetlucave pribor, ovi proizvodi su prilično pametna. Ali iznad svega, privlače kupce svoje niske cijene. Kineski vrata su izrađeni od meke i tanke čeličnih limova, koji se lako deformiraju. Inner punila koja mora obavljati funkciju zaštite od hladnoće, je konvencionalno valovitog kartona. Ne treba ni spominjati da je takav dizajn nema dobrog zvuka i svojstva toplinski zaštita. Stoga, nosioci kineskih vrata postoji hitna pitanje: kako možete učiniti sa svojim rukama zagrijavanja sa njom?
Na otvaranju dizajn ne može se smatrati jer je previše labava, lesonit foliju na vrata je također nije moguće: vijke odmah ispasti iz tankog željeza. Majstor za instalaciju i izolacija od željeza vrata se savjetuje da se drže na površini vrata prvog grijanje materijala, a zatim (kao drugi sloj) - umjetne kože. Neki kućni majstori uspjeli izvući kartona kroz ključaonicu i da popuni praznine pjene.

Zagrijavanje za ulazna vrata s rukama - nije jedini način da se iskorijeni vlagu. Visoka vlažnost u prostoriji se mogu pojaviti zbog lošeg rada sistema za ventilaciju ili nakupljanje vode u betonski stub. Ostati u stanu je ugodan, takođe treba da učini izolaciju zidova i podova u kupatilu.

Udio u društvenim mrežama:

Povezani

© 2011—2018 WikiWiex.com